1. Nieuws

  Aanbieders VS strijden om ‘grootste aanbod HDTV’

  In Amerika is HDTV al meer ingeburgerd dan in Europa. Aanbieders voeren een scherpe concurrentiestrijd om wie het meeste HDTV-kanalen heeft.
  Jan-Hein Visser
  29 juni 2007
  comments 0
  Aanbieders VS strijden om ‘grootste aanbod HDTV’
  In de Verenigde Staten is HDTV al verder doorgedrongen dan in Europa. De noodzaak was ook hoger, vanwege de grote ‘tv-consumptie’ en een behoefte aan meer kwaliteit omdat grote beeldschermen in Amerika veel meer gemeengoed zijn. Nu buitelen alle grote telecom-, satelliet- en kabelbedrijven over elkaar heen om zo hard mogelijk op te scheppen over het aantal HDTV-kanalen dat ze dit jaar of vanaf volgend jaar kunnen doorgeven. Zo hopen ze de consument over te halen om voor hun aanbod te kiezen.

  Vooral door kabelaanbieders wordt er gesmeten met enorme aantallen HDTV-kanalen. Zo zou Cablevision uit New York maar liefst 500 HD-kanalen kunnen aanbieden tegen het einde van dit jaar. Comcast, de grootste kabelaar van de USA, zegt dat ze eind dit jaar 400 en volgend jaar 800 kanalen in HD hebben. Feit is evenwel dat dit geen ‘zenders’ op zich zijn, maar zogenaamde ‘switched broadcast video’. Het zijn dan ook ‘HD Slots’ waarop maar een beperkt deel van de dag HD-content te zien is, en geen HD-kanalen. In feite geven de kabelbedrijven voorlopig maar 30 tot 40 continu te ontvangen HDTV-zenders door. De rest is grotendeels video on demand, dat veel minder bandbreedte tegelijk gebruikt.

  DirecTV daarentegen wil 150 échte HDTV-zenders doorgeven. Dat zijn dus zelfstandige kanalen die heel de dag in HD uitzenden en heel veel ruimte vereisen. Hiertoe lanceert DirecTV zelfs een geheel nieuwe satelliet.
  HDTVUSA

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl