Nieuws

Overzicht

30 juli 2012

Olympische uitzendingen NOS op Nederlandse Antillen

Niet alleen in Nederland zijn de uitzendingen van de NOS via internet te bekijken. Ook op de Nederlandse Antillen kan men deze via het NOS YouTube-kanaal volgen.

De NOS heeft niet alleen de uitzendrechten van de Olympische Spelen voor Nederland in bezit. Ook voor de Nederlandse Antillen mag de NOS dit aanbieden. IP-adressen van buiten Nederland en de Nederlandse Antillen worden door de NOS – via de Geoblocking techniek – in verband met beschikbare uitzendrechten geblokkeerd. Het NOS YouTube-kanaal is in de Nederlandse Antillen via http://www.youtube.com/user/nosnlsport te bereiken.

Twaalf internetstreams

De NOS mag ook de twaalf beschikbare internetstreams waarop vrijwel alle Olympische wedstrijden te zien zijn in de Nederlandse Antillen aanbieden. Wie zich in Europa bevindt, kan wel via de internetsite van de European Broadcast Union (EBU) naar deze internetstreams kijken. Dit kan via de internetsite http://www.eurovisionsports.tv/london2012/

IOC streng met uitzendrechten

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) controleert streng op de onrechtmatige herverspreiding van Olympische beelden via videodiensten op internet. Dit weekeinde werd Google gemaand om video’s van de openingsceremonie van de Olympische Spelen van YouTube te verwijderen. Alleen rechtenbezitters – zoals de NOS voor Nederland en de Nederlandse Antillen – mogen deze via internet herverspreiden.

Geschreven door: Jarco Kriek
Half jaar Totaal TV + bakken met Menno. Neem nu een abonnement!

 
 • Lenny - Oranjestad -
  10/08/2012 19:49 uur
  Ook op Aruba krijgen we dit bericht; Het is niet toegestaan om deze aflevering vanuit uw huidige geografische locatie te bekijken". Waardeloos dus van de NOS
 • Thijs - Rotterdam -
  01/08/2012 11:18 uur
  De Nederlandse Antillen bestaan inderdaad niet meer! Overigens kan je op Curaçao en ik dacht ook aruba of bonaire via de 'kabeltv' (TDS) naar Nederland 1 (en 2 en 3) kijken!
 • William - Amsterdam -
  31/07/2012 20:26 uur
  @Hans Rustig maar, ben je bang dat het meer belastingcentjes kost. Dan kan ik je geruststellen, dat valt wel mee. Daarnaast, je wil het niet via de USA-zenders zien, want die zenden met vertraging uit en er wordt gecensureerd op de beelden. Daarnaast, de Spelen zijn van iedereen. En wat hebben speciale Mediawet, koloniaal gedrag en uitzenden door NOS met elkaar te maken? De BES zijn gewoon (speciale) gemeeenten waar ook voor het NLD parlement mag worden gestemd. Dus praat ff normaal zeg.
 • Ilja - Willemstad, Curaçao -
  31/07/2012 20:13 uur
  Niet te bekijken op Curaçao. "Het is niet toegestaan om deze aflevering vanuit uw huidige geografische locatie te bekijken". We worden blij gemaakt met een dode mus, helaas...
 • Hans - haarlem -
  30/07/2012 22:48 uur
  Sja. 1) De NOS/NPO hebben officieel geen enkele taakstelling in noch de BES-eilanden, noch Aruba, Curacao, Sint Maarten. De BES-eilanden hebben bovendien een aparte en speciale Mediawet. Beetje koloniaal gezocht vanuit de NPO/NOS. 2) De aanduiding Nederlandse Antillen is foutief en geschiedenis. Het is Caribisch Nederland (voor BES) en Aruba, Curacao en Sint Maarten. 3) Op de eilanden zijn de Spelen al wel te zien! NL1-2-3 worden al gedistribueerd en ook via Zuid-Amerikaanse en US-zenders!
 • Biggy28 - Zutphen -
  30/07/2012 17:26 uur
  Die rechten hebben ze zeker via de BBC in Sublicentie gekocht,dus vandaar dat men zo streng is met de uitzendrechten via youtube buiten het Nederlandse Koningkrijk. Tja de Antillen hebben wel een autonome regio,iets vergelijkbaars met wat Catalonie binnen het Spaanse koninkrijk is met een eigen parlament,maar valt nog wel onder het Nederlandse Koninkrijk.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD VEEP S4

  Klaar voor nieuwe politieke spelletjes? In het vierde seizoen Veep ziet Selina Meyer haar droom eindelijk uitkomen als ze President van Amerika wordt. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV liefst vier pagina's over de meest populaire serie van dit moment: Game of Thrones. Daarnaast spraken we met Gerard Joling over de nieuwe Geer & Goor, waarin de beide heren ouderen aan een hobby gaan helpen. We geven tot slot een Bose SoundTouch 10 wireless music system weg!