Nieuws

Overzicht

26 juni 2012

Meer UPC-klanten testen Horizon mediabox

Liberty Global heeft een nieuwe grote stap in het testtraject van de Horizon mediabox gezet. Een nieuwe groep klanten van UPC Nederland heeft een uitnodiging gekregen de nieuwe decoder te testen.

De Horizon mediabox is de nieuwste digitale decoder van Liberty Global die als eerste in Europa bij UPC Nederland wordt uitgerold. Het Amerikaanse mediabedrijf verwacht dat de Horizon mediabox in de loop van het derde kwartaal voor alle UPC-klanten beschikbaar komt. De Horizon mediabox is niet de vervanger van de huidige generatie mediaboxen. Om de Horizon mediabox te gebruiken dient de UPC-klant extra te betalen. Onduidelijk is of men eenmalig een extra bijdrage dient te betalen of er een maandelijkse toeslag op het abonnement komt.

Meer mogelijkheden met Horizon mediabox

Met de Horizon mediabox komen extra gebruikersmogelijkheden beschikbaar. Zo kan men via PC of tablet live en onafhankelijk van de Horizon mediabox naar tientallen tv-zenders kijken. Eerder kondigde Liberty Global aan dit aanbod uit meer dan vijftig tv-kanalen gaat bestaan. Andere tv-aanbieders – zoals KPN en Ziggo – die op dit moment al live tweede scherm-diensten leveren bieden maximaal twintig tv-kanalen aan die live bekeken kunnen worden. Ook kan men met de Horizon mediabox apps downloaden waardoor een eigen gepersonaliseerde internettelevisieplatform ontstaat.

Geheimhouding

UPC heeft de afgelopen dagen een grotere groep klanten aangeschreven met de vraag of zij de Horizon mediabox gedurende twee maanden kosteloos willen uittesten. Deze klanten hadden zich al eerder aangemeld om aan het testtraject mee te doen. Ondanks het verzoek tot geheimhouding van het aanbod om de Horizon mediabox te testen, zijn op het internetforum Chelloo.com diverse gebruikers die bekend hebben gemaakt een uitnodiging voor het testen ontvangen te hebben.

UPC terughoudend met informatie

UPC is op haar beurt terughoudend met informatie over het testtraject die de Horizon mediabox aan het afleggen is. UPC-mediawoordvoerder Ronald Sutmuller tegen Totaal TV hierover: "Uiteraard hoort het testen van Horizon tot een van de vele stappen die we nemen voordat we Horizon kunnen introduceren. De groep geselecteerde klanten die we verzoeken deel te nemen zodat wij en zij Horizon kunnen testen wordt telkens iets groter en zo komt Horizon steeds meer tot leven.” Sutmuller wil echter niets inhoudelijks over de testen kwijt.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  27/06/2012 12:12 uur
  Volgens mij moet het toch technisch mogelijk zijn dat Caiway op de glasvezel zijn volledig DVB-C aanbod zet op de tweede vezel. De meeste modems in het Reggefiber gebied hebben volgens mij al een coaxiale uitgang. Dan zou er eindelijk een volwaardige concurrent komen op de glasvezel voor de kabelaars!
 • adsl gebruiker - brunssum -
  27/06/2012 11:49 uur
  @Jarco_Hilversum. Correct. Heb me hierin niet juist uitgedrukt. Ik bedoelde dus te zeggen: Mocht Caiway met eigen aanvoer komen. Dat is nu nog niet bekend ben wel erg benieuwd wat er gaat gebeuren. Via deze weg nog een keer dank voor de informatie en de correctie.
 • Jarco - Hilversum -
  27/06/2012 11:37 uur
  Wie zegt dat Caiway met eigen aanvoer komt? Daarover is nog niets bekend.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  27/06/2012 11:29 uur
  @Henny( pro-digitaal). Ben ik benieuwd hoe snel die uitrol gaat komen als een caiway met eigen aanvoer komt. Gaat zich volgens mij hierom dat waar er glas ligt dat je de manier waarop KPN het nu aanpakt af kan wijzen en een ander kiest die je wel voor eigen hardware laat kiezen,WGDO streams,DVB-C(met HD zenders),Geen versleuteling basispakket. Wat kunnen jullie dan daar nu in Eindhoven kiezen?Glas klinkt leuk maar moet wel voldoende keus blijven.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  27/06/2012 09:54 uur
  Ik verwacht dat de uitrol van de Horizon in een stroomversnelling zal gaan komen, de reden is al bekend: KPN heeft nu eenmaal troeven in handen, die in principe voor de 'gewone' abonnee best wel aantrekkelijk zijn: Je hebt Spotify, je kunt met dat 'cloud' op diverse simpele manieren mobiel opnames plannen (Al blijft de kwaliteit slécht, en is er géén tijdopname mogelijk,en bén je afhankelijk van wat er bij KPN op de servers staat!)Wat kennelijk voorop staat bij providers is de mobiliteit..tja...
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  27/06/2012 06:33 uur
  De meeste televisies die jonger zijn dan vier jaar hebben een ingebouwde digitale kabeltuner welke gelijk geschikt is voor HD. Veel mensen hebben dus helemaal geen losse decoder nodig dus dat huurgeld wat UPC vraagt voor een decoder of CI module is niks anders dan geldklopperij! En je kan wel zeggen, je hoeft het niet te nemen, maar iemand die HD wil kijken komt toch niet om de maandelijkse toeslag digitaal en HD heen bij UPC. Iets wat bij andere kabelaars niet is.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  26/06/2012 22:36 uur
  @ Rob-Son. Als jij dat verhuurmodel beter vind respecteer ik dat dat moet eenieder voor zichzelf bepalen. Ik kies er niet voor en trek een geheel andere conclusie. Maar het gaat zich hierom dat als mensen graag willen huren bij UPC en volle ondersteuning willen krijgen is dat prima. Maar..laat mensen dan ook ervoor kiezen om niet te huren en zelf een decoder te kopen. En dat UPC maar eens begint met het digitale basispakket onversleuteld door te geven
 • adsl gebruiker - brunssum -
  26/06/2012 22:24 uur
  @Koen Almere. Juist nu nog maar eens wachten tot een van de glas isp,s dit wil gaan begrijpen. Geef mensen aub de mogelijkheid om zelf hun hardware te kiezen en dat is bij DVB-C van een Caiway gewoon mogelijk. Als die nou eens op het open glasvezelnetwerk komt met hun basispakket(DVB-C met HD zenders) dan zie ik in sommige gebieden de kabelaars nog een probleem krijgen met hun tv produkt en dan met name UPC.
 • Ed - Dinxperlo -
  26/06/2012 22:02 uur
  Heerlijk, altijd dat standaard gemekker van Koffieleut :)
 • Rob - Son -
  26/06/2012 21:40 uur
  @Koffieleut, verassend, een bericht van UPC en een reactie van jou.Ga je elke keer (vaak dezelfde) mening verkondigen?UPC is niet de goedkoopste,maar daar krijg je wel een decoder voor terug.Wel gehuurd maar je hoeft geen grote uitgave te doen als die kapot gaat en je hoeft geen 2e te kopen voor boven.UPC is en blijft een commercieel bedrijf. Je kunt klagen dat het te duur is, dan ga je lekker naar glasvezel, wat niet goedkoper is of kpn interactive (prijs ong. gelijk voor wat je krijgt)
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  26/06/2012 21:04 uur
  Heerlijk altijd die standaardzin: Je hoeft het niet te nemen. Nee dat begrijpt me grootje ook wel, maar feit is dat je bij de meeste kabelaars ruim tien euro minder betaalt per maand voor digitale en HD zenders en dan vaak zichtbaar op meer televisies. Dus je kan wel gaan verdedigen dat UPC weer met een nieuw snufje komt, maar wat nu standaard is. Digitaal en HD wordt bij UPC alleen maar voor steeds minder mensen bereikbaar.
 • Ed - Dinxperlo -
  26/06/2012 18:49 uur
  @Dorien... Je hoeft het ook niet te nemen. Niemand verplicht je iets.
 • Dorien - Twello -
  26/06/2012 17:19 uur
  Extra bijbetalen? Het is al erg genoeg dat UPC extra abonnementsgeld vraagt voor digitaal en HD. Dus het is nog niet genoeg voor UPC?
 • Koen - Almere -
  26/06/2012 16:27 uur
  @Horizon: DVB-C van GHM is mooi, maar nog erg weinig HD zenders daarop. Ik hoop dat dit snel gaat veranderen. Bij de andere concurrent van GHM, Ziggo, krijg je namelijk significant meer HD in het DVB-C basispakket voor hetzelfde bedrag.
 • Wim - Leeuwarden -
  26/06/2012 16:12 uur
  Dat je ekstra moet betalen voor deze Horizon Mediabox is al eerder bekend gemaakt. Voor niks gaat de zon op, als begin ik daar ook aan te twijfelen.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  26/06/2012 16:06 uur
  @Jarco_Ja ben ik wel met je eens woord was verkeerd gekozen. Het woord had betrekking op dit verhuur mediabox model en het niet hebben van eigen keuze in hardware. Maar je kan er ook voor kiezen om dit model af te wijzen en naar de concurrent te gaan. Maarja of dat een beetje een gelijkwaardige concurrent is valt dan vaak nog te bezien. Daarom accepteren velen dit model ook nog denk ik zo. Glas is lang nog niet overal beschikbaar en als je enkel KPN kan nemen zit je weer in zo,n situatie.
 • Jarco - Hilversum -
  26/06/2012 15:51 uur
  Dat jij als UPC-klant het mediabox-principe niet ziet zitten is een heel ander verhaal. En een eigen keuze of beoordeling van het individu. Feit blijft dat UPC je deze box niet opdringt, zoals hier werd gesuggereerd.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  26/06/2012 15:48 uur
  @Jarco Hilversum. Ja dat klopt. Ik doelde op het niet hebben van en eigen keuze in hardware. Daarvoor het ik dit woord gebruikt. Er zijn naar mijn mening genoeg boxen op de markt die veel meer te bieden hebben( ook qua vrijheden) dan deze Horizon box. En dat wordt je dus ontnomen om deze te kiezen. Dit schijnt dan het paradepaardje te zijn maar enkel voor de gesloten UPC community. Ben wel benieuwd dan wat de UPC klanten dan nu weer Extra moeten betalen.
 • Roel - Amsterdam -
  26/06/2012 15:42 uur
  Dus kiezen tussen een oude of nieuwe mediabox van UPC. Nee dat schiet op Jarco ;)
 • Jarco - Hilversum -
  26/06/2012 15:36 uur
  Niemand dringt je deze mediabox op. Je kan bij UPC gewoon kiezen om de huidige mediabox te blijven gebruiken.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  26/06/2012 15:31 uur
  @Horizon_Mediaflop. Juist mensen kunnen hierdoor hun eigen spullen kiezen en hoeven helemaal niet voor deze box te gaan. Net doen alsof dit het helemaal is..deze box wordt je door UPC weer opgedrongen net zoals de andere boxen. Laat mensen nu zelf uitmaken wat kwaliteit is of niet. @Horizon..Dvb-c maar dan heb je wel de HD zenders niet. En dat is geen goede ontwikkeling. IPTV en opnemen in the cloud( en betalen maar,net zoal bij UPC) geen interesse. Biedt gewoon hoogwaardige DVB-C streams aan.
 • Horizon - Mediaflop -
  26/06/2012 15:25 uur
  Gelukkig kun je in steeds meer gemeenten tegenwoordig ook ongecodeerde DVB-C van Glashart krijgen met NL1,2,3 HD inbegrepen. Prijs gelijk aan UPC analoog.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD REIGN S2

  In het tweede seizoen van Reign is tienerkoningin Mary getrouwd met haar Francis. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.