Nieuws

Overzicht

01 augustus 2012

Nieuw seizoen True Blood niet op HBO

Het nieuwe vijfde seizoen van de succesvolle Amerikaanse tv-serie True Blood is in Nederland vanaf 4 september exclusief via FOXlife te zien. Elke dinsdagavond wordt een nieuwe aflevering uitgezonden.

Het is opvallend dat het nieuwe seizoen van True Blood in Nederland op FOXlife in première gaat. De serie wordt namelijk in opdracht van het Amerikaanse Home Box Office (HBO) gemaakt. HBO heeft in Nederland – samen met kabelbedrijf Ziggo – een eigen betaalzender onder de naam HBO. Op deze betaalzender zijn alle nieuwe seizoenen van Amerikaanse HBO-series binnen 48 uur na de eerste Amerikaanse tv-vertoning te bekijken. De uitzendrechten van True Blood voor Nederland waren echter al voor de start van betaalzender HBO aan FOXlife verkocht. Hierdoor blijft True Blood als eerste bij FOXlife te bekijken.

Vampierserie succesvol

True Blood is een Amerikaanse vampierserie van Alan Ball waarin actrice Anna Paquin de hoofdrol speelt. Met een mix van romantiek, spanning, mysterie en humor vertelt True Blood het verhaal van serveerster Sookie Stackhouse. Zij woont in het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana, en is gezegend met een telepathische gave: ze kan gedachten van mensen horen. Sookie heeft een knipperlichtrelatie met Bill Compton - een 173 jaar oude vampier - die een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uitoefent, omdat ze zijn gedachten niet kan lezen.

Twaalf weken op dinsdagavond

Het vijfde seizoen van twaalf afleveringen gaat diep in op de strijd tussen de vampierautoriteit en vampierfundamentalisten. Een politiek machtsspel waarvan de uitkomst niet alleen het lot van Sookie en haar Bon Temps-vrienden kan beslissen, maar ook dat van het bestaan van de mensheid.

Geschreven door: Jarco Kriek
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • Boris - Arnhem -
  20/08/2012 15:30 uur
  @Andre Nog nooit gezien, geen idee waar het over gaat... waarom dan reageren? Uit je reactie blijkt heel duidelijk dat je werkelijk geen flauw idee hebt waar het over gaat.
 • Flip - Aalsmeer -
  07/08/2012 14:37 uur
  @Andre - Ben bang dat dit meer over jou zegt dan de serie. Deze behoort al jaren tot de top van de series in de VS en een lieverdje van de critics daar en internationaal. En won heel veel prijzen. Daarnaast was dit DE serie die voor de ´vampieren opleving´ op TV heeft gezorgd.
 • Andre - Doesburg -
  02/08/2012 23:10 uur
  Het vijfde seizoen, dat betekend dus dat de serie al vijf jaar loopt. Pfffff, ik heb nog nooit van de serie gehoord dus ook nog nooit een aflevering gezien heb dus ook totaal geen idee waar het over gaat. Ja, vampiëren maar dat is al jaren een uitgemolken onderwerp waarvan een enkele film trilogie memorebel is maar ook niet meer dan dat. Mijn g..d je zou toch jarenlang een serie moeten volgen en het gaat maar door er komt geen eind aan. Mij niet gezien en voor de thru believers, succes met het volgens van seizoen vijf, zes, zeven enz. enz.
 • de egoïst - tiel -
  01/08/2012 19:56 uur
  Leuke aankondiging......is Foxlife er dan nog wel bij CDS?

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X BLU-RAY THE REVENANT

  Hugh Glass is op pelsjacht als hij door een beer wordt aangevallen en voor dood achtergelaten. Ondanks ondoorgrondelijk verdriet en verraad door zijn vertrouweling, moet Glass door de snijdende winter een weg vinden in poging om te overleven. Totaal TV geeft de Blu-ray vijf keer weg.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV een coververhaal over het louche House of Lies, dat deze maand aan het laatste, vijfde seizoen begint. Verder spreken we Henry Schut over Studio France, het voetbalpraatprogramma waardoor 'we' toch een beetje bij het EK zijn. Tenslotte geven we tien bioscoopkaarten voor Now You See Me 2 weg!