Nieuws

Overzicht

16 augustus 2012

Disney Channel start bij CanalDigitaal

Abonnees van CanalDigitaal kunnen nu ook naar het kinderkanaal Disney Channel kijken. Hierdoor is het potentieel bereik van Disney Channel in Nederland met honderdduizenden huishoudens vergroot.

Disney Channel maakt bij CanalDigitaal onderdeel van het Familie-pakket uit. Door de komst van Disney Channel zijn er nieuwe fastscanzenderlijsten van CanalDigitaal beschikbaar. In de SD-versie is Disney Channel op voorkeuzepositie 38 te vinden, in de HD-versie op voorkeuzepositie 66 te vinden. Het kinderkanaal volgt bij CanalDigitaal 13Th Street op omdat men voor deze tv-zender geen nieuwe distributieovereenkomst heeft gesloten.

In top 3 kinderzenders

Uit recent onderzoek van Kidstracker blijkt dat Disney Channel in de top drie staat van populaire kidszenders onder 6-14 jarigen. Iedere vrijdag is er een speciaal blok Best Friends Friday (BFF) met de nieuwste afleveringen van populaire series als Shake it Up, Wizards of Waverly Place en Austin & Ally. Aansluitend is er iedere vrijdagavond een Must See Movie, zowel populaire Disney-klassiekers als de beste high school films komen iedere week voorbij.

The Walt Disney Company

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. Disney Channel is sinds oktober 2009 in Nederland te ontvangen.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • HB - Zijpe -
  19/08/2012 12:37 uur
  dat een zender om wat voor reden dan ook uit het pakket verdwijnt kan ik mij nog voorstellen , maar zorg dan wel voor een vervanger in de zelfde categorie en geen kinder voor een volwassene zender (er is al een overdaad aan kinder en kleuterzenders)
 • adsl gebruiker - brunssum -
  19/08/2012 10:52 uur
  @HB-Zijpe. Waarom zender SF channel er nou af moest dat is de vraag. De kabelaars geven deze gewoon nog door. Tsja je zou zeggen men heeft ruimte genoeg maar dan zal je zien dat men er aangaande de distr.overeenkomst weer niet uit komt. Kijk bijv naar de kabelaars. Ruimte zat zegt een UPC nadat men naar qam 256 is geswitched. Kunnen wel 30HD zenders bij. Ach is het geen ruimte gebrek dan zal je zien dat men distributie overeenkomst van stal gaat halen. Waar veel te verdienen valt heeft prio.
 • HB - Zijpe -
  18/08/2012 16:29 uur
  Een kinderzender als vervanging voor een zender voor volwassenen , dat CD dat met droge ogen durft te verkondigen geeft aan dat de klant niet meer mee telt. Of wellicht als kinds word beschouwd.
 • Youp - Den Haag -
  17/08/2012 13:15 uur
  Volgens mij staat CD tegenwoordig voor Children Distribution. Nu de prijzen daarop nog aanpassen
 • littlesat - kerkrade -
  17/08/2012 09:53 uur
  Wie zegt dat het een vervanging is.... het was er waarschijnlijk ook gekomen als 13th Street/SyFy niet weggingen... De omschakeling van een transponder naar 8PKS is namelijk ook verlaat...
 • Renkummer - Renkum -
  16/08/2012 22:47 uur
  Ook deze zender houdt ons niet tegen om het alles-in-één pakket bij CD op te zeggen. Internet en bellen ligt er regelmatig uit en heeft vaak een onstabiele verbinding. Het tv-aanbod is ook niet echt een topper....
 • luukmlgn - Millingen -
  16/08/2012 21:56 uur
  Idd, een alles behalve logische vervanging.
 • watiserdan - ergensinnl -
  16/08/2012 21:43 uur
  Wat en geweldige vervanger weer voor een sci-fi en thriller zender, wij willen graag ook een soortgelijks voor terug, maar nee CD komt met een koter zender aankakker als vervanger.
 • Biggy28 - Zutphen -
  16/08/2012 20:57 uur
  Ach,voor de mensen die kinderen hebben is deze zender wel leuk,maar jammer dat deze niet in Hd is,ik hoop ook dat Canaldigitaal Fox life HD gaat aanbieden,ook hoop ik dat ze film1 action in HD gaan aanbieden. Plaats zat op de transponder. Ik ben ook blij dat Syfy toch nog even een maandje blijft. Hopen maar dat ze in de tussentijd weer tot een distributieovereenkomst komen,dat dze zender wel kan blijven.
 • Erwin - Roermond -
  16/08/2012 18:27 uur
  Deze zender hebben wij hier al jaren Ziggo geeft 180 zenders hier door.
 • Don - enschede -
  16/08/2012 18:22 uur
  Nou wat zijn wij nu gelukkig daar is weer een goede zender voor weggegaan :(

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!