Nieuws

Overzicht

08 mei 2012

Telfort: HD in basispakket en meer zenders

Nederlanders die naar digitale televisie via Telfort kijken zien het potentieel aantal tv-zenders dat men kan bekijken groeien. Verder krijgt men HD-kanalen in het basispakket. Ook kan men voortaan een tweede IPTV-decoder gaan gebruiken.

Telfort is eigendom van KPN. Met de nieuwe wijzigingen komt het aanbod en de mogelijkheden van IPTV via Telfort nu vrijwel gelijk met het televisieproduct Interactieve TV van KPN. Dat blijkt ook uit de komst van premiumpakketten bij Telfort. Vanaf nu zijn het Hindi-, Turks- en Erotiekpakket door Telfort-abonnees als extra zenders af te nemen.

HD-kanalen in basispakket

De HD-kanalen van de tien belangrijkste Nederlandse tv-zenders zijn bij Telfort vanaf nu onderdeel van het basispakket. Het gaat hierbij om alle HD-kanalen van de publieke omroep, RTL Nederland en SBS Nederland. De overige HD-kanalen zijn alleen te bekijken als de Telfort-klant het aanvullend HD-pakket afneemt.

Tweede interactieve decoder

Tot voor kort kon de Telfort-abonnee in de slaapkamer alleen gebruikmaken van Digitenne. Hierdoor heeft men een beperkt zenderaanbod. Nu is het bij Telfort ook mogelijk om een tweede IPTV-decoder af te nemen. Hierdoor kan men het gehele zenderaanbod – inclusief live pauzeren en Video on Demand – ook in een tweede kamer in het huis bekijken. Overigens is dit niet in het gehele verzorgingsgebied mogelijk. Dit heeft vooral te maken met de snelheid bij DSL-verbindingen. Wanneer men te ver van de wijkcentrale af woont, is de overgebleven internetsnelheid dusdanig laag dat men de tweede IPTV-decoder niet probleemloos kan gebruiken. Het gebruik van een tweede IPTV-decoder kost de Telfort-klant wel 4 euro per maand extra.

Opnemen in the cloud

Telfort gaat het KPN-netwerk gebruiken om programma’s niet op de harde schijf maar zogenaamd in the cloud op te nemen. Programma’s worden zodoende centraal op het netwerk van de tv-aanbieder opgenomen. Deze zijn dan één jaar lang op alle gebruikte IPTV-decoders te bekijken. Voor deze opnamemogelijkheid brengt Telfort wel maandelijks 5 euro in rekening. Men kan dan wel op afstand via telefoon of tablet over de gehele wereld de IPTV-decoder voor het opnemen van een bepaald programma instellen.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • uQRZao7ISGY - kup1KBHf2 -
  07/10/2014 08:44 uur
  dinie van harte gefeliciteerdeen leuke vesarlg van jou beurs ,de koude heeft weer parten gespeeldjou kaart is prachtig gedaan, mooie kleurengeniet van jou rustdagveel liefs van marcelline klik [url=klik]yovuvhlnw[/url] [link=klik]yajcrajbk[/link]
 • IOceMs1TUx - Q3kydw6G3XqW -
  04/10/2014 11:42 uur
  Ik lees het wel Diny je hebt het erg gezellig gehad op de beurs.En ik was erg in mijn noejps om te lesen dat ik de candy gewonnen hadze zijn erg mooi de mallen en ik hoop er mooie kaartjes mee te maken.Hartlijk bedankt Diny en verde iedereen bedankt voor de felicitatiesGroetjes Dinie
 • Wkcgve7bEV9o - OpIbgfDyka -
  02/10/2014 19:00 uur
  Dinie gefeliciteerd met je prijs. Heel veel pelizer ermee. Welkom thuis Diny.Na een aantal van die drukke dagen is het idd verstandig om maar even een rustdag te nemen. Geniet er maar lekker van. Je hebt weer een prachtig kaart gemaakt. Ben nieuwsgierig van wie die mooie rand is. Groetjes johanna klik [url=klik]qrefcu[/url] [link=klik]plaepto[/link]
 • UF4DoKZYhV - wslIK1u2trp -
  01/10/2014 15:36 uur
  Ook ik heb een tablet met Android 4.1 en kan geen gbuerik maken van Telfort Itv.Momenteel ben ik druk aan het zoeken op Internet of er manieren zijn om dit toch voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld door de tablet te rooten. Eigenlijk is het te raar dat Telfort een app heeft laten ontwikkelen die niet bestand is tegen ontwikkelingen met het Androidplatform.
 • Satneef - nh -
  09/05/2012 14:19 uur
  Hmmz,toch even getest: CD smartcard eruit,Ja,hoor geen beeld meer op de kanalen die bij hun in het pakket zitten;hee wat leuk,mijn digitenne kanalen (inderdaad Koffieleut die prijs voor de 2de en 3de smartcard is 100% te duur en daarom heb ik er een digitenne abo bij genomen) doen het nog wel en,gelukkig,ook de ongecodeerde zenders kan ik nog bekijken. En wat HD betrefd: je kan ook Kabel of het door jou zo geliefde KPN itv nemen.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  09/05/2012 14:07 uur
  Halllo Satneef, het bewijst dat ik het over het Nederlandse aanbod hebt, en dan kan je helaas niet om M7 heen met zijn woekertarieven en antieke pakketindelingen. Dat je een hoop buitenlandse zenders kan ontvangen weet me grootje ook wel, maar het gaat volgens mij om HD zenders die op Nederland gericht zijn.
 • Satneef - nh -
  09/05/2012 14:03 uur
  @Koffieleut Satelliet hoeft per maand niets te kosten,want je bent helemaal niet verplicht een abonnement te nemen bij Canal digitaal. Bewijst tevens weer dat je zomaar wat schrijft.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  09/05/2012 07:53 uur
  Gebruik maken van de satelliet is samen met UPC één van de duurste opties die je maar kan nemen. Wil je een basispakket wat vergelijkbaar is met de kabel inclusief HD van RTL, dan moet je bij Canal Digitaal het familiepakket nemen en HD pakket. Dat kost je op één televisie al 19,95 per maand. Daarna 7,50 per maand voor je tweede toestel en hetzelfde voor je derde toestel. 34,95 per maand dus, Bij Ziggo en Caiway ben je voor de helft per maand klaar op 3 tv's. M7 is een oplichtersbedrijf!
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  08/05/2012 14:08 uur
  @UPC klant: Je schreef 'Daarom kijk ik nog analoog.' Dan kun je nog beter voor die 17 euro die je nu voor een pakketje analoge zendertjes betaald , naar IPTV overstappen. Of beter nog, als je de mogelijkheid hebt: Maak gebruik van de satelliet(en)..
 • Satneef - nh -
  08/05/2012 13:44 uur
  @Watiserdan Ook bij Canal digitaal moet je voor HD extra betalen. Laat ik eerlijk zijn 1,2 en 3 HD zijn gratis voor iedereen met een CD-seca3 smartcard. De rest kost 5 euro extra bovenop het pakket dat je al afneemt.
 • UPC klant - Arnhem -
  08/05/2012 12:14 uur
  Onbegrijpelijk dat ik bij UPC 30 euro per maand moet betalen voor HD. Daarom kijk ik nog analoog.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  08/05/2012 11:45 uur
  Bij KPN werkte vandaag dat 'cloud' opnemen al (wederom) voor geen millimeter, maar dat wordt gemakshalve nergens vermeld, opnames worden niet gestreamd, zwart beeld, en nee, niet alleen bij ons: Landelijk...Als je niets terug kunt kijken, wat heb je er dan aan? Wáárom niet op de lokale hdd, dit is gewoon zwaar knudde, heel dat 'cloud', en de voorstanders: Hebben julie het zélf? Hebben jullie opgenomen? Kijk maar eens dan, lukt je niet! Weg met die handel Mexicanen neem maar over dit...
 • watiserdan - ergensinnl -
  08/05/2012 11:04 uur
  En nog een provider die HD zenders als basis ziet, UPC leer hier eens van en laat ons niet 3dubbel betalen,, voor 1 en zelfde zender.
 • Fred Meijer - Schiedam -
  08/05/2012 11:00 uur
  Helaas heeft de uitrol van HD vertraging opgelopen. Er zijn nog genoeg (bestaande) klanten die de HD kanalen niet hebben, waaronder ik zelf :-(

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!