1. Nieuws

  Ajax – Feyenoord live in 3D

  Ajax-Feyenoord wordt zondag 19 december rechtstreeks in 3D uitgezonden in Nederland.
  22 november 2010
  comments 0
  Ajax – Feyenoord live in 3D
  Ajax-Feyenoord wordt zondag 19 december rechtstreeks in 3D uitgezonden in Nederland. 

  Door een samenwerking tussen Eredivisie Live, Panasonic, ASTRA en Endemol is het voor het eerst mogelijk om een Eredivisiewedstrijd via de satelliet live in 3D kwaliteit uit te zenden.

  De wedstrijd is voor het publiek te zien op 3D schermen van Panasonic in een groot aantal elektronicawinkels in Nederland. De 3D registratie van de competitiewedstrijd Ajax-Feyenoord wordt geproduceerd door Endemol Sport. Via het 3D demo-kanaal op de ASTRA satelliet wordt het Eredivisie Live 3D signaal naar de Panasonic 3D TV’s in de winkels verstuurd. Schotelbezitters kunnen de wedstrijd ongecodeerd bekijken via het Astra 3D Demokanaal dat via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost wordt uitgezonden. 

  Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: 'Voetbal is een belangrijke aanjager voor nieuwe tv-technieken. Met ingang van dit seizoen is Eredivisie Live bij een groot aantal distributeurs al te ontvangen in HD. De stap naar het experimenteren met 3D is dan ook een logisch gevolg van onze ambitie om ons als  enige echte voetbalzender van Nederland op alle mogelijke gebieden te blijven vernieuwen.'

  Bill Wijdeveld, managing director ASTRA Benelux: 'Satelliet is bij uitstek geschikt om 3D in de allerhoogste kwaliteit in de huiskamer te brengen en we hopen na dit evenement nog vele andere Nederlandse 3D-initiatieven te ondersteunen.'

  Het rechtstreeks uitzenden van grote sportevenementen in 3D vormt een belangrijke drijfveer voor de doorbraak van 3D weergave in de huiskamer, zo blijkt verder uit een onderzoek van Screen Digest in opdracht van Panasonic Europe. Tachtig procent van alle potentiële 3D kanalen zal zich richten op sportevenementen en eind 2014 zal een kwart van de huishoudens in de Westerse landen over een 3D TV beschikken.
  Ajax-Feyenoord3DeredivisiepanasonicAstraEndemoltv

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl