Nieuws

Overzicht

07 juni 2012

Eurosport 3D ook op Astra1 satelliet

Het tijdelijke 3D-kanaal Eurosport 3D is nu ook gecodeerd via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost te ontvangen. Dat wil niet zeggen dat CanalDigitaal dit 3D-kanaal gaat doorgeven.

Voor de doorgifte van Eurosport 3D is een overeenkomst met de Europese sportzender nodig. Nederlandse tv-aanbieders zijn tot op dit moment niet bereid om te investeren in doorgiftekosten voor Eurosport 3D. Ook CanalDigitaal eigenaar M7 Group S.A lijkt dit niet van plan te zijn.

Wel bij de Panasonic-dealer

Eurosport 3D wordt op de Astra1-satelliet uitgezonden via een transponder die door satellieteigenaar SES wordt beheerd. Het signaal wordt in Viaccess gecodeerd. Dat houdt concreet in dat het aanvoersignaal op deze satelliet alleen gebruikt wordt als aanvoer naar geselecteerde Panasonic-dealers in onder meer Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Het ontbreken van andere coderingstechnieken bij het uitgezonden signaal maakt duidelijk dat er tot dit moment geen tv-aanbieders deze aanvoer voor directe verspreiding van de tijdelijke 3D-zender willen hebben..

Geschreven door: Jarco Kriek
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • verbeek - Houten -
  14/06/2012 07:04 uur
  geachte hr. mevr. ik ben 75 en al sinds de schotel actief op nieuws de utrecht ombuds vrouw mevr. Qaunt noemde mij nieuwsgek ben ook een uitverkoren geweest als nederlands pers niewsgek in den haag
 • Ruben - Uden -
  08/06/2012 10:42 uur
  Daarom...een gemiste kans. Sport is de ultieme manier om 3D aan het grote publiek te tonen. Maar helaas!
 • hans2 - west -
  07/06/2012 19:09 uur
  ..gecodeerd....tja,zo kun je nooit het grote publiek bereiken met 3D.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  07/06/2012 17:19 uur
  Viacess gecodeerd. En enkel bij de Panasonic dealer te zien en je mag dan ook nog even een afspraak maken. Nou jongens zo worden de mensen wel weer overtuigd dat dit wellicht wel goed uit ziet. Houd de mensen niet voor de gek. Begin er eens mee met in 3d opnames te maken. Als het echt spectaculair is toon dat dan ook eens aan het grote publiek van mijn part via deze sportuitzendingen. En dan wil men ook graag een groter aanbod. Als het aanbod zeer summier is dan heb je er niet veel aan.
 • Ruben - Uden -
  07/06/2012 14:48 uur
  Gemiste kans van de kabelaanbieders. Sport in 3D is juist de perfecte match. Vorig jaar heb ik de finale van Roland Garros in 3D bekeken en dat was spectaculair.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X2 BIOSCOOPKAARTEN NOW YOU SEE ME 2

  De 'Four Horsemen' (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) zijn terug in een tweede breinbrekend avontuur. Totaal TV mag vijf keer twee kaarten voor Now You See Me 2 weggeven!

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV een coververhaal over het louche House of Lies, dat deze maand aan het laatste, vijfde seizoen begint. Verder spreken we Henry Schut over Studio France, het voetbalpraatprogramma waardoor 'we' toch een beetje bij het EK zijn. Tenslotte geven we tien bioscoopkaarten voor Now You See Me 2 weg!