Nieuws

Overzicht

21 juni 2012

Reclamevrije abonnementen bij RTL en 538

De mediabedrijven RTL Nederland en Radio 538 Groep hebben het idee om speciale abonnementen te gaan aanbieden waarmee de gebruiker reclamevrij van televisie en radio kan genieten.

Op dit moment is het bij beide mediabedrijven al mogelijk om On Demand en tegen betaling per programma zonder reclame te kijken en te luisteren. Bij RTL Nederland is dit via RTL XL bij bepaalde tv-aanbieders mogelijk. Radio 538 Groep experimenteert hiermee al enige tijd met het radioprogramma 538 Dance Department.

Zonder betaling wel reclame

Arno Otto – managing director digitaal bij RTL Nederland – en Jan-Willem Brüggenwirth – directeur van de Radio 538 Groep – maakten deze plannen tijdens het Mediapark Jaarcongres 2012 bekend. Beide mediabedrijven willen content gratis blijven aanbieden, maar dan is dit wel met reclame doorspekt. Wie zonder reclame naar content wil kijken of luisteren, moet daarvoor betalen. Dat kan net als nu eenmalig per gekozen content. In de toekomst wordt het echter ook mogelijk om een abonnement op de reclamevrije dienstverlening te nemen. In de periode waarin het abonnement geldig is, kan men dan onbeperkt reclamevrij On Demand-programma’s bekijken of naar radioprogramma’s luisteren.

Online radiokanalen

Radio 538 Groep heeft dezelfde reclamevrije plannen met de online themazenders die het bedrijf op internet aanbiedt. Volgens Jan-Willem Brüggenwirth is de vervolgstap dat mensen die ervoor betalen deze themazenders zender reclames kunnen beluisteren. Wil men gratis naar deze radiozenders luisteren dan moet men met ingebakken reclames genoegen nemen. Het is nog niet duidelijk wanneer RTL Nederland en Radio 538 Groep met reclamevrije abonnementen gaan beginnen.

Geschreven door: Jarco Kriek
Half jaar Totaal TV + bakken met Menno. Neem nu een abonnement!

 
 • Erwin - Groningen -
  22/06/2012 14:59 uur
  Ik vind 3FM ook veel veel beter dan 538. Dat komt omdat 3FM veel betere muziek draait. 538 heeft maar 25 CD's die ze de hele maand draaien.Ook qua deejays vind ik 538 niks. 538 is zeker geen kopie van 3FM beste Digitaal 11.56uur. Jij hebt dus duidelijk geen verstand van muziek of behoort tot de doelgroep van 538 dwz kinderen en volwassenen met een IQ van minder dan 70. Het oude Veronica stond model voor 3FM , het nieuwe Veronica is BAGGER en een slap aftreksel van de oude zeezender. 538=no music
 • Digitaal - Digitaal -
  22/06/2012 11:56 uur
  @Truus&Luuk wat een geklaag weer. Hoef je het niet neem je het niet maar stel je niet aan. Radio 538 is niet voor kids 6-12jaar het is voor pubers en mensen voor in de 20. 3FM is zogenaamd beter omdat het publiek is. Dus onzin 3FM is een exacte kopie van 538, 3FM is onstaan in deze opzet dankzij Veronica, 538 is dit ook. Het zijn dus beide kopie-en van Veronica.
 • Truus - Amsterdam -
  22/06/2012 10:41 uur
  De doelgroep van 538 (kinderen) gaan echt niet betalen voor 538 en volwassenen luisteren niet naar dit soort pulp zenders. En betalen voor RTL , waarvoor voor die pulp programma's. Plan is bij voorbaat al mislukt. ******************************
 • Luuk - Cadier -
  22/06/2012 10:02 uur
  Dat wordt een grote flop. Mensen gaan echt niet betalen voor deze rotzooi. 538 is voor de doelgroep 6-12 jarigen en die maakt reclame niets uit. Ik zou nog niet naar 538 luisteren al kreeg ik 10 euro per uur hiervoor. Echte radio is 3FM of Radio 2 of Radio 6. Wil je toch 10 euro per maand betalen voor reclamevrije radio neem dan SPOTIFY. Echt mensen 538 is toch geen radio. Ze draaien 10x per dag dezelfde platen en die DJ's die horen zichzelf het liefst de hele dag praten over niets. 538 sucks!!
 • edbe - kerkrade -
  22/06/2012 07:31 uur
  ja ja reclame loze tv zenders ??? was ooit ook bij Filmet....

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD VEEP S4

  Klaar voor nieuwe politieke spelletjes? In het vierde seizoen Veep ziet Selina Meyer haar droom eindelijk uitkomen als ze President van Amerika wordt. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV liefst vier pagina's over de meest populaire serie van dit moment: Game of Thrones. Daarnaast spraken we met Gerard Joling over de nieuwe Geer & Goor, waarin de beide heren ouderen aan een hobby gaan helpen. We geven tot slot een Bose SoundTouch 10 wireless music system weg!