Nieuws

Overzicht

08 mei 2012

NOS sportzomer app krijgt 12 Olympische live streams

Publieke omroep NOS geeft bezitters van (de meeste) internettelevisies in Nederland de mogelijkheid om tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen live naar 12 verschillende Olympische sportwedstrijden te kijken.

Via een speciale app die gratis voor diverse internettelevisieplatformen beschikbaar komt, kan men zelf bepalen welk sportevenement men wilt kijken. De sportliefhebber is op deze wijze dus zelf regisseur van zijn eigen Olympische sportzender.

Samsung en Philips doen mee

De speciale sportzomer app van de NOS komt in ieder geval op de internettelevisieplatformen Smart Hub TV van Samsung en Smart TV van Philips beschikbaar. Het Smart TV-platform van Philips wordt door meer tv-fabrikanten – waaronder LG en Sharp – gebruikt. Hierdoor komt zo goed als zeker de NOS sportzomer app ook op internettelevisies van deze fabrikanten beschikbaar. De verwachting is dat Sony de app ook via Sony Entertainment Network internettelevisieplatform beschikbaar gaat stellen. Hierdoor kan men bijvoorbeeld ook via de Playstation3 spelconsole van deze app gebruikmaken.

Ook op tablet en smartphone

De NOS heeft op dit moment al een app voor tablet en smartphones die van het Apple iOS en Android besturingssysteem gebruikmaakt. Via deze app kan men ook naar de twaalf beschikbare live streams van de Olympische Spelen kijken.

App ook na Olympische Spelen te gebruiken

De NOS sportzomer app is ook na de Olympische Spelen te bekijken. De NOS gaat dan regelmatig live streams van sportevenementen aanbieden waarvoor men de internetrechten heeft. Daarnaast worden – ook tijdens de sportzomer – de digitale publieke themakanalen Journaal24 en Politiek24 als live stream via de app aangeboden.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Lex - Amsterdam -
  09/05/2012 09:58 uur
  Henk, wat interesseert het mij nou dat jouw scherm een 'pip-mogelijkheid' heeft, en dat je dus geen app nodig hebt? Er zijn meer mensen op de wereld dan jij, en ze kijken lang niet allemaal satelliet. Het gaat erom dat kijken via meerdere apparaten steeds populairder wordt, en dat de NOS daarop inspringt.
 • Henk S. - Zaandam -
  09/05/2012 08:52 uur
  @Lex Amsterdam Mijn Sat-ontvanger heeft een pip-mogelijkheid, dus ik heb geen app nodig om een \"\"tweede scherm\"\" te zien. En ook dat pip-beeld is in 1080P
 • Hans - Twente -
  09/05/2012 07:24 uur
  @Apple740 - Rotterdam kijk maar eens op klik dat is geen halfbrakke SD stream meer
 • Apple740 - Rotterdam -
  09/05/2012 00:55 uur
  De nieuwe iPad heeft (beter dan) Full HD resolutie, die wil je natuurlijk niet voeden met halfbrakke SD streampjes. :)
 • Lex - Amsterdam -
  08/05/2012 21:10 uur
  Bovendien kun je zo'n App ook via een "tweede scherm" afspelen, terwijl je tv op iets anders staat afgesteld. Je iPad bijvoorbeeld. Handig als je meerdere live wedstrijden in de gaten wil houden, zonder te hoeven overschakelen.
 • Frans. - Den Haag -
  08/05/2012 18:15 uur
  Beste Henk, Jij hebt die mogelijk , maar e meeste mensen niet. En je hoeft niet te kijken. En over de beeldkwaliteit is nog niets te zeggen.
 • Henk S. - Zaandam -
  08/05/2012 17:27 uur
  Beste NOS Ik kan via de BBC tijdens de Olympische Spelen via 24 High Definition kanalen kijken. U denkt toch niet dat ik naar die inferieure live streams van U ga kijken ?

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY MODERN FAMILY S7

  Ook het zevende seizoen van Modern Family zit vol liefde en hilariteit. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven!