Nieuws

Overzicht

14 januari 2012

PVV wil Pirate Bay vonnis van tafel

Internetaanbieders Ziggo en XS4All krijgen uit onverwachte hoek bijval in hun strijd om de internetsite The Pirate Bay niet actief voor hun klanten te weren. De PVV – gedoogpartner van de huidige VVD/CDA regering – hierover gaat Kamervragen stellen.

PVV-Kamerleden Van Bemmel, Elissen en Bontes willen dat het kabinet maatregelen neemt om te voorkomen dat internetproviders worden gedwongen om websites als The Pirate Bay uit de lucht te halen. Dat meldt de internetsite Webwereld vandaag. Volgens de PVV is het blokkeren van dit soort sites een vorm van censuur en in strijd met het recht op vrij toegang tot het internet. Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven wordt hierom door de PVV om de mening van het kabinet gevraagd.

De rechtbank van Den Haag vonniste afgelopen woensdag in het voordeel van Stichting Brein en oordeelde dat gedaagde internetproviders Ziggo en XS4All al haar klanten de toegang tot The Pirate Bay moesten blokkeren. Ziggo en XS4All zijn overigens tegen deze uitspraak in beroep gegaan. De Haagse rechtbank legde bij het vonnis een uitspraak van het Europese Hof van Justitie naast zich neer. In een soortgelijke Belgische juridische strijd oordeelde de hoogste Europese rechter dat internetproviders niet hoeven te filteren op auteursrechteninbreuk. De Haagse rechter oordeelde echter dat dit Europese vonnis niet van toepassing was op de rechtszaak die Stichting Brein tegen Ziggo en XS4All had aangespannen.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • hans2 - west -
  15/01/2012 13:30 uur
  beste henk uit S ; hoewel het off-topic is wil ik het je verschil wel uitleggen hoor.er zullen weinig zijn die met de hoofddoek van de koningin problemen hadden.waar het om draait is of er ook zoveel respect is,als mensen uit diezelfde moskee in een ander land op bezoek zijn.en daar zit ook het verschil met het keppeltje.die kom je in ieder geval niet,wegens respect hieraan, dagelijks in het nieuws tegen,of elke week in "opsporing verzocht".
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  15/01/2012 11:37 uur
  We hebben maar één minister die over mediazaken gaat: Marja Van Bijsterveldt. Als al die andere politieke 'gasten' menen zich overal maar mee te moeten gaan bemoeien, zeker met een stukje vrijheid zoals downloaden, en internetgebruik, is het eind zoek. Ziggo en XS4All zijn al in beroep gegaan, en het recht zal uitwijzen of een verbod al dan niet terecht is. Mijn (persoonlijke) mening mbt. dowmloaden moge duidelijk zijn: Ingrijpen alléén bij criminele zaken, zoals pedo's en kinderporno.
 • Henk S. - Zaandam -
  15/01/2012 08:54 uur
  @ Dick-Zuyphen ""Over schijnheiligheid gesproken"" De koningin verwijten met een hoofddoek een moskee te bezoeken en ZELF met een keppeltje een synagoge bezoeken. Oftewel De Pot Verwijt De Ketel.
 • Dick - Zutphen -
  14/01/2012 23:41 uur
  Waarom noemt men dit "goedkoop scoren " ?? Ik ben het met de PVV eens... Censuur is verderfelijk... Flauw, als dit vanuit de SP , D'66 of Groenlinks zou komen , werd er lof gesproken... Ophouden met schijnheiligheid...en anti PVV retoriek.. Dit moet men in politiek perspectief zien en niet in partijpolitiek opzicht..
 • PaulD - Den Helder -
  14/01/2012 23:32 uur
  De verdediging van het auteursrecht heeft niets met censuur te maken. Het verbaast me altijd weer dat mensen die twee dingen door elkaar halen. Muziek, film, informatie, dat moet allemaal beschikbaar zijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook gratis beschikbaar moet zijn. Want hoe moeten de mensen aan de kost komen die deze muziek, films en informatie produceren?
 • Frederik - Gidden -
  14/01/2012 18:54 uur
  Ondanks alle haat die richting de PVV gaat verbaast het me telkens weer dat ze de enige partij zijn die nuttige veranderingen willen maken. "de politiek moet zich alleen met ... bemoeien" Nee, de politiek moet zich met het land en inwoners bemoeien, en internetgebruik hoort hier gewoon bij. Goed werk PVV, hoewel het toch weinig zin zal hebben zolang de oren- en ogendichtknijpers het voor het zeggen hebben.. Maatregelen tegen dit soort belachelijke censuur zou een geschenk van de hemel zijn.
 • Gk - V -
  14/01/2012 16:46 uur
  Goedkoop scoren noemen ze dat , hoop geschreeuw weinig wol en hoe zat dat ook al weer met ACTA . PVV faalt alweer.
 • Boeskool - Oldenzaal -
  14/01/2012 15:30 uur
  En dat heet zieltjes winnen....
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  14/01/2012 15:27 uur
  De Politiek moet zich alleen bemoeien als er criminele activiteiten op internet plaatsvinden/gevonden hebben. Een filmpje downloaden van een of andere site, toevallig dan The Pirate bay genoemd, of wélke andere site dan ook, is (m.i) totaal géén criminele activiteit, veelal wordt er een filmpje gedownload, (al vindt ik de kwaliteit vaak belabberd, maar goed..) om ff wat te zien, als dit een goeie film is, dan wordt deze vanzelf massaal verkocht via de winkels, Fred Teeven moet andere zaken doen!

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.