Nieuws

Overzicht

25 april 2012

Cai HIA krimpt analoog ook niet in

CAI Hia in de Zuid-Hollandse groeigemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een van de laatste der Mohikanen. Ondanks dat er meer HD komt en de hele zenderindeling wijzigde, blijft het analoog pakket van 35 zenders gehandhaafd.

Toch wijkt de lokale kabelboer daarmee maar weinig af van de omringende kabelnetten van UPC, alwaar 32 analoge tv-zenders zijn te ontvangen. Ook UPC heeft voorlopig geen plannen en ziet ook geen noodzaak om analoog in te krimpen. Het TV-pakket van CAI Hia wordt deels door de programmaraad ingevuld en verder aangevuld door de aanbieder zelf.

Groot analoog pakket

In het pakket van CAI Hia is analoog ook de zender RTL Television vertegenwoordigd (bij UPC in omringende gemeenten geheel niet te ontvangen) maar vooral zenders als Travel Channel en Mezzo vallen hierin ook op. CAI Hia wil het digitale pakket met HD-zenders gaan uitbreiden. Tot op heden zijn enkel Nederland 1,2 en 3 in HD beschikbaar. Dat het kabelnet nooit door een partij als Caiway, Ziggo of UPC is overgenomen laat dan ook zien dat men de modernisering amper zelfstandig kan bijbenen.

Alle kanalen verplaatst

Het gehele analoge pakket is van frequentie gewijzigd en de gehele UHF-band wordt nu (met uitzondering van storingsgevoelige digitenne frequenties) voor analoge televisie gebruikt. Digitale kijkers hoeven nog niets te doen. De digitale pakketten worden die er zijn worden grotendeels bij Delta uit Zeeland betrokken en waarschijnlijk zal het HD-aanbod dan ook met deze aanbieder gelijk worden getrokken. Andere digitale diensten komen dan weer bij Caiway vandaan.

Geschreven door: Jan-Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  26/04/2012 07:11 uur
  Welk bedrijf gaat niet fatsoenlijker met zijn klanten om dan UPC? Maar ik zou het toch echt een blamage vinden voor Caihia als ze extra abonnementskosten gaan rekenen voor HD van de Nederlandse publieke omroepen. Ze hebben namelijk wel concurrentie van KPN IPTV, waar standaard 10 HD zenders in het basispakket zitten.
 • Rodie van Drongelen - Zwijndrecht -
  25/04/2012 21:45 uur
  én toch gaat deze kabelmaatschappij fatsoenlijker om met lokale omroepen dan UPC. Daar kan UPC nog veel van leren!!!!
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  25/04/2012 19:00 uur
  Daar ben je dan mooi klaar mee als inwoner van Hendrik Ido Ambacht als de HD pakketten worden gelijk getrokken met Delta. Dan kunnen ze dus 9,95 euro extra per maand gaan betalen bovenop het basistarief om de publieke omroep en RTL in HD te zien. Ziggo of CIFhad beter de boel kunnen overnemen.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD REIGN S2

  In het tweede seizoen van Reign is tienerkoningin Mary getrouwd met haar Francis. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn dit nummer een coververhaal over Maigret Sets a Trap, en niemand minder dan Rowan Atkinson heeft deze serieuze hoofdrol op zich genomen. Totaal TV had een exclusief interview met 'Mr. Bean'. Daarnaast spraken we met de Zuid-Afrikaanse tv-kok Siba Mtongana en geven we vijf keer de dvd van het tweede seizoen The 100 weg.