Nieuws

Overzicht

21 april 2012

(Update) Zenders passen programmering aan vanwege kabinetscrisis

Vanwege de crisis binnen het kabinet, na het mislukken van het Catshuis overleg waar Geert Wilders met de PVV uit stapte, passen veel zenders de programmering aan. BNR Nieuwsradio laste direct extra live uitzendingen in.

Geert Wilders stapte vandaag uit het Catshuisoverleg waarin de partners uit het kabinet (CDA, VVD en gedoogpartner PVV) 14 miljard aan bezuinigingen moesten vinden. Onder meer op de publieke omroep zou wellicht nog meer worden bezuinigd, maar de PVV gaat vooral niet akkoord met maatregelen die worden opgelegd vanuit Brussel en die met name AOW-ers treffen.

Het toch nog onverwachte nieuws dat het gedoogkabinet Rutte vandaag in het Catshuis zijn Waterloo heeft gevonden beheerst vanaf het bekend worden de tv- en radiokanalen van de publieke omroep.

Nederland 1 en Radio 1 extra uitzendingen

Op tv-zender Nederland 1 zijn op dit moment doorlopende nieuwsuitzendingen te zien. Ook op Radio zijn er extra uitzendingen van het Radio1-journaal. In de loop van de middag werd bekend gat Geert Wilders van de PVV de stekker uit het kabinet heeft getrokken door zijn handtekening niet onder een nieuw bezuinigingsprogramma te zetten.

Journaal 24 en Politiek 24

Ook op de publieke themakanalen Journaal 24 en Politiek 24 zijn doorlopende uitzendingen van programma’s van publieke omroepen te volgen die in veel gevallen betrekking op de politieke situatie in Nederland hebben.

Totaal TV houdt u op de hoogte

Via deze internetsite proberen wij u vandaag en in de komende dagen op de hoogte te houden van programmawijzigingen die op Nederlandse tv- en radiozenders plaatsvinden in verband met informatie over de kabinetscrisis en het directe gevolg van deze kabinetscrisis.

Update

Op RTL 4 is er zaterdagavond om 23.00 uur een extra lange nieuws uitzending vanuit Hilversum, met studiogasten aangaande de politieke ontwikkelingen in Den Haag.


Geschreven door: Jarco Kriek / Jan Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • LRtNabwjGNyzrDm - qojAecDX -
  07/06/2012 16:17 uur
  dsCj76 , [url=klik]clsjibdxduif[/url], [link=klik]lqztocucdmjb[/link], klik
 • LbYeVAmIbUeqxbUoSE - HOhhdDeAPpHEmEajWa -
  07/06/2012 01:51 uur
  Jlzg7S wowciempkode
 • CMGIcxqvlzAAR - uFygfAxUQixgCOU -
  06/06/2012 19:03 uur
  9kq5VA , [url=klik]nmooxaigfzwp[/url], [link=klik]akywjnuppdbn[/link], klik
 • HKeOLIhKOMqbsVokfFy - TMyQKpUsuWVHu -
  05/06/2012 14:23 uur
  Jammer dat ik tijdig niet op de hgotoe was anders had ik een 32 inch voor rond de 500 euro kunnen scoren. Ik heb de 3D bril nog niet uitgetest, maar welk type/model 3D bril heb je in bezit en kan je daarnaast bevestigen of de D6000 series bluetooth ondersteunt of infrarood?
 • Digitaal - Digitaal -
  23/04/2012 11:26 uur
  @Jan - Laren NH - haha dat denk jij. Ziggo negeert ze gewoon braaf. Laat het gewoon tot rechtzaken komen en doet er niks mee. Zij ze het zat trekken ze de stekker uit analoog. Analoog is volgens Ziggo een gratis extra dienst die je bij digitaalbasis krijgt. Ontvangst aparatuur wel zelf aanschaffen. Dus je kan niks doen mocht Ziggo dit besluiten. Ook de programaraden kun dan niks. De mediawet is 15analoog minimaal als men dit wil aanbieden anders 0. Ziggo winte dus altijd.
 • Ted - Arnhem -
  22/04/2012 10:42 uur
  ja, als je een coalitie sluit met een zigeuner kan je dit verwachten
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  22/04/2012 10:11 uur
  Ik vindt dit artikeltje prima, mensen kunnen volop het nieuws volgen, en weten dan ook precies waar. Mbt. programmaraden: Kabelproviders stoppen wanneer ze dat willen, dat laten ze toch niet bepalen door een of ander cluppie senioren, en allochtonen. Áls er programmaraden moeten komen, dan kunnen ze zich veel beter op de toekomst gaan richten, en een verplicht aanbod van HD zenderpakket bij providers afdwingen. Analoog is een uitstervend signaal. Analoog moet (verplicht) goedkoper worden gesteld.
 • Johan - Purmerend -
  22/04/2012 09:58 uur
  Het lijkt me inderdaad eerder heel slecht nieuws voor de analoge kijker bij Ziggo. Komen er geen hervormingen bij programmaraden gaat de stekker gewoon uit analoge televisie. Heeft Ziggo in het verleden al gezegd en ik denk ook dat men het echt gaat doen. Dus wie is er dan de winnaar? En dat hebben analoge kijkers dan geheel aan de hobbycultuur bij programmaraden te danken.
 • Thijs - Rotterdam -
  22/04/2012 09:53 uur
  Beste Jan uit Laren, Ziggo siddert en beeft haha...net als de afgelopen jaren, al sinds Casema (!) zullen de raden tot het einde voor spek en bonen hun werk blijven doen. Ziggo gaat nog liever het tot nieuwe rechtszaken laten komen of schakelt anders analoog helemaal uit.
 • Wiebeltje - woltersum -
  22/04/2012 09:14 uur
  Hiep hoi de puistenkop RUTTE dondert op Weg met die in de kast zittende Ho en MO
 • Jan - Laren NH -
  22/04/2012 02:42 uur
  Nu het kabinet gevallen is zal de behandeling over de aanpassingen in de nieuwe mediawet over de afschaffing van de PROGRAMMARADEN niet meer aan de orde komen, hierdoor blijven de programmaraden gelukkig nog voor onbepaalde tijd bestaan, en niet in 2013 worden opgeheven, zoals iedereen gedacht had. Programmaraden zullen de komende jaren gewoon advies blijven uitbrengen over het analoge basispakket van 15 TV en 25 radiozenders. Analoge kijkers zullen hier de komende jaren nog profeit bij hebben.
 • Biggy28 - Zutphen -
  22/04/2012 00:01 uur
  Ik had al jaren voorspeld dat dit kabinet de 4 jaar niet zou halen,nu is het zo ver. Aan een kant ben ik blij dat het kabinet opstapt,het was toch al een zooitje met de regering. Er kan zeker bezuinigd worden maar wel op een mens vriendelijkere manier,niet altijd maar de burger pakken wat altijd maar gebeurd in de portemonee ieder jaar weer.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD MIDNIGHT SPECIAL

  Het spraakmakende Midnight Special is even bovenaards als menselijk en brengt het verhaal van vader Roy die op de vlucht slaat om zijn jonge zoon te beschermen. Totaal TV mag deze sci-fi thriller vijf keer op dvd weggeven.