Nieuws

Overzicht

20 februari 2012

Vertrek Job Cohen als fractieleider PvdA domineert nieuwsprogramma’s

Het terugtreden van Job Cohen als fractievoorzitter van de op dit moment grootste oppositiepartij PVDA hang al een tijdje in de lucht. Een laatste peiling waarin PvdA weer zetels verloor, werd het Waterloo voor Cohen.

Als op dit moment verkiezingen voor de Tweede Kamer worden gehouden, verliest meer dan de helft van de PvdA Tweede Kamerleden het Haagse pluche onder de kont. Reden voor een groter wordende interne onrust binnen de Tweede Kamer-fractie. De afgelopen dagen werd duidelijk dat Job Cohen als fractieleider van de PvdA een zware en moeilijke tijd tegemoet ging. Het terugtreden van Cohen werd door sommigen wel verwacht, maar dat het toch nog zo snel zou gebeuren, verraste vanmiddag toch nog veel mensen.

Naast de zorgwekkende toestand van prins Friso die in een ziekenhuis in Innsbruck nog steeds vecht voor zijn leven is ook Job Cohen vanaf nu prominent in het nieuws. De achtergronden en het laatste nieuws over het terugtreden van de PvdA-fractieleider is vanavond dan ook in vrijwel alle nieuws- en actualiteitenprogramma’s te volgen. Naast het NOS Journaal gaat het hier ook om onder meer de tv-programma’s Eén Vandaag, Nieuwsuur en Pauw en Witteman. Vanmiddag verzorgt het NOS Journaal al extra doorlopende nieuwsuitzendingen op Nederland 1. Op RTL 7 is ook het nieuws over het vertrek van Job Cohen het belangrijste nieuws in de nieuwsuizendingen van RTL Z.

Op de radio is nieuws over het terugtreden van Job Cohen te volgen via de nieuwszenders Radio 1 en BNR Nieuwsradio. 

Geschreven door: Jarco Kriek
Half jaar Totaal TV + bakken met Menno. Neem nu een abonnement!

 
 • COSSkids Nederland - Deventer -
  15/03/2012 11:04 uur
  Dames/ mijne heren, Ingevolge de (eindelijk) hernieuwde interesse in de (on)veiligheid van Siliconen Borstimplantaten wil ik u graag wijzen op de website van wie ik de URL hieronder heb geplaatst. klik Ik wens u veel leesgenoegen! COSSkids Nederland R. Opdam
 • COSSkids Nederland - Deventer -
  15/03/2012 11:03 uur
  Dames/ mijne heren, Ingevolge de (eindelijk) hernieuwde interesse in de (on)veiligheid van Siliconen Borstimplantaten wil ik u graag wijzen op de website van wie ik de URL hieronder heb geplaatst. klik Ik wens u veel leesgenoegen! COSSkids Nederland R. Opdam
 • Dirk - den haag -
  21/02/2012 15:28 uur
  Jammer Job helaas blijven we nu achter met malloten en haatzaaiers.
 • bert - groningen -
  21/02/2012 12:45 uur
  Weggepest door PowNews......voor wie als kind of nu nog van pesten hield heeft zijn/haar zin.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  20/02/2012 23:17 uur
  Het werd eens een keer tijd, dat dese Job 'Koning' eens van het politieke toneel verdween. Job, succes met je volgende Job! Kijk uit met theedrinken, en laat het water voortaan goed doorkoken, anders wordt je mogelijk hartstikke ziek, en dat willen we toch niet??!
 • Arno - Hengelo (Gld) -
  20/02/2012 17:40 uur
  Job kan nu op zoek naar een nieuwe Job :-)
 • hans van Oostende - Rotterdam -
  20/02/2012 16:33 uur
  Verbaast me niks deze hakkelaar bakt er niets van, toruwens heel die partij mag worden opgedoekt

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD VEEP S4

  Klaar voor nieuwe politieke spelletjes? In het vierde seizoen Veep ziet Selina Meyer haar droom eindelijk uitkomen als ze President van Amerika wordt. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV liefst vier pagina's over de meest populaire serie van dit moment: Game of Thrones. Daarnaast spraken we met Gerard Joling over de nieuwe Geer & Goor, waarin de beide heren ouderen aan een hobby gaan helpen. We geven tot slot een Bose SoundTouch 10 wireless music system weg!