Nieuws

Overzicht

07 juni 2012

Eurosport 3D ook op Astra1 satelliet

Het tijdelijke 3D-kanaal Eurosport 3D is nu ook gecodeerd via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost te ontvangen. Dat wil niet zeggen dat CanalDigitaal dit 3D-kanaal gaat doorgeven.

Voor de doorgifte van Eurosport 3D is een overeenkomst met de Europese sportzender nodig. Nederlandse tv-aanbieders zijn tot op dit moment niet bereid om te investeren in doorgiftekosten voor Eurosport 3D. Ook CanalDigitaal eigenaar M7 Group S.A lijkt dit niet van plan te zijn.

Wel bij de Panasonic-dealer

Eurosport 3D wordt op de Astra1-satelliet uitgezonden via een transponder die door satellieteigenaar SES wordt beheerd. Het signaal wordt in Viaccess gecodeerd. Dat houdt concreet in dat het aanvoersignaal op deze satelliet alleen gebruikt wordt als aanvoer naar geselecteerde Panasonic-dealers in onder meer Nederland, België en Duitsland. Het ontbreken van andere coderingstechnieken bij het uitgezonden signaal maakt duidelijk dat er tot dit moment geen tv-aanbieders deze aanvoer voor directe verspreiding van de tijdelijke 3D-zender willen hebben..

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • verbeek - Houten -
  14/06/2012 07:04 uur
  geachte hr. mevr. ik ben 75 en al sinds de schotel actief op nieuws de utrecht ombuds vrouw mevr. Qaunt noemde mij nieuwsgek ben ook een uitverkoren geweest als nederlands pers niewsgek in den haag
 • Ruben - Uden -
  08/06/2012 10:42 uur
  Daarom...een gemiste kans. Sport is de ultieme manier om 3D aan het grote publiek te tonen. Maar helaas!
 • hans2 - west -
  07/06/2012 19:09 uur
  ..gecodeerd....tja,zo kun je nooit het grote publiek bereiken met 3D.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  07/06/2012 17:19 uur
  Viacess gecodeerd. En enkel bij de Panasonic dealer te zien en je mag dan ook nog even een afspraak maken. Nou jongens zo worden de mensen wel weer overtuigd dat dit wellicht wel goed uit ziet. Houd de mensen niet voor de gek. Begin er eens mee met in 3d opnames te maken. Als het echt spectaculair is toon dat dan ook eens aan het grote publiek van mijn part via deze sportuitzendingen. En dan wil men ook graag een groter aanbod. Als het aanbod zeer summier is dan heb je er niet veel aan.
 • Ruben - Uden -
  07/06/2012 14:48 uur
  Gemiste kans van de kabelaanbieders. Sport in 3D is juist de perfecte match. Vorig jaar heb ik de finale van Roland Garros in 3D bekeken en dat was spectaculair.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!