Nieuws

Overzicht

21 maart 2012

Vernieuwing Holland Doc vanaf april

De digitale themazender Geschiedenis 24 stopt. De rol van Geschiedenis 24 wordt vanaf april deels overgenomen door Holland Doc 24 waarvan de programmering tevens wordt uitgebouwd.

Vanaf april ziet men meer historie op Holland Doc 24. Bovendien schenkt Holland Doc 24 meer aandacht aan wetenschappelijke programma’s en komen er meer documentaires op primetime, meer bijzondere buitenlandse documentaireseries, is er een vaste plek voor jeugddocumentaires, voor beginnende documentairemakers, voor klassiekers en voor eigen producties.

Holland Doc 24 blijft documentairezender

Het uitzenden van documentaires is en blijft de kerntaak van Holland Doc 24. Maar ook daarin verandert het een en ander. Wie rond de klok van elf op Nederland 2 de mooiste documentaires mist, kan voortaan de volgende avond direct na het 8 uur Journaal naar Holland Doc 24 overschakelen om die alsnog te bekijken. Daar worden op dinsdag, op donderdag en op vrijdag alle documentaires van de vorige avond als Laatste Editie nog eens uitgezonden.

Programma's van VPRO en NCRV

Holland Doc brengt onder meer documentaires zoals VPRO’s Import tot NCRV’s Dokument. Op de vrijdagavond worden voortaan maandelijks direct na het 8 uur Journaal documentaireklassiekers uitgezonden. En op de zondagavond is op dat tijdstip de meestbesproken documentaire van de week nog eens terug te zien.
Geschreven door: Jan-Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Lex - Amsterdam -
  21/03/2012 17:05 uur
  Ik ben het helemaal met Kees eens. Holland doc en Cultura staan hier regelmatig op en ik wil best iets betalen voor die extra service. Er komen interessante programma's voorbij die je anders nooit meer te zien zou krijgen. Wie daar de toegevoegde waarde niet van inziet, hoeft ook geen extra pakket af te sluiten.
 • Kees - Almere -
  21/03/2012 14:54 uur
  Ik kijk regelmatig naar Holland Doc, geschiedenis24, cultura24, humor TV, consumenten TV en spirit24. Jammer dat geschiedenis en consumenten24 verdwijnen. Ik vind het ook niet erg om hier extra voor te betalen. Is uiteindelijk een extra service.
 • G2K - Nederland -
  21/03/2012 11:36 uur
  Helemaal eens Koffieleut. Ik vind dat alle +24 zenders gewoon in het basispakket thuis horen. Wat betreft de uitschakeling van de themapakketten: schandalig. Waarom kiest de NOS voor connected tv tijdens de Olympische Spelen en niet voor deze manier en dus handjeklap met de tv fabrikanten met onze belastingcenten.
 • Pieter - Den Helder -
  21/03/2012 11:35 uur
  Het leek mij indertijd ook leuk: allerlei themazenders van de publieke omroep. In de praktijk blijkt het echter dat ik er bijna nooit naar kijk en ik vraag me af hoe de kijkcijfers zijn van deze zenders. 101TV en Cultura worden in december nog wel bekeken vanwege twee radio-evenementen, maar daar blijft het misschien wel bij. En ja, het is publieke omroep maar helaas mogen de kabelmaatschappijen zelf bepalen van welk pakket deze zenders deel uitmaken. Basispakket zou ook weer kijkers opleveren.
 • Digitaal - Digitaal -
  21/03/2012 11:26 uur
  @Koffieleut - Krimpen aan den IJssel - 21/03/2012 11:03 uur Nee zoals het nu gebeurt zo hoort het. Ned1 2 en 3 in de basis al het andere in het duurste pakket zo hoort het en niet anders. Eigenlijk zouden alleen de mustcarry kanalen en de 7 populaiuire commercielen in de basis moeten voor rond de 17euro en alle andere in de duurdere pakketten. Anders kan jij niet meer dagelijks klagen erover. Dit hoeft niet maar blijkbaar krijg jij er loon voor dit te doen. Dus dit invoeren levert jou salaris op
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  21/03/2012 11:03 uur
  Erg jammer dat deze zender niet in het basispakket zit bij Caiway. Het is tenslotte een publieke zender en daar hebben we al dik voor betaald via de belastingen. Ondanks dat de publieke omroep niet mee mag werken aan winst door derden gebeurt dit wel door toe te staan dat hun zenders in dure pluspakketten komen. Een schandalige situatie, die de Duitse publieke omroep zeker niet zou toleleren. Ook de politiek kijk weer eens de andere kant op.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD MIDNIGHT SPECIAL

  Het spraakmakende Midnight Special is even bovenaards als menselijk en brengt het verhaal van vader Roy die op de vlucht slaat om zijn jonge zoon te beschermen. Totaal TV mag deze sci-fi thriller vijf keer op dvd weggeven.