1. Nieuws

  Aanvoersignaal commerciële omroepen weer beschikbaar

  Jarco Kriek
  29 januari 2010
  comments 0
  Aanvoersignaal commerciële omroepen weer beschikbaar

  De door de storing met de Eutelsat W2 satelliet getroffen radiozenders zijn weer via de 16 graden oost beschikbaar. Dat heeft Castor, het bedrijf dat de satellietverspreiding verzorgt, zojuist aan Totaal TV bekend gemaakt.

  In de loop van de ochtend is het aanvoersignaal van de commerciële omroepen weer op 16 graden oost beschikbaar via de Sesat 1 satelliet. Deze wordt satelliet gaat de komende maanden als structurele oplossing dienen voor de satellietpositie 16 graden oost. In de loop van dit jaar plaatst Eutelsat een nieuwe satelliet op 16 graden oost. Deze Eutelsat W3B satelliet wordt naar verwachting nog deze zomer gelanceerd. De aanvoer van de commerciële omroepen verloopt via dezelfde frequentie als voorheen. Castor zegt wel nog bezig te zijn met het optimaliseren van het signaal. De signaalsterkte is overigens door het in gebruik nemen van de Sesat 1 satelliet wel verbeterd. Hierdoor is een betere ontvangst met kleinere schotelantennes mogelijk.

  Commerciële omroepen zoals Sky Radio en Radio Veronica kunnen nu de back-up ISDN geluidaanvoer weer uitschakelen en terug gaan naar de satellietaanvoer. Hierdoor komt de geluidskwaliteit weer op een hoger niveau en kan men weer gebruik maken van het RDS systeem. Ook kunnen FM-zenders die geen ISDN back-up hadden weer operationeel worden.
  EutelsatAstraRadio 10Kink FMSky RadioRadio 538Q MusicAstraCanalDigitaalTV VlaanderenClassic FMSky Radio100%NLArrow JazzArrow Classic RockBNR NieuwsradioKPN

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Murder at 1600

  Murder at 1600
  SBS9 om 20:30 uur
  De vrouw blijkt een medewerkster van de president te zijn en Regis wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Dat is praktisch onmogelijk, want de overheidsdienst overvleugeld Regis' bevoegdheden en de bekende doofpot staat al klaar. Regis weet de hulp los te peuteren van regerings-ambtenaar Nina Chance (Diane Lane), die de opdracht heeft gekregen het onderzoek 'geruisloos' te laten verlopen. Samen komen ze erachter dat de moord slechts een kleine schakel is in een politiek complot.

  Zappen.blog.nl