1. Nieuws

  Aanvoersignaal commerciële omroepen weer beschikbaar

  Jarco Kriek
  29 januari 2010
  comments 0
  Aanvoersignaal commerciële omroepen weer beschikbaar

  De door de storing met de Eutelsat W2 satelliet getroffen radiozenders zijn weer via de 16 graden oost beschikbaar. Dat heeft Castor, het bedrijf dat de satellietverspreiding verzorgt, zojuist aan Totaal TV bekend gemaakt.

  In de loop van de ochtend is het aanvoersignaal van de commerciële omroepen weer op 16 graden oost beschikbaar via de Sesat 1 satelliet. Deze wordt satelliet gaat de komende maanden als structurele oplossing dienen voor de satellietpositie 16 graden oost. In de loop van dit jaar plaatst Eutelsat een nieuwe satelliet op 16 graden oost. Deze Eutelsat W3B satelliet wordt naar verwachting nog deze zomer gelanceerd. De aanvoer van de commerciële omroepen verloopt via dezelfde frequentie als voorheen. Castor zegt wel nog bezig te zijn met het optimaliseren van het signaal. De signaalsterkte is overigens door het in gebruik nemen van de Sesat 1 satelliet wel verbeterd. Hierdoor is een betere ontvangst met kleinere schotelantennes mogelijk.

  Commerciële omroepen zoals Sky Radio en Radio Veronica kunnen nu de back-up ISDN geluidaanvoer weer uitschakelen en terug gaan naar de satellietaanvoer. Hierdoor komt de geluidskwaliteit weer op een hoger niveau en kan men weer gebruik maken van het RDS systeem. Ook kunnen FM-zenders die geen ISDN back-up hadden weer operationeel worden.
  EutelsatAstraRadio 10Kink FMSky RadioRadio 538Q MusicAstraCanalDigitaalTV VlaanderenClassic FMSky Radio100%NLArrow JazzArrow Classic RockBNR NieuwsradioKPN

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl