Nieuws

Overzicht

03 april 2012

Groter digitaal zenderaanbod bij UPC

Het aanbod digitale tv- en radiozenders bij UPC is uitgebreid. De tv-aanbieder heeft naast SD-kanalen het zenderaanbod ook met vijf HD-kanalen en vijftien digitale radiokanalen aangevuld.

De uitbreiding van het zenderaanbod werd medio vorige maand door UPC bekendgemaakt. De tv-aanbieder wilde het zenderaanbod met nog meer tv-kanalen uitbreiden. Lopende onderhandelingen en technische aanvoerproblematiek zorgen er echter voor dat dit nog niet mogelijk is. UPC zegt wel het zenderaanbod in de komende tijd nog verder uit te gaan breiden. De benodigde bandbreedte voor deze toekomstige zenderuitbreiding is voldoende op het UPC-kabelnetwerk beschikbaar.

Meer HD-kanalen

Meest in het oog springend voor sportliefhebbers is ongetwijfeld de komst van het HD-kanaal ESPN America HD. Op dit Amerikaans sportkanaal worden alle programma’s in native HD-kwaliteit uitgezonden. Ook het foodkanaal 24 Kitchen is vanaf vandaag in HD-kwaliteit bij UPC te zien. UPC is in Nederland de tweede tv-aanbieder die beide HD-kanalen in het zenderaanbod heeft opgenomen. ESPN America HD is sinds 1 september bij KPN te zien, 24 Kitchen HD vanaf de start op 1 oktober bij Caiway.

Primeur HD-kanalen Viacom

UPC is op dit moment de enige tv-aanbieder in Nederland die de Viacom tv-zenders MTV NL HD en Comedy Central/Kindernet HD doorgeeft. UPC wilde ook Nickelodeon HD vanaf vandaag gaan doorgeven. Technische problemen zorgen er echter voor dat de komst van dit HD-kanaal enige tijd is uitgesteld. Door de komst van de twee nieuwe Viacom HD-kanalen is MTV Live HD wel uit het zenderaanbod van UPC verdwenen. De kans is groot dat dit op latere termijn ook bij andere tv-aanbieders in Nederland het geval is.

Shorts TV gelanceerd

Daarnaast beleefde het nieuwe tv-kanaal Shorts TV bij UPC de lancering op de Europese markt. De tv-zender is in zowel in SD- als HD-kwaliteit bij UPC gestart. Short TV is vanaf vandaag ook in België beschikbaar. Shorts is een wereldwijd unieke zender die zich volledig richt op het aanbieden van korte films. De zender heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan korte films. Shorts programmeert haar programma’s in een half uur tot een uur durende thematische blokken zoals komedies, musicals, documentaires, thrillers, drama en animatie.

SD-kanalen

Het Nederlands muziekkanaal LiteTV maakt samen met Comedy Central Extra als nieuwe tv-zenders ook onderdeel van het aanvullende Royaal-zenderpakket van UPC uit. Comedy Central Extra was in maart als etalagekanaal al bij UPC te bekijken. OUTTV maakt vanaf vandaag als 24-uur zender ook onderdeel van het Royaal-zenderpakket uit.

Digitale radio

Ook zijn er vijftien nieuwe radiokanalen digitaal bij UPC te beluisteren. Het gaat om de publieke radiokanalen van de Vlaamse publieke omroep VRT en de Britse publieke omroep BBC. Ook de nog ontbrekende radiokanalen van Nederlandse regionale omroepen zijn nu digitaal bij UPC beschikbaar.
Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Heinz - Amsterdam -
  20/06/2012 17:02 uur
  Iets over de prorammering van UPC Digital. Een jaar jaar geleden verdween de klassieke filmzender TCM. In de plaats Sy Fy Channel met veel B-films en 2 overbodige misdaadzenders. Zou het op prijs stellen indien UPC een van deze zenders weer inruilt tegen TCM.
 • Koen - Vlaanderen -
  10/04/2012 10:07 uur
  In het artikel staat vermeld dat ShortsTv ook in belgie beschikbaar is, enig idee via welke provider(s) ??
 • Henk Jan - Deventer -
  03/04/2012 22:40 uur
  Zo blijkt maar weer dat er op de kabel veel meer kan dan op glasvezel. KPN Glasvezel biedt echt maar een fractie van de zenders die UPC standaard doorgeeft! :-o
 • Apple740 - Rotterdam -
  03/04/2012 21:57 uur
  Comedycentral-/kindernet-HD is wat mij betreft een volstrekt belachelijke toevoeging, voegt helemaal niets toe aan de SD variant, want vrijwel nul native HD materiaal. Lijkt ook helemaal in niets op Comedycentral-HD van Sky UK waar wél alles native HD is en de series kwalitatief 10 keer beter zijn. UPC, schrap deze rommel en voeg aub Eredivisielive2-HD toe.
 • Sunshine - Friesland -
  03/04/2012 15:26 uur
  LiteTV is best leuke muziekzender. Voor de rest blij met de uitbreiding
 • Henk - Amsterdam -
  03/04/2012 14:16 uur
  Comedy Central HD is gewoon beschikbaar
 • ruud - haarlem -
  03/04/2012 14:04 uur
  dat shorts tv een nieuw kanaal is klopt ook niet bij canal digitaal frankrijk heb je ook een shorts tv met het zelfde logo als wat nu bij upc te zien is

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.