Nieuws

Overzicht

25 april 2012

Cai HIA krimpt analoog ook niet in

CAI Hia in de Zuid-Hollandse groeigemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een van de laatste der Mohikanen. Ondanks dat er meer HD komt en de hele zenderindeling wijzigde, blijft het analoog pakket van 35 zenders gehandhaafd.

Toch wijkt de lokale kabelboer daarmee maar weinig af van de omringende kabelnetten van UPC, alwaar 32 analoge tv-zenders zijn te ontvangen. Ook UPC heeft voorlopig geen plannen en ziet ook geen noodzaak om analoog in te krimpen. Het TV-pakket van CAI Hia wordt deels door de programmaraad ingevuld en verder aangevuld door de aanbieder zelf.

Groot analoog pakket

In het pakket van CAI Hia is analoog ook de zender RTL Television vertegenwoordigd (bij UPC in omringende gemeenten geheel niet te ontvangen) maar vooral zenders als Travel Channel en Mezzo vallen hierin ook op. CAI Hia wil het digitale pakket met HD-zenders gaan uitbreiden. Tot op heden zijn enkel Nederland 1,2 en 3 in HD beschikbaar. Dat het kabelnet nooit door een partij als Caiway, Ziggo of UPC is overgenomen laat dan ook zien dat men de modernisering amper zelfstandig kan bijbenen.

Alle kanalen verplaatst

Het gehele analoge pakket is van frequentie gewijzigd en de gehele UHF-band wordt nu (met uitzondering van storingsgevoelige digitenne frequenties) voor analoge televisie gebruikt. Digitale kijkers hoeven nog niets te doen. De digitale pakketten worden die er zijn worden grotendeels bij Delta uit Zeeland betrokken en waarschijnlijk zal het HD-aanbod dan ook met deze aanbieder gelijk worden getrokken. Andere digitale diensten komen dan weer bij Caiway vandaan.

Geschreven door: Jan-Hein Visser
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  26/04/2012 07:11 uur
  Welk bedrijf gaat niet fatsoenlijker met zijn klanten om dan UPC? Maar ik zou het toch echt een blamage vinden voor Caihia als ze extra abonnementskosten gaan rekenen voor HD van de Nederlandse publieke omroepen. Ze hebben namelijk wel concurrentie van KPN IPTV, waar standaard 10 HD zenders in het basispakket zitten.
 • Rodie van Drongelen - Zwijndrecht -
  25/04/2012 21:45 uur
  én toch gaat deze kabelmaatschappij fatsoenlijker om met lokale omroepen dan UPC. Daar kan UPC nog veel van leren!!!!
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  25/04/2012 19:00 uur
  Daar ben je dan mooi klaar mee als inwoner van Hendrik Ido Ambacht als de HD pakketten worden gelijk getrokken met Delta. Dan kunnen ze dus 9,95 euro extra per maand gaan betalen bovenop het basistarief om de publieke omroep en RTL in HD te zien. Ziggo of CIFhad beter de boel kunnen overnemen.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X2 BIOSCOOPKAARTEN HOME

  In de animatiefilm Home wordt de aarde veroverd door Moefs, een buitenaards ras. Terwijl de Moefs de planeet reorganiseren, slaagt het meisje Tip erin om uit handen van de Moefs te blijven. Home is vanaf 1 april in de bioscoop te zien: Totaal TV mag vijf keer twee kaarten én een stress toy weggeven.
  Astrasat

  Nu in Totaal TV

  CoverIn dit nummer natúúrlijk aandacht aan het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Naast Carice van Houten en Michiel Huisman doen daar nog een derde en zelfs een vierde Nederlander aan mee. Daarnaast geven we veel mooie prijzen weg!