Nieuws

Overzicht

15 juni 2012

Prijsverhoging Eredivisie Live in aantocht?

De kans is aanwezig dat tv-aanbieders de maandelijkse abonnementsprijs van het betaalkanaal Eredivisie Live in de komende maanden naar boven gaan aanpassen. Al eerder kondigden UPC en Stichting Kabel Veendam een prijsverhoging aan.

Beide tv-aanbieders voerde hogere kosten om de vier tv-kanalen van Eredivisie Live aan de abonnee te kunnen doorgeven als oorzaak van de prijsverhoging op. Eredivisie Live wil niets kwijt over de prijsverhogingen omdat de tv-aanbieder uiteindelijk de hoogte van de abonnementsprijs bepaalt. Ook wil een woordvoerder van het betaalkanaal geen uitspraken doen over een mogelijke hogere inkoopprijs voor tv-aanbieders omdat men geen inhoudelijke uitspraken over gemaakte afspraken maakt.

Mogelijk toch hogere inkoopprijs

Vooral de prijsverhoging bij Stichting Kabel Veendam is opmerkelijk te noemen. Dit lokaal kabelbedrijf heeft winst niet als oogmerk. Dat Kabel Veendam de prijs van Eredivisie Live tot iets onder de 15 euro per maand gaat verhogen duidt op een mogelijke hogere inkoopprijs voor tv-aanbieders van Eredivisie Live. Stichting Kabel Veendam gaat vanaf het komende voetbalseizoen wel alle Eredivisie Live tv-kanalen in HD- en SD-kwaliteit aanbieden. Behoudens extra kosten om het HD-signaal in bezit te krijgen, kleven er geen hogere inkoopkosten voor Eredivisie Live aan het in HD uitzenden van de vier Eredivisie Live tv-kanalen vast.

Aanbieders verdienen veel aan Eredivisie Live

Voetbalclub Ajax maakte enkele weken geleden bekend dat het vindt dat tv-aanbieders teveel aan Eredivisie Live verdienen. Volgens Ajax gaat er 6 euro per maand van het abonnementsbedrag van Eredivisie Live naar de tv-aanbieder toe. Dat is zeker niet bij alle aanbieders het geval. De aanbieder mag namelijk zelf de prijs bepalen waarvoor men Eredivisie Live aan de klant verkoopt. Daarbij wordt de afhandeling van de facturering en de klantenservice volledig in handen van de tv-aanbieder gelegd.

Geschreven door: Jarco Kriek
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • m.hilster - amsterdam -
  16/07/2012 16:47 uur
  wil gerust meer betalen maar dan hoor ik dat evert ten apel wordt aan genomen vuilnisman geluid bababa
 • Meijer - Apeldoorn -
  15/07/2012 10:16 uur
  3 jr geleden bij upc begonnen voor 10 euro, in 2011 12,50 en nu 15,00. waarschijnlijk binnenkort 17,50. ik heb uit principe al afscheid genomen en kijk weer lekker in de kroeg en koop er een lekker biertje van. Laat iedereen het eruit trappen en ze komen er wel van terug. Na een half jaar kun je wel weer profiteren van promotionele acties en dan gelijk weer afscheid nemen!
 • WIM - Leeuwarden -
  24/06/2012 12:37 uur
  Acht, dit is toch heel normaal geworden in NL. Prijzen omhoog en lonen omlaag. Weer terug naar de slavernij of VOC, zoals Balkenende dat noemde.
 • Rene Verbiest - Julianadorp -
  20/06/2012 16:14 uur
  Als CDS dit in z'n kop haalt vliegt Eredivisie Live er bij mij subiet uit. Die 12,95 is al veel te veel voor de slechts 2 kanaaltjes, waarvan maar 1 in HD.
 • Jan Joris - Diepenheim -
  15/06/2012 14:30 uur
  En hoe hoog zal CanalDigitaal de prijs opschroeven voor de slechts 2 kanalen. Van €12.50 naar .........

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD DOKTER TINUS SEIZOEN 4

  Martinus Elsenbosch lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. Hij heeft zijn bloedfobie overwonnen en niets staat hem in de weg terug te keren naar de grote stad. Toch? Het vierde seizoen van de populaire dorpsdokter is vanaf 1 december verkrijgbaar op dvd: Totaal TV mag ‘m vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverVoor deze Totaal TV spraken we onder anderen met Kees van der Spek, de 51-jarige presentator die in het nieuwe SBS6-programma Graf zonder naam anonieme graven induikt. Het coververhaal gaat over evergreen Bones, dat in Amerika zojuist aan het alweer elfde seizoen is begonnen. Daarnaast geven we dvd's en Blu-rays van Dokter Tinus en The Hobbit weg!