Nieuws

Overzicht

17 juli 2012

Eurosport 2 HD vanaf september bij UPC

UPC maakte enkele weken geleden bekend dat men een nieuwe distributieovereenkomst met Eurosport Benelux heeft gesloten. Hierdoor komt Eurosport 2 HD bij UPC beschikbaar.

Direct na de overeenkomst verving UPC de internationale versie voor de Nederlandse – en dus ook Nederlandstalige – versie van Eurosport 2. Op deze Nederlandse versie kan men vanaf augustus naar onder meer het Duitse Bundesliga voetbal kijken. Ook het op 2 juli gestarte HD-kanaal Eurosport 2 HD maakt onderdeel van de nieuwe overeenkomst tussen UPC en Eurosport 2 HD uit.

Eurosport 2 HD begin september

De komst van Eurosport 2 HD in het HD-pakket van UPC gaat begin september plaatsvinden. Dat bevestigt UPC-mediawoordvoerder Ronald Sutmuller aan Totaal TV. Een definitieve datum kan UPC op dit moment nog niet geven. Omdat UPC zenderwijzigingen de afgelopen maanden altijd op dinsdag doorvoerde, is de kans groot dat Eurosport 2 HD op dinsdag 4 september aan het digitale zenderaanbod van UPC wordt toegevoegd. Daardoor zijn de eerste twee speelronden van de Bundesliga niet in HD-kwaliteit door de UPC-abonnee te bekijken. Men kan deze wel in SD-kwaliteit via Eurosport 2 volgen. Naast Eurosport 2 HD gaat UPC later dit jaar ook de uitgesteld kijken-dienst Eurosport on Demand aanbieden. Of dit gelijk met de komst van Eurosport 2 HD het geval is, is niet duidelijk.

Eurosport 2 NL bij andere aanbieders

Eurosport Benelux is op dit moment met vrijwel alle Nederlandse aanbieders in gesprek over de doorgifte van Eurosport 2 NL en Eurosport 2 HD. Danny Menken – managing director van Eurosport Benelux – laat Totaal TV weten dat hij verwacht dat voor de start van de Bundesliga met meer aanbieders overeenstemming over de komst van Eurosport 2 NL en Eurosport 2 HD kan worden gesloten. Op dit moment is met Ziggo, KPN, UPC, CanalDigitaal, Vodafone en Multivisie TV een overeenkomst voor Eurosport 2 NL en Eurosport 2 HD bereikt.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • yoo - nijmegen -
  02/08/2012 16:23 uur
  Wateriserdan: de zender is er al wel alleen in sd bij upc dus je kan de 1e 2 rondes gewoon kijken.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  20/07/2012 15:48 uur
  @Koffieleut. Tsja het oooh zo geweldige huurmodel van UPC he. Zijn er nog genoeg die nog een SD decoder hebben. Nog even afgezien van de huur die je betaald. Enfin ik ben het ook in z,n geheel niet eens hoe het bij UPC toegaat. Als ik daarmee geconfonteerd zou worden zou ik radicale maatregelen nemen.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  18/07/2012 08:59 uur
  Waarom plaatst UPC niet gewoon de HD versie in het pakket waar de SD versie ook in zit? Een apart HD pakket is toch niet meer van deze tijd, waar HD de standaard is?
 • Mark - Westland -
  18/07/2012 07:08 uur
  Eurosport geeft aan al een jaar in gesprek te zijn met Caiway. Dit over doorgifte van eurosport 2 in de Nederlandse taal. Uit die onderhandelingen zijn ze tot nu toe nog niet gekomen. Heb er een hard hoofd in of men nu uit deze onderhandelingen wel gaan komen. Dus mensen aan de onderhandelingstafel doe je best svp!
 • Apple740 - Rotterdam -
  18/07/2012 02:44 uur
  Nou waar blijft de aankondiging dat UPC komend seizoen ook Eredivisielive 2 in HD uit gaat zenden? Het kan toch niet zo zijn dat het "gratis" Eurosport 1 en 2 in HD beschikbaar zijn terwijl ik Feyenoord weer regelmatig in SD moet bekijken voor 15 euro per maand.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  17/07/2012 22:17 uur
  Deze reactie is door de redactie verwijderd
 • watiserdan - ergensinnl -
  17/07/2012 18:36 uur
  Jammer dat upc die zender gewoon niet vanaf augustus doorgeeft, nu missen we dus 2 speelrondes van bundesliga.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!