Nieuws

Overzicht

25 april 2012

Cai HIA krimpt analoog ook niet in

CAI Hia in de Zuid-Hollandse groeigemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een van de laatste der Mohikanen. Ondanks dat er meer HD komt en de hele zenderindeling wijzigde, blijft het analoog pakket van 35 zenders gehandhaafd.

Toch wijkt de lokale kabelboer daarmee maar weinig af van de omringende kabelnetten van UPC, alwaar 32 analoge tv-zenders zijn te ontvangen. Ook UPC heeft voorlopig geen plannen en ziet ook geen noodzaak om analoog in te krimpen. Het TV-pakket van CAI Hia wordt deels door de programmaraad ingevuld en verder aangevuld door de aanbieder zelf.

Groot analoog pakket

In het pakket van CAI Hia is analoog ook de zender RTL Television vertegenwoordigd (bij UPC in omringende gemeenten geheel niet te ontvangen) maar vooral zenders als Travel Channel en Mezzo vallen hierin ook op. CAI Hia wil het digitale pakket met HD-zenders gaan uitbreiden. Tot op heden zijn enkel Nederland 1,2 en 3 in HD beschikbaar. Dat het kabelnet nooit door een partij als Caiway, Ziggo of UPC is overgenomen laat dan ook zien dat men de modernisering amper zelfstandig kan bijbenen.

Alle kanalen verplaatst

Het gehele analoge pakket is van frequentie gewijzigd en de gehele UHF-band wordt nu (met uitzondering van storingsgevoelige digitenne frequenties) voor analoge televisie gebruikt. Digitale kijkers hoeven nog niets te doen. De digitale pakketten worden die er zijn worden grotendeels bij Delta uit Zeeland betrokken en waarschijnlijk zal het HD-aanbod dan ook met deze aanbieder gelijk worden getrokken. Andere digitale diensten komen dan weer bij Caiway vandaan.

Geschreven door: Jan-Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  26/04/2012 07:11 uur
  Welk bedrijf gaat niet fatsoenlijker met zijn klanten om dan UPC? Maar ik zou het toch echt een blamage vinden voor Caihia als ze extra abonnementskosten gaan rekenen voor HD van de Nederlandse publieke omroepen. Ze hebben namelijk wel concurrentie van KPN IPTV, waar standaard 10 HD zenders in het basispakket zitten.
 • Rodie van Drongelen - Zwijndrecht -
  25/04/2012 21:45 uur
  én toch gaat deze kabelmaatschappij fatsoenlijker om met lokale omroepen dan UPC. Daar kan UPC nog veel van leren!!!!
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  25/04/2012 19:00 uur
  Daar ben je dan mooi klaar mee als inwoner van Hendrik Ido Ambacht als de HD pakketten worden gelijk getrokken met Delta. Dan kunnen ze dus 9,95 euro extra per maand gaan betalen bovenop het basistarief om de publieke omroep en RTL in HD te zien. Ziggo of CIFhad beter de boel kunnen overnemen.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD BALLERS S1

  Ballers, van de makers van het succesvolle Entourage, gaat over een groep (ex-)footballspelers, hun vrienden, familie en trainers. Het eerste seizoen is vanaf nu verkrijgbaar op dvd, Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV een coververhaal over The Legend of Tarzan. "Toen ik van de film hoorde, was ik niet geïnteresseerd in het spelen van een dame in nood", zegt actrice Margot Robbie. "Maar tijdens het  lezen van het script bleek dat Jane, ondanks dat ze gevangen wordt gehouden, behoorlijk opstandig en onafhankelijk is." Vanaf 7 juli in de bioscoop!