1. Nieuws

  Aanbieders VS strijden om ‘grootste aanbod HDTV’

  In Amerika is HDTV al meer ingeburgerd dan in Europa. Aanbieders voeren een scherpe concurrentiestrijd om wie het meeste HDTV-kanalen heeft.
  Jan-Hein Visser
  29 juni 2007
  comments 0
  Aanbieders VS strijden om ‘grootste aanbod HDTV’
  In de Verenigde Staten is HDTV al verder doorgedrongen dan in Europa. De noodzaak was ook hoger, vanwege de grote ‘tv-consumptie’ en een behoefte aan meer kwaliteit omdat grote beeldschermen in Amerika veel meer gemeengoed zijn. Nu buitelen alle grote telecom-, satelliet- en kabelbedrijven over elkaar heen om zo hard mogelijk op te scheppen over het aantal HDTV-kanalen dat ze dit jaar of vanaf volgend jaar kunnen doorgeven. Zo hopen ze de consument over te halen om voor hun aanbod te kiezen.

  Vooral door kabelaanbieders wordt er gesmeten met enorme aantallen HDTV-kanalen. Zo zou Cablevision uit New York maar liefst 500 HD-kanalen kunnen aanbieden tegen het einde van dit jaar. Comcast, de grootste kabelaar van de USA, zegt dat ze eind dit jaar 400 en volgend jaar 800 kanalen in HD hebben. Feit is evenwel dat dit geen ‘zenders’ op zich zijn, maar zogenaamde ‘switched broadcast video’. Het zijn dan ook ‘HD Slots’ waarop maar een beperkt deel van de dag HD-content te zien is, en geen HD-kanalen. In feite geven de kabelbedrijven voorlopig maar 30 tot 40 continu te ontvangen HDTV-zenders door. De rest is grotendeels video on demand, dat veel minder bandbreedte tegelijk gebruikt.

  DirecTV daarentegen wil 150 échte HDTV-zenders doorgeven. Dat zijn dus zelfstandige kanalen die heel de dag in HD uitzenden en heel veel ruimte vereisen. Hiertoe lanceert DirecTV zelfs een geheel nieuwe satelliet.
  HDTVUSA

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl