Nieuws

Overzicht

08 maart 2012

Nickelodeon HD en Comedy Central HD bij UPC van start

UPC maakte deze week via de interactieve rode knop bij het HD-kanaal MTV Live HD bekend dat men vanaf 3 april het HD-kanaal MTV HD gaat uitzenden. Naar nu blijkt gaat men ook Nickelodeon HD en Comedy Central HD aanbieden.

Vorig jaar maakte MTV Benelux bekend dat moederbedrijf Viacom van alle in Nederland beschikbare tv-kanalen voor het einde van 2011 HD-simulcast kanalen ging aanbieden. Deze termijn werd uiteindelijk niet gehaald. Vanaf 3 april lijkt dit nu wel het geval te zijn.

Niet alleen MTV HD

Bronnen melden Totaal TV dat het niet alleen bij de uitbreiding van MTV HD bij UPC blijft. Ook Nickelodeon HD en Comedy Central HD gaan vanaf 3 april het HD-aanbod van het kabelbedrijf versterken. Dat betekent dat de drie Nederlandse hoofdkanalen van Viacom in Nederland in HD-kwaliteit te zien zijn. Beide partijen willen aan Totaal TV geen mededeling over de HD-uitbreiding doen.


Seinfeld

De eerste tekenen dat in Nederland de HD-zenders van Viacom in aantocht zijn, komt van het bedrijf zelf. In een recente reclame maakte tv-zender Comedy Central kenbaar dat het tv-programma Seinfeld in HD-remastered te zien is.


MTV Live HD

UPC stopt in ieder geval op 3 april met de doorgifte van MTV Live HD. Op dit kanaalslot gaat UPC op haar kabelnetwerk de Nederlandse versie van MTV HD doorgeven. Of op termijn MTV Live HD in zijn geheel gaat verdwijnen, is op dit moment niet bekend. 

Geschreven door: Jarco Kriek
Half jaar Totaal TV + bakken met Menno. Neem nu een abonnement!

 
 • Luca - Sliedrecht -
  15/03/2012 20:20 uur
  cool nockelodeon hd
 • ADSL gebruiker - Brunssum -
  09/03/2012 19:15 uur
  MTV en ook nog in HD kwaliteit. Wel dat is wel het laatste waar ik op zit te wachten. MTV of BUMA awards allemaal een pot nat en elke zichzelf respecterende artiest heeft deze club tegenwoordig helemaal niet meer nodig en moet ook niets van deze schertsvertoning van doen willen hebben.
 • natte - belgique -
  09/03/2012 11:36 uur
  Bij de boeren van zuiderland belgie weer neits
 • Ronald - Eindhoven -
  09/03/2012 00:15 uur
  Helaas weer een achteruitgang. MTV Live HD is beter dan MTV NL ( Lees MTV Bagger)
 • ShakerNL - Zutphen -
  08/03/2012 23:48 uur
  Mooi, nu nog op de satelliet, want MTV NL ziet er op de satelliet wel heel erg slecht uit. De tekst is bijna onleesbaar.
 • Stitch - Utrecht -
  08/03/2012 18:33 uur
  ja, nu nog bij ziggo
 • Apple740 - Rotterdam -
  08/03/2012 17:05 uur
  Comedycentral-HD is een leuke aanvulling, tenminste, als we hier dezelfde versie krijgen als Sky UK. "Friends" in 16:9 HD! (zelfs op de DVD werden we altijd met 4:3 opgescheept)
 • Sanjay - Den Haag -
  08/03/2012 16:52 uur
  Ik ben benieuwd wanneer het bij ziggo gaat komen.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD VEEP S4

  Klaar voor nieuwe politieke spelletjes? In het vierde seizoen Veep ziet Selina Meyer haar droom eindelijk uitkomen als ze President van Amerika wordt. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV liefst vier pagina's over de meest populaire serie van dit moment: Game of Thrones. Daarnaast spraken we met Gerard Joling over de nieuwe Geer & Goor, waarin de beide heren ouderen aan een hobby gaan helpen. We geven tot slot een Bose SoundTouch 10 wireless music system weg!