Nieuws

Overzicht

13 april 2012

SP raadslid bedreigt premier Rutte en presentator Jort Kelder

Presentator Jort Kelder, bekend van zijn high-society programma's, is door een SP raadslid uit Amsterdam via facebook allerlei ernstige ziektes toegewenst. Ook premier Mark Rutte moest het ontgelden.

Jort Kelder was donderdagavond nog bij de VPRO te zien met zijn nieuwe programma Het Snelle Geld. In de achtdelige serie Het snelle Geld kijkt Kelder als getuige-deskundige en betrokkene terug op een kwart eeuw van wilde kapitalistische jaren in Nederland.

SP raadslid wil Jort Kelder dood

'Kan iemand die Jort afschieten? Dank', schreef Pascal Smit donderdagavond op zijn Facebookprofiel. Ook stonden er opmerkingen als 'Hij moet een chronische ziekte krijgen en creperen in de bijstand die pleurishond en de rest van zijn soort. En elke dag pijn lijden en zelf z'n medicijnen dokken...naar de voedselbank die hufter.' Ook premier Mark Rutte kreeg er van langs. De SP-er merkte op dat je voor moord in Nederland toch maar maximaal 15 jaar krijgt, met elke dag gratis eten en je wordt ook nog eens beroemd.

Nog geen aangifte gedaan

De SP heeft intussen volledig afstand genomen van de uitspraken en het raadslid op non-actief gezet. Kees Hiep, organisatiesecretaris van de SP in Amsterdam, zegt dat zijn partij 'not amused' is. 'We distantiëren ons van deze uitspraken en gaan dit onderzoeken', aldus Hiep. Zolang Jort Kelder en/of premier Mark Rutte nog geen aangifte hebben gedaan, kan de politie geen concrete stappen ondernemen. Kelder liet tegenover AT5 weten op zo'n treurig figuur liever niet te reageren, maar wel partijvoorzitter Jan Marijnissen van de SP erop aan te spreken.
Geschreven door: Jan-Hein Visser
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • Wie kijgt de klere? - S -
  17/04/2012 10:58 uur
  Rare politiek!
 • HB - Zijpe -
  13/04/2012 17:37 uur
  Blijkt dat niet alleen bij de PVV vreemde vogels zitten , meteen uit de partij verwijderen voor dat er gekken op een idee gebracht worden
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  13/04/2012 17:26 uur
  Die Pascal Smit is óf een zware verslaafde, óf een vreselijke alcoholist, óf hij gebruikt beide, óf hij is rijp voor de Paaz....Wordt vervolgd.....
 • Jeroen - Enschede -
  13/04/2012 17:19 uur
  Ik ben zeer teleurgesteld in Mark Rutte, daar ben ik heel eerlijk in maar om hem nu te bedreigen dat gaat mij veel te ver. Wat Jort Kelder, die ik zeer kan waarderen, hiermee te maken heeft is mij niet duidelijk. Die SP'er heeft in de raad niets te zoeken.
 • Ed - Dinxperlo -
  13/04/2012 14:22 uur
  Drank maakt meer kapot dan je lief is...
 • WIM - Leeuwarden -
  13/04/2012 13:49 uur
  De Nederlandse politiek lijkt inmiddels op die van een bandieten staat. Zielige individuen. Soms de indruk, dat ze daar hun volle verstand niet hebben. Ze zitten er toch alleen maar voor hun eigen portemonne. In ieder geval weten ze niet hoe een gewoon gezin moet rondkomen. Het lijkt erop dat Nederland op een diktatoriale staat begint te lijken. 1x per 4 jaar stemmen noem ik in ieder geval geen demokratie. Slaap allemaal rustig verder, de Staat waakt over U. Waar heb ik dat eerder gehoord.
 • WIM - Leeuwarden -
  13/04/2012 13:48 uur
  De Nederlandse politiek lijkt inmiddels op die van een bandieten staat. Zielige individuen. Soms de indruk, dat ze daar hun volle verstand niet hebben. In ieder geval weten ze niet hoe een gewoon gezin moet rondkomen. Het lijkt erop dat Nederland op een diktatoriale staat begint te lijken. 1x per 4 jaar stemmen noem ik in ieder geval geen demokratie. Slaap allemaal rustig verder, de Staat waakt over U. Waar heb ik dat eerder gehoord.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X BLU-RAY THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES

  Het einde van het epische avontuur is nabij. Fans van Midden-Aarde worden nog eenmaal ondergedompeld in de magische Hobbit-wereld. Totaal TV mag de Blu-ray van The Hobbit: The Battle of the Five Armies vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverVoor deze Totaal TV spraken we onder anderen met Kees van der Spek, de 51-jarige presentator die in het nieuwe SBS6-programma Graf zonder naam anonieme graven induikt. Het coververhaal gaat over evergreen Bones, dat in Amerika zojuist aan het alweer elfde seizoen is begonnen. Daarnaast geven we dvd's en Blu-rays van Dokter Tinus en The Hobbit weg!