Nieuws

Overzicht

28 januari 2012

Telenet gaat verder schrappen in analoog zenderaanbod

Het Belgische kabelbedrijf Telenet heeft in 2011 goede resultaten geboekt en de chef van het bedrijf werd zelfs gebombardeerd tot manager van het jaar. Meest opvallende actie dit jaar zal zijn om analoge tv verder in te krimpen.

Duco Sikinghe, de Nederlandse baas van het Vlaamse mediabedrijf Telenet, werd verkozen tot ‘Manager van het Jaar 2011’. De benoeming viel samen met het succes dat Telenet haalde over 2011. Onder meer de introductie van de Sporting Dagpas, maar ook de groei van het aantal digitale klanten kwam onder zijn leiding tot stand. Volgens Vlaamse media is het uitzonderlijk dat de prijs voor manager van het jaar aan een niet-Vlaming wordt toegekend, wat nog eens de waarde ervan in dit geval onderstreept.

Telenet mag het dan goed doen, het bedrijf loopt wel tegen de grenzen van beschikbare bandbreedte op haar coax netwerken aan. Dit leidt nu al tot kritiek over het bijvoorbeeld verlagen van bitrates (geluid van 128 kbps bij digitale muziekzenders). Door alle digitale diensten zoals telefonie, internet, digitale en HDTV is het beschikbare frequentiespectrum behoorlijk vol. Telenet zal daarom binnen een aantal maanden wederom analoge zenders gaan schrappen. Het is nog niet bekend wanneer precies en wat waar verdwijnt, maar vooral in Antwerpen-stad, Brussel en Limburg is het analoog aanbod groter dan elders. Vooral daar zullen diverse buitenlandstalige zenders uit het analoog aanbod gaan verdwijnen.
Geschreven door: Jan-Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  28/01/2012 23:11 uur
  Caiway heeft het ook gedaan. En kijk hier wordt ook eens een keuze gemaakt: klik
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  28/01/2012 23:00 uur
  Volgens mij kan je dan ook zeggen dat er bij de kabelaars helemaal geen sprake is van ruimte tekort op de kabel. Tenminste zo zie ik het dan wel. Dat zegt men zelf ook altijd als een glasvezelprovider subsidie krijgt voor het aanleggen van dit netwerk. Ze hebben ruimte genoeg wordt dan geroepen/ geklaagd. Bandbreedte krapte omdat je zelf analoog zo veel mogelijk wilt behouden en niet durft om meteen goed af te bouwen of FTTH aan te leggen.
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  28/01/2012 22:23 uur
  Commerciële belangen bedoelde ik. IPV weer met bandbreedte tekort te schermen. Eerder een tekort aan eerlijke argumenten..
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  28/01/2012 22:20 uur
  Want kijk wat een Ziggo doet. Men zegt weer toe op een bepaalde( per of vanaf..) datum zoveel HD zenders door te geven. Waarna men het later weer beetje bij beetje doet omdat men zogezegd nog in onderhandeling zou zijn.SWR,Prosieben, Kabel1 eraf en HBO erop. ARD, ZDF HD nog steeds niet en ik vraag me af of dit nog wel gaat gebeuren. Bouw dan goed af en vertel de waarheid waarom bepaalde zenders moeten verdwijnen. Commerciël belangen bijv..
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  28/01/2012 22:13 uur
  Was er maar in alle gevallen dat gelijkwaardige aanbod of dat je naar een andere kabelaar kon overstappen die wel bepaalde keuzes durft te maken. Eens kijken of sommige kabelaars dan nog op hun eigen tempo( en voordeel) het analoog signaal konden afbouwen. Maarja misschien heeft men ook afspreken met sommige zenders om het analoge signaal nog geruime tijd door te kunnen geven. Telkens weer dat argument ruimtetekort terwijl je ook meteen goed kunt afbouwen en genoeg ruimte kunt creëren.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X BLU-RAY PERSON OF INTEREST S4

  Het voor een Emmy Award genomineerde Person of Interest wordt in het vierde seizoen spannender dan ooit! Totaal TV geeft de Blu-ray vijf keer weg.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV een coververhaal over The Legend of Tarzan. "Toen ik van de film hoorde, was ik niet geïnteresseerd in het spelen van een dame in nood", zegt actrice Margot Robbie. "Maar tijdens het  lezen van het script bleek dat Jane, ondanks dat ze gevangen wordt gehouden, behoorlijk opstandig en onafhankelijk is." Vanaf 7 juli in de bioscoop!