Nieuws

Overzicht

28 april 2012

Satelliet HD-kijker trekt aan langste eind

Een flink aantal nieuwe Duitse HD-zenders zullen op 30 april van start gaan via de Astra. En daar blijft het niet bij, want het staat nu al vast dat de kijker via de schotel in kwantiteit aan het langste einde trekt. Ook tijdens het EK voetbal.

Op 30 april zullen tien Duitse publieke omroepen in HD-kwaliteit beschikbaar komen, maar tijdens het EK Voetbal zal de Duitse publieke omroep ook digitale themakanalen in HD inzetten voor het uitzenden van zoveel mogelijk wedstrijden. Ook de evenementenzender Eins Festival HD zal daarbij weer worden ingezet.

Aantal HD kanalen satelliet enorm

Via de schotel kan de kijker in Nederland en Vlaanderen een aantal HD-zenders ontvangen dat qua omvang niet snel zal zijn te verkrijgen bij aanbieders op de kabel of glasvezel. Daarbij profiteert de kijker van de aanwezigheid van met name de drie Astra satellieten. Ook via 28,2 oost komt een enorm aanbod met vierentwintig HD-kanalen tijdens de Olympische Spelen. Vanaf 30 april komt de eerstkomende grote uitbreiding van het aantal HD-kanalen met Duitse publieke omroepen, dat zonder meerkosten extra kan worden ontvangen.

Ook bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen

De enorme uitbreidingen van het aantal HD-kanalen heeft ook gevolgen voor abonnees van CanalDigitaal en TV Vlaanderen. Alhoewel de bedrijven zelf niet de transponders huren waarop de Britse en Duitse HD-zenders worden doorgegeven, kunnen namelijk ook al deze zenders door de abonnees worden ontvangen met de door deze aanbieders gedane proposities die in een HD-decoder voorzien evenals ontvangst van Astra. Voor ontvangst van de Britse kanalen via Astra 28,2 oost is wel een aparte schotelinstallatie nodig met drie LNB-koppen.
Geschreven door: Jan-Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  30/04/2012 09:01 uur
  Een hele suggestieve titel.. De satellietkijker trekt aan het langste eind. Niet met de beeldkwaliteit van HD zenders voor Nederland. Veel zenders worde op de kabel in veel hogere beeldkwaliteit doorgegeven dan M7 doet.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  29/04/2012 10:47 uur
  @Togan-Anamur: 1993? Toen keek ik via de schotel, wel analoog, maar toch..In 1995/96 kocht ik m'n eerste digitale satreceiver (Pace) Wij hebben bewust voor de schotel gekozen, dus geen kabelaar. CD is op dit moment aan het rommelen met sid's, daar wordt je niet écht vrolijk van natuurlijk, al is het érgens wel te begrijpen. Er is héél veel FTA te ontvangen, jammer dat CD zo 'pronkt met andermans veren' ...Meeste abonnees zitten opgescheept met die beperkte satreceivertjes van ze...
 • grondstof - meerdijk -
  29/04/2012 10:37 uur
  Volksverlakkerij wat CD en TV Vlaanderen doen, pronken met de veren van een ander. Ook zonder abonnement van deze providers kun je genieten van de Duitse en Engelse zenders. Voor weinig geld de schotel voorzien van 3 LNB-s i.c.m een switch is voldoende.
 • Pieter - Den Helder -
  29/04/2012 08:56 uur
  Mooi dat we morgen een vrije dag hebben om de Duitse zenders naar HD om te zetten in de ontvanger! Overigens niet te euforisch: Bijvoorbeeld 3Sat wordt nog niet echt HD! Pas in 2013 worden er ook daadwerkelijk programma's in native HD uitgezonden. Dus de concerten van 1 mei op 3Sat zijn nog gewoon in SD. (bron 3Sat Teletekst). Wellicht dat dit voor meerdere zenders geldt....
 • David - Holwerd -
  29/04/2012 08:02 uur
  maar waarom nou zoveel zenders en wie kijkt er nou echt naar ik niet teminste maar ja je hoeft eer niet meer voorte betalen dat is goed . ik blijf er bij dat teveel zenders je helemaal gek wordt en het zapen is ook niet goed?
 • WIM - Leeuwarden -
  29/04/2012 00:08 uur
  CDS en TV Vlaanderen liften gewoon mee met de vrij te ontvangen HD zenders via de diverse satellieten. Ze hoeven er zelf niks aan te doen, maar maken wel reklame alsof ze in hun pakket zitten.Of je nu abonnee bent van CDS - TV Vlaanderen of niet, je kunt ze gewoon vrij ontvangen. Zonder satelliet kun je immers niet. Dat is toch nog steeds de slagroom op de taart.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.