Nieuws

Overzicht

30 juni 2012

Finales Wimbledon ook in Nederland in 3D

De dames- en herenfinales van het Engelse grastennistoernooi Wimbledon zijn bij vrijwel alle aanbieders in Nederland via BBC HD in 3D te bekijken.

De finales van Wimbledon waren vorig jaar ook in 3D via BBC HD te bekijken. Onlangs voerde de BBC veranderingen bij haar HD-zenders door waardoor een betere beeldresolutie beschikbaar kwam. Dit is nodig om het 3D-beeld bij de finales van Wimbledon te verbeteren. Vorig jaar deed de BBC rond de finales van Wimbledon dezelfde technische aanpassing bij het HD-kanaal BBC HD.

Generale 3D-repetitie voor Olympische Spelen

Het uitzenden van de finales van Wimbledon maakt onderdeel van een inmiddels twee jaar durend experiment van de BBC uit. Het uiteindelijke einddoel zijn dagelijkse 3D-uitzendingen tijdens de Olympische Spelen. Ook deze zijn in Nederland via het HD-kanaal BBC HD te bekijken. In Nederland geven vrijwel alle tv-aanbieders die HD-zenders in het zenderaanbod hebben opgenomen BBC HD in het zenderaanbod door. Voor het bekijken van 3D-beelden via BBC HD is naast een HD-decoder ook een televisie nodig die voor 3D-weergave geschikt is.

Ook halve finale in 3D

De damesfinale is op zaterdag 7 juli vanaf 15.30 uur in 3D op BBC HD te bekijken. De herenfinale start een dag later om 16.30 uur. Beide finales zijn niet live in 3D te bekijken in verband met het uitzenden van de Formule1 op BBC HD. Op BBC One HD zijn beide finales wel in HD-kwaliteit live te volgen. BBC HD en BBC One HD zijn ook ongecodeerd - dus te bekijken zonder abonnement - via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost te ontvangen.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Odo - Eindhoven -
  02/07/2012 02:53 uur
  Ik verwijt inderdaad de BBC niets, maar juist de NL aanbieders met hun achterhaalde incomplete selectie van BBC-zenders. Caiway heeft het goed voor elkaar, UPC heeft ook BBC1 HD, maar Ziggo en bijvoorbeeld Glashart Media nog steeds niet. Heel jammer om anno 2012 de BBC-verslaggeving van de Olympische Spelen in Londen in SD te moeten zien.
 • Johan - Purmerend -
  01/07/2012 12:11 uur
  @Odo Maar waarom zou de BBC zich met de situatie in Nederland bezighouden? Het is een Britse publieke omroep, niet de Nederlandse.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  01/07/2012 08:46 uur
  Caiway geeft zowel BBC One HD door in het basispakket en BBC HD in een pluspakket. Iedereen kan dus HD zien hier zonder er extra voor hoeven te betalen.
 • Odo - Eindhoven -
  30/06/2012 23:02 uur
  Er is een scheve ontstaan bij veel NL aanbieders, doordat ze BBC HD zijn gaan doorgeven in de tijd dat dat nog genoeg was omdat het de enige HD zender van de BBC was. Snel daarna is de HD-simulcast van BBC1 in het leven geroepen, waardoor de belangrijkste programma's juist daarop te zien zijn, en op BBC HD vooral BBC2-programma's of secundaire uitzendingen zoals deze 3D-opties. BBC gaat er vanuit dat BBC1 HD ook voor iedereen beschikbaar is, maar dat is in NL dus lang niet overal zo.
 • Doman - Den Helder -
  30/06/2012 14:32 uur
  Inderdaad, helaas nog steeds geen BBC-ONE HD bij Ziggo. Wel komen er(enkele) HD zenders bij lees ik maar nog steeds geen BBC-ONE HD blijkbaar.
 • Johan - Purmerend -
  30/06/2012 13:32 uur
  BBC is een Britse publieke omroep en laat de eigen kijkers niet in de kou staan. Wimbledon in live in HD via BBC One HD te volgen. Dat jouw aanbieder BBC One HD niet doorgeeft is een heel andere zaak en kan de BBC niets aan doen.
 • Peter - Heemstede -
  30/06/2012 13:29 uur
  En de niet 3D kijkers kunnen dus weer SD kijken. Eigenlijk slechte service van B.B.C.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.