Nieuws

Overzicht

08 maart 2012

Liberty Global start uitgebreidere test Horizon mediabox

De UPC-abonnee staat in de komende maanden een nieuwe tv-ervaring te wachten. De Horizon mediabox is in aantocht. Eigenaar Liberty Global heeft de praktijktest van de nieuwe decoder uitgebreid.

Het Amerikaanse bedrijf Liberty Global lanceert de nieuwe Horizon mediabox als eerste in Nederland en Zwitserland. Later dit jaar wordt de state of the art-decoder ook in Duitsland en Ierland gepresenteerd. Het Belgische Telenet moet nog een jaar op de nieuwe Liberty Global-mediabox wachten.

Praktijktest

Liberty Global-topman Mike Fries heeft in een interview aan de branchedienst BroadbandTVnews laten weten dat de praktijktest van de Horizon Mediabox – in vakjargon ook wel fieldtest genoemd – wordt uitgebreid. Op dit moment testen enkele honderden tv-kijkers de nieuwe decoder. Het aantal wordt nu tot enkele duizenden uitgebreid. Dat wil niet zeggen dat enkele duizenden Nederlanders de Horizon mediabox in huis krijgen. Het is namelijk een internationaal project van Liberty Global.


Sportzomer

Het nieuwe tv-kijken – zoals Liberty Global het kijken via de Horizon mediabox noemt – start bij UPC Nederland voor het begin van de komende sportzomer. Met grote sportevenementen als EK voetbal, Wimbledon, Tour de France en Olympische zomerspelen in het vooruitzicht wordt het tweede scherm-kijken voor tv-aanbieders belangrijk. Een belangrijk onderdeel van het Horizon-platform is dat men via het tweede scherm naar live televisie kan kijken. In het geval van UPC gaat het om mogelijk rond de honderd tv-kanalen die men op het tweede scherm kan bekijken. Dat is vele malen meer dan tv-aanbieders in Nederland die nu al tweede scherm-diensten aanbieden. Ziggo doet dit met tien tv-kanalen, KPN met het dubbele.


Eigen appstore

De Horizon mediabox maakt het ook mogelijk om zogenaamd Over The Top (OTT) naar content te kijken. Hiervoor wordt een eigen appstore van de Horizon mediabox in het leven geroepen. Via de appstore kan men dan widgets downloaden die gebruikt kunnen worden. In de appstore zullen ook widgets van andere bedrijven beschikbaar komen. Op deze manier moet de Horizon mediabox één van de meest complete tv-decoders van Europa worden.


Uitstel

Liberty Global heeft ervoor gekozen om de Horizon mediabox pas op de markt te brengen als deze echt voor consumentengebruik geschikt is. Dat wil zeggen dat men de belangrijkste bugs eerst wil oplossen voordat men de nieuwe decoder op haar abonnees wil loslaten. Ook heeft men naar wensen van de eerste testgebruikers geluisterd en mede hierdoor enkele aanpassingen in het concept doorgevoerd. Hierdoor is de lancering van de Horizon mediabox diverse malen uitgesteld. Men wilde de lancering in eerste instantie in het vierde kwartaal 2011 laten plaatsvinden. Daarna werd het 't eerste kwartaal 2012 en nu vóór de zomer, dus tweede kwartaal 2012.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Coby - Nes ad Amstel -
  11/03/2012 16:14 uur
  @ADSL gebruiker; wat een zeikerd ben je! Ga lekker via ADSL kijken. Ik ben wel blij met de nieuwe ontwikkelingen. Zal niet helemaal perfect zijn, maar laat maar komen. Wil er graag gebruik van maken!!
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  09/03/2012 19:57 uur
  Zoals Frits in Alkmaar in een eerder bericht van totaal tv al aangaf dat een ongecodeerd signaal veel meer waard is dan al deze poespas waar ik niet warm of koud van wordt. Klanten moeten zelf hun decoder kunnen kiezen ook daar ben ik het met deze spreker eens. Het moet de meest complete box van Europa worden ha ha? Kom op zeg de kenners weten wel beter dan voor deze Horizon te kiezen. Merken die al jaren in dit segment aan de weg timmeren en meer bieden dan de Horizon ooit zou kunnen.
 • ADSL Gebruiker - Brunssum -
  09/03/2012 08:52 uur
  Laat men maar testen tot ze er bij omvallen. Als je kijkt wat er vaak gebeurt bij decoders die zogenaamd gecertificeerd zijn en welke bugs er naderhand dan nog in zitten? De naam Cisco klinkt voor sommige mensen volgens mij wel bekend en ook zullen ze nog wel weten hoelang ze moeten wachten op firmware updates. Als die er überhaupt mogen komen. Als mensen voor de huurdecoders willen kiezen prima maar geef anderen mensen ook kansen die zelf voor kwaliteit willen kiezen
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  08/03/2012 21:57 uur
  @ Henny (pro digitaal) Ja begrijp ik. Zie inderdaad dat men veel met interactief bezig is. Persoonlijk heb ik er geen interesse in . Ook al niet omdat ik niet gebonden wil zijn aan bepaalde decoders,modules en ook gewoon omdat ik dat hele interactieve gebeuren van de kabelaars niet nodig heb. Ik weet wat er te koop is daar kunnen die interactieve diensten nooit aan voldoen. Al begrijp ik dat andere mensen het wel heel graag zouden willen hebben.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  08/03/2012 19:24 uur
  @ADSL gebruiker - Brunssum, let wel: Ik heb alleen maar even mijn geheel onafhankelijke gedachten even laten gaan. Dit wil absoluut niet zeggen, dat ik het met de 'handelswijze' van UPC eens ben, eenieder moet voor zich maar zien, hoe hij/zij tv signaal wil ontvangen,of verwerken. Bovendien ben ik niet aangesloten op de coax van een kabelaar, puur omdat ik daar (bewust) voor heb gekozen, al zo rond 2000...Als je goed hebt opgelet, dan weet je hoeveel jaren UPC al met Interactief bezig is... ;-)
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  08/03/2012 18:00 uur
  Helaas wederom kritiek voor UPC..op deze kermisbox zitten bepaalde klanten_ die een beetje weten wat men te bieden heeft_ echt niet op te wachten. Laat deze mensen gewoon zelf hun box kiezen ipv van hen te dwingen met dit soort dwangboxen te huren. Weet zelf wel wat er op de markt te vinden is en wat kwaliteit is . Als anderen er blij mee kunnen zijn dat is prima maar geef ook de mogelijkheid om je eigen decoder te kiezen aub. Decoders waar je echt wat aan hebt ipv van deze zogenaamde horizon.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  08/03/2012 12:48 uur
  Nieuw te introduceren producten worden bij UPC eerst uitgebreid 'getest' door eigen personeel, veelal ict'ers en mensen van de td, en/of storingsdiensten. Uit eigen ervaring weet ik dit. Deze Horizon wordt eerst 'in het veld' zoals dat altijd heet, uitgetest. De gewone consument zal hier voorlopig nog niet veel van merken, of helemaal niets. Uiteraard kunnen er 'kinderziektes' naar voren komen, dit kan overigens nog maanden duren, voordat die er helemaal uit zijn. Testen is wel leuk overigens.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X BLU-RAY EERSTE SEIZOEN VINYL

  De door drugs en seks omgeven muziekbusiness in New York uit de jaren ’70, waar muziekstromen als punk, disco en hip-hop nog in de kinderschoenen staan, vormt het decor van Vinyl. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.