Nieuws

Overzicht

15 februari 2012

Zenderuitbreiding bij UPC

TV-aanbieder UPC gaat op 1 april het digitaal zenderaanbod verder uitbreiden, zo heeft UPC aan Totaal TV bevestigd. De eerste aanzet voor de zenderuitbreiding wordt op 1 maart al gezet. Dan is één van de nieuwe zenders al als zender van de maand bij UPC te zien.

Het gaat hier om de tv-zender Comedy Central Extra. Alle digitale televisieklanten van UPC kunnen de gehele maand maart met dit tv-kanaal kennismaken. Vanaf 1 april krijgt Comedy Central Extra een vaste plek in het Royaal-pakket van de tv-aanbieder. Comedy Central Extra brengt exclusieve content voor de echte comedykenner en laat de inhoudelijke kant van comedy zien. Dagelijks worden de satirische nieuwsshows The Daily Show with Jon Stewart en The Colbert Report met Stephan Colbert vertoond en premium comedyseries zoals de Comedy Central-series Workaholics. Door de komst bij UPC heeft het eind vorig jaar in Nederland gelanceerde Comedy Central Extra in Nederland een vrijwel landelijke dekking. De tv-zender is op dit moment al in het digitaal zenderaanbod van Ziggo en KPN Interactieve TV opgenomen.

Er worden echter op 1 april nog meer zenders aan het digitaal zenderaanbod van UPC toegevoegd. Dat bevestigde UPC-mediawoordvoerder Ronald Sutmuller aan Totaal TV. Over de hoeveelheid en om welke zenders het gaat, kan op dit moment nog niets worden gezegd. De distributieovereenkomsten zijn in sommige gevallen nog niet getekend. De verwachting is wel dat de uitbreiding niet tot enkele zenders beperkt blijft. UPC denkt begin maart meer concrete informatie over de uitbreiding van het digitaal zenderaanbod te kunnen geven. 

Vast staat wel dat op 1 april de zenders Geschiedenis 24 en Consumenten 24 bij UPC - en ook bij alle andere tv-aanbieders die deze publieke themakanalen doorgeven - gaat verdwijnen. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krimpt wegens bezuinigingsmaatregelen het aantal digitale themakanalen gefaseerd in. Naast Geschiedenis 24 en Consumenten 24 verdwijnen ook Sterren.nl en Spirt 24 per 1 september.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Benjamin - Rotterdam -
  16/02/2012 12:41 uur
  Rommelzender? Colbert Report + Daily Show = gouden televisie. #hetisooknooitgoed
 • Ronald - Eindhoven -
  15/02/2012 18:38 uur
  @ UPC: Graag naast VH1 classic de gewone VH1 terug.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  15/02/2012 16:33 uur
  HD bij KPN is vaak slechter als SD op de kabel. Zeg et maar gerust zo. Die geknepen streampjes mogen de naam HD geeneens dragen vind ik. Een blamage is dat baggerbeeld van KPN. Totaal niet geschikt voor groter dan 36 inch.
 • Peter - Hilversum -
  15/02/2012 15:58 uur
  @Jack - Hoorn: En in wat voor kwaliteit. HD bij KPN is gelijk aan SD op de kabel :')
 • bass - v -
  15/02/2012 15:45 uur
  Fijn Lex dat jij deze hoogstaande Amerikaanse humor begrijpt . Zegt meer over jou dan over degenen die dit niet leuk vinden. AAAHH Amsterdam , nou begrijp ik het
 • Lex - Amsterdam -
  15/02/2012 13:20 uur
  Ik snap het onderstaande gezeur niet. De talkshow van Jon Stewart is vlijmscherp en hilarisch leuk. Maar ja, mensen zonder gevoel voor humor kunnen daar natuurlijk niks mee. Verder vind ik het alleen maar logisch dat je voor extra zenders wat bijbetaald. Het basispakket is alleen voor basiszenders. Het woord zegt het al,
 • bass - v -
  15/02/2012 12:06 uur
  Misschien heeft UPC net als Ziggo last van dalende abonnees van de pluspakketten. Word alleen maar goedgemaakt doordat er steeds meer gevraagd word voor diezelfde pakketten maar dat stopt ook een keer
 • littlesat - kerkrade -
  15/02/2012 11:51 uur
  Het is toch logisch dat het basispakket steeds minder wordt... aan de pluspakketten wordt namelijk Extra verdiend... zeker als het aantal absolute abonnees steeds minder wordt.
 • Jack - Hoorn -
  15/02/2012 11:51 uur
  KPN voegt per 19 februari de Nederlandse HD-zenders toe aan het basispakket bij ITV. Nu ook voor ADSL. Nu UPC nog...
 • ADSL Gebruiker - Brunssum -
  15/02/2012 11:50 uur
  Nou Comedy Central heb je dan erbij en daar moet je dan blij van worden? De distributieovereenkomst met deze zender is dus wel al getekend. Je vraagt je af wat sommige zenders bereid zijn om te betalen om via de kabelaar doorgegeven te kunnen worden. Niet dat veel klanten er blij mee kunnen zijn want veel van die zenders zie ik meer als opvul streams. Immers je wilt als provider toch een bepaald aantal zenders te bieden hebben. Zenders zelf vullen de tijd wel met herhalingen. Tel uit je winst.
 • commentarist - dordrecht -
  15/02/2012 11:27 uur
  Weer een zoveelste poging om de abonnees een duurder pakket aan te smeren.Waar blijven de uitbreidingen voor de mensen met een basispakket?
 • Lex - Amsterdam -
  15/02/2012 11:14 uur
  Als liefhebber van Jon Stewart ben ik hier blij mee. En die verdere uitbreiding is vast ook omdat een paar themazenders van de NPO gaan verdwijnen.
 • Apple740 - Rotterdam -
  15/02/2012 11:05 uur
  Kom op UPC, voeg Eredivisielive 2-HD nu eens toe ipv de zoveelste rommelzender. En dan vraag ik niet eens zo veel, gezien Cai en de glasaanbieders al lang en breed alle 4 de kanalen in HD hebben! En oh ja, Comedycentral-HD bestaat al járen in Engeland en Amerika (Friends in HD!), komen ze hier anno 2012 weer met een nieuw SD kanaal aankakken.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD REIGN S2

  In het tweede seizoen van Reign is tienerkoningin Mary getrouwd met haar Francis. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.