Nieuws

Overzicht

05 juli 2012

Eredivisie Live trapt nieuw voetbalseizoen af

De Nederlandse voetballiefhebber is nog bezig met het verwerken van de Oranje-kater van het EK, maar voor betaalzender Eredivisie Live begint op 5 juli het nieuwe voetbalseizoen alweer.

FC Twente speelt namelijk de eerste wedstrijd in het kwalificatietraject voor de UEFA Europa League. Om 19.45 rolt op Eredivisie Live voor de eerste keer in het nieuwe voetbalseizoen de bal over het scherm van de abonnee. Voorafgaand aan de wedstrijd is een voorbeschouwing vanuit voetbalstadion De Grolsch Veste te zien.

Meer aanbieders geven HD door

Het Eredivisie Live zenderaanbod bestaat uit vier voetbalkanalen. Deze zijn – met uitzondering van KPN Digitenne en CanalDigitaal – bij alle tv-aanbieders te zien. Aanbieders die over een HD-aanbod beschikken, geven in ieder geval het hoofdkanaal in HD door. Steeds meer aanbieders geven echter alle Eredivisie Live-kanalen in HD door. De verwachting is dat voor de start van het nieuwe seizoen van de Eredivisie meer tv-aanbieders gaan aankondigen meer kanalen van Eredivisie Live in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Stichting Kabel Veendam heeft al aangekondigd de vier Eredivisie Live-kanalen in HD te gaan aanbieden.

Wedstrijdoverzicht Eredivisie Live

Hieronder vindt u een overzicht van enkele wedstrijden die voor de start van de Eredivisie op Eredivisie Live te zien zijn. Naast wedstrijden uit de voorronde van UEFA Europa League zijn oefenwedstrijden op de voetbalzender te zien.

 • 5 juli – 19.45 uur – FC Twente tegen Santa Coloma
 • 7 juli – 15.00 uur – FC Emmen tegen Ajax
 • 14 juli – 17.00 uur – FC Emmen tegen FC Twente
 • 21 juli – 17.00 uur – FC Dordrecht tegen Feyenoord
 • 21 juli – 19.00 uur – Ajax tegen Celtic
 • 25 juli – 20.00 uur – Feyenoord tegen Real Mallorca
 • 25 juli – nog onbekend – Vitesse tegen Lokomotiv Plovdiv
 • 28 juli – 16.00 uur – Southampton tegen Ajax
 • 28 juli – 18.45 uur – RKC Waalwijk tegen Getafe
 • 31 juli – 20.45 uur – Norwich City tegen Ajax
 • 4 augustus – 16.45 uur – Heracles tegen Osasuna
 • 4 augustus – 18.45 uur – Roda JC tegen Bayern Leverkusen
Geschreven door: Jarco Kriek
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • Peter - Heemstede -
  06/07/2012 13:56 uur
  Tja via C.D. en Digitenne worden wel Eredivisie live 1 en 2 uitgezonden. Bij Digitenne beiden in SD kwaliteit; bij C.D. is Live 1 in HD kwaliteit. Dat staat allemaal niet duidelijk in het stukje. Nu lijkt het net of die 2 helemaal geen Eredivisie live doorgeven.
 • Andre - Doesburg -
  05/07/2012 17:05 uur
  Ik heb vanaf het beging Eredivisie Live en al vanaf het beging 4 kanalen en 9 van de 10 keer worden de meeste wedstrijden op het eerste en tweede kanaal gespeeld. Aan het beging van het speelseizoen worden nog wel eens 3 kanalen gebruikt om wedstrijden uit te zenden maar zelden tot nooit 4 kanalen. Dus 4 kanalen in HD vindt ik schromelijk overdreven omdat het merendeel van de tijd tekstpagina’s getoond worden en die hoef ik niet in HD te zien. Dus 2 volwaardige HD kanalen vindt ik persoonlijk meer dan voldoende. En de € 15,- die ik bij UPC per maand betaal is een mooie prijs.
 • cor - Rotterdam -
  05/07/2012 10:27 uur
  Nou upc, het moet nu echt gebeuren anders ben je weer een abo kwijt a €80,= per maand, ga ik naar telfort, 4 kanalen HD eredivisielive en de rest ook veel goedkoper.
 • Apple740 - Rotterdam -
  05/07/2012 10:04 uur
  Ajax speelt vrijwel altijd op Eredivisielive1-HD dus is er voor UPC - het hoofdkantoor zit in Amsterdam - geen enkele reden om de andere HD kanalen ook door te geven.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X BLU-RAY THE REVENANT

  Hugh Glass is op pelsjacht als hij door een beer wordt aangevallen en voor dood achtergelaten. Ondanks ondoorgrondelijk verdriet en verraad door zijn vertrouweling, moet Glass door de snijdende winter een weg vinden in poging om te overleven. Totaal TV geeft de Blu-ray vijf keer weg.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV een coververhaal over het louche House of Lies, dat deze maand aan het laatste, vijfde seizoen begint. Verder spreken we Henry Schut over Studio France, het voetbalpraatprogramma waardoor 'we' toch een beetje bij het EK zijn. Tenslotte geven we tien bioscoopkaarten voor Now You See Me 2 weg!