Nieuws

Overzicht

22 maart 2012

UPC heeft meest duurzame kantoorgebouw van Nederland

Algemeen Directeur Robert Dunn van UPC Nederland en burgemeester Crone van Leeuwarden openden op 21 maart 2012 het nieuwe UPC- kantoor in Leeuwarden. Het betreft het meest duurzame gebouw van Nederland.

Het nieuwe UPC-gebouw in Leeuwarden scoort als eerste Nederlandse gebouw Excellent op de zogenaamde Breeam duurzaamheidsmeter en is daarmee volgens deze instantie het meest duurzame gebouw in Nederland.

450 servic medewerkers UPC

UPC is in Leeuwarden één van de grotere werkgevers. In het nieuwe pand werken 450 medewerkers van UPC die voorheen in twee verschillende kantoorpanden in Leeuwarden werkten. Innovatie, duurzaamheid en prettig werken staan centraal in het ontwerp van Architectenbureau Paul Ruiter. Er is in het gebouw een goede verdeling voor werk en- ontspanningsruimten en is er veel groen in het gebouw zelf.

Duurzame Innovaties

Het nieuwe kantoor herbergt veel innovaties om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken en om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Zo maakt het gebouw optimaal gebruik van daglicht. Het kunstlicht dimt vanzelf als er meer daglicht binnenvalt. Elektriciteit komt van de zonnepanelen op het dak en toiletten worden doorgespoeld met regenwater. In de zomer wordt het kantoor gekoeld met water uit de nabijgelegen trekvaart en uit de grond. De servers voor de IT-afdeling worden zelfs gekoeld met bietensap. In de winter wordt het gebouw vanuit het plafond verwarmd en een deel van het dak is begroeid, zodat de lucht boven het gebouw niet teveel opwarmt. Ook is er in het gebouw een goede verdeling voor werk en ontspanningsruimte en is er veel groen in het gebouw zelf.
 

UPC is trots op nieuwe kantoor

Robert Dunn over het nieuw opgeleverde gebouw: "We zijn trots op dit gebouw. We vragen een uiterst dienstverlenende instelling van onze medewerkers en daar hoort een gebouw bij dat dit ondersteunt. Er moet waardering voor de medewerker uit blijken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een fijne werkomgeving voor onze werknemers direct bijdraagt aan een goede dienstverlening aan onze klanten. Onze medewerkers werken al een paar weken in dit gebouw en zij zijn er erg enthousiast over.” In het kantoor zijn veel afdelingen ondergebracht die zich bezighouden met technische zaken maar bijvoorbeeld ook online customer care.
 

Leeuwarden wil nog groener worden

De gemeente Leeuwarden is door UPC betrokken bij de bouw omdat ook zij een energiedoelstelling heeft: het programma Slim met Water en Energie dat zij samen met de Provincie Fryslân uitvoert. Doelstelling voor Leeuwarden is om in 2020 geheel onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. De nieuwbouw in Leeuwarden past daarnaast in het Climate Challenge programma van UPC en moederbedrijf Liberty Global. Dit programma richt zich op het terugbrengen van het energieverbruik binnen de onderneming en het vergroten van het milieubewustzijn van UPC’ers.
Geschreven door: Jarco Kriek / Jan Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Gerard - Waddinxveen -
  24/03/2012 12:38 uur
  En hoe gaan ze hun oude kantoor nu duurzaam hergebruiken?
 • Iemand - Ergens -
  22/03/2012 23:58 uur
  \\\"Ik ben er namelijk van overtuigd dat een fijne werkomgeving voor onze werknemers direct bijdraagt aan een goede dienstverlening aan onze klanten.\\\" Tja, daar zit wel wat in... @Apple740 2 oude stroomvretende panden minder, 1 groen gebouw erbij dus op de lange termijn lijkt me dat juist goed voor de klanten... Als ze dat met al hun panden (zouden) doen wordt het toch juist goedkoper voor de klanten, maar goed dat is soms lastig om te begrijpen...
 • Peter - Hilversum -
  22/03/2012 23:30 uur
  @watiserdan - ergens in nl: 'waarom zou je films rippen van film1 als ze al jaar van tevoren al op bluray tedownloaden zijn'. Dat bedoelde ik ook. Film1 is daarom de laatste die moet klagen. NL tv valt ook echt wel mee. Bijna alles is terug te kijken via Uitzendinggemist. Dus er is sowieso geen inkomstenderving. Eerder kostenbesparing omdat de servers minder belast worden :)
 • Digitaal - Digitaal -
  22/03/2012 23:22 uur
  Laat het digitale pakket maar gewoon gecodeert op voorwaarde dat alle kabelaars direct stoppen met analoog. Wil men geen tv maar alleen snel internet dan moet dit kunnen zonder tv plicht. Codeer het basispakket zodat los internet via kabel kan. Wil de klant wel tv dan krijgt deze voor nop 2 smartcards wil die meer dan koopt die ze erbij. Huurdecoders alleen toestaan indien de klant ook vrije keus heeft in koop decoders. Klant moet kiezen of huren of kopen. EU moet analoge kabeltv gewoon verbieden
 • Apple740 - Rotterdam -
  22/03/2012 23:12 uur
  @Gertjan, wat heeft piraterij met een ongecodeerd basispakket van doen? Om dat ongecodeerde basispakket te kunnen zien, moet je sowieso eerst 18 euro p/m overmaken aan je kabelaar, anders heb je geen signaal op je coax. En zenders als Film1 zijn uiteraard niet ongecodeerd, daar heb je altijd een smartcard voor nodig.
 • Thijs - Rotterdam -
  22/03/2012 22:29 uur
  Ik meen dat een groot deel van de bouw is bekostigd met subsidie hoor :-)
 • watiserdan - ergens in nl -
  22/03/2012 21:47 uur
  @Peter - Hilversum - 22/03/2012 19:10 uur, hoezo gebluf, waarom zou je films rippen van film1 als ze al jaar van tevoren al op bluray tedownloaden zijn? En dan nog er zijn wel degelijk nl scene groupen, die 1 sneller zijn daan ugemist en 2 betere kwalie dan ugemist en hd in 720p gereleased word.
 • Bert - Almelo -
  22/03/2012 20:34 uur
  Ben het eens met Peter. Als ze piraterij willen aanpakken dan moeten ze dat bij de bron doen. Blurays en de grote amerikaanse zenders waar de tv series hun premiere op hebben. Encryptie op tv signalen van de nederlandse tv aanbieders om piraterij te voorkomen is gewoon geldverspilling. Voor klanten is het bovendien erg frustrerend. Anno 2012 wil je de signalen gewoon op elk apparaat naar keuze kunnen bekijken. En dit is ook prima te realiseren. Kijk maar naar Caiway, Rekam, Cai Harderwijk, Glashart Media, Stichting Kabelnet Veendam. Op de Universiteit Twente hebben ze op de studentencampussen zelfs rechtstreeks 1:1 NOB multicast IPTV op hun PC.
 • Peter - Hilversum -
  22/03/2012 19:10 uur
  Gebluf. Nederlandse tv content lijdt hier nauwelijks onder. Dat wordt bijna niet gepirateerd. Niet alleen omdat de content kwaliteit van de Nederlandse tv producties heel erg slecht is maar ook omdat je het merendeel gewoon terug kan kijken via de gemist diensten. Ook van filmzenders als Film1 wordt, zo ver ik het volg, nauwelijks iets op het internet gegooid. Je moet wel gek zijn om je tijd te stoppen in het rippen/pirateren van films van een 1080i 11mbit tvzender'tje terwijl de 40GB 1080p bluray remux al tijden op internet staat.
 • gertjan - heerenveen -
  22/03/2012 18:36 uur
  @peter dat ongecodeerde pakket dat kan je wel vergeten, en bij providers waar dit nu nog wel het geval is zal ook steeds kleiner worden inverband met de piraterij..
 • Bart - Alkmaar -
  22/03/2012 18:33 uur
  @Apple740 Lekkere opmerking. Hoe dacht je dat de meeste bedrijven een nieuw pand kunnen bouwen? Juist ja, door hun klanten. Maar goed, de meeste hier hebben standaard hun anti-upc bril op.
 • Apple740 - Rotterdam -
  22/03/2012 17:44 uur
  "Dit gebouw is mede mogelijk gemaakt door de klanten van UPC".
 • Peter - Hilversum -
  22/03/2012 17:40 uur
  De besparing van dat luxe kantoorgebouw wordt wel weer teniet gedaan door de verplichte mediaboxen die bij 90% van de UPC klanten staan de prutelen. Een ongecodeerd digitaal basispakket is veel beter voor het mileu.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!