Nieuws

Overzicht

20 februari 2012

Vertrek Job Cohen als fractieleider PvdA domineert nieuwsprogramma’s

Het terugtreden van Job Cohen als fractievoorzitter van de op dit moment grootste oppositiepartij PVDA hang al een tijdje in de lucht. Een laatste peiling waarin PvdA weer zetels verloor, werd het Waterloo voor Cohen.

Als op dit moment verkiezingen voor de Tweede Kamer worden gehouden, verliest meer dan de helft van de PvdA Tweede Kamerleden het Haagse pluche onder de kont. Reden voor een groter wordende interne onrust binnen de Tweede Kamer-fractie. De afgelopen dagen werd duidelijk dat Job Cohen als fractieleider van de PvdA een zware en moeilijke tijd tegemoet ging. Het terugtreden van Cohen werd door sommigen wel verwacht, maar dat het toch nog zo snel zou gebeuren, verraste vanmiddag toch nog veel mensen.

Naast de zorgwekkende toestand van prins Friso die in een ziekenhuis in Innsbruck nog steeds vecht voor zijn leven is ook Job Cohen vanaf nu prominent in het nieuws. De achtergronden en het laatste nieuws over het terugtreden van de PvdA-fractieleider is vanavond dan ook in vrijwel alle nieuws- en actualiteitenprogramma’s te volgen. Naast het NOS Journaal gaat het hier ook om onder meer de tv-programma’s Eén Vandaag, Nieuwsuur en Pauw en Witteman. Vanmiddag verzorgt het NOS Journaal al extra doorlopende nieuwsuitzendingen op Nederland 1. Op RTL 7 is ook het nieuws over het vertrek van Job Cohen het belangrijste nieuws in de nieuwsuizendingen van RTL Z.

Op de radio is nieuws over het terugtreden van Job Cohen te volgen via de nieuwszenders Radio 1 en BNR Nieuwsradio. 

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • COSSkids Nederland - Deventer -
  15/03/2012 11:04 uur
  Dames/ mijne heren, Ingevolge de (eindelijk) hernieuwde interesse in de (on)veiligheid van Siliconen Borstimplantaten wil ik u graag wijzen op de website van wie ik de URL hieronder heb geplaatst. klik Ik wens u veel leesgenoegen! COSSkids Nederland R. Opdam
 • COSSkids Nederland - Deventer -
  15/03/2012 11:03 uur
  Dames/ mijne heren, Ingevolge de (eindelijk) hernieuwde interesse in de (on)veiligheid van Siliconen Borstimplantaten wil ik u graag wijzen op de website van wie ik de URL hieronder heb geplaatst. klik Ik wens u veel leesgenoegen! COSSkids Nederland R. Opdam
 • Dirk - den haag -
  21/02/2012 15:28 uur
  Jammer Job helaas blijven we nu achter met malloten en haatzaaiers.
 • bert - groningen -
  21/02/2012 12:45 uur
  Weggepest door PowNews......voor wie als kind of nu nog van pesten hield heeft zijn/haar zin.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  20/02/2012 23:17 uur
  Het werd eens een keer tijd, dat dese Job 'Koning' eens van het politieke toneel verdween. Job, succes met je volgende Job! Kijk uit met theedrinken, en laat het water voortaan goed doorkoken, anders wordt je mogelijk hartstikke ziek, en dat willen we toch niet??!
 • Arno - Hengelo (Gld) -
  20/02/2012 17:40 uur
  Job kan nu op zoek naar een nieuwe Job :-)
 • hans van Oostende - Rotterdam -
  20/02/2012 16:33 uur
  Verbaast me niks deze hakkelaar bakt er niets van, toruwens heel die partij mag worden opgedoekt

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD MIDNIGHT SPECIAL

  Het spraakmakende Midnight Special is even bovenaards als menselijk en brengt het verhaal van vader Roy die op de vlucht slaat om zijn jonge zoon te beschermen. Totaal TV mag deze sci-fi thriller vijf keer op dvd weggeven.