1. Nieuws

  Al Jazeera verstoord door overheid Libië

  Nieuwszender Al Jazeera beweert dat hun signalen via de satelliet door de geheime dienst van Libië worden verstoord. Volgens Al Jazeera hebben zij de storingsbron kunnen herleiden naar de hoofdstad Tripoli.
  Jan-Hein Visser
  22 februari 2011
  comments 0
  Al Jazeera verstoord door overheid Libië
  Nieuwszender Al Jazeera beweert dat hun signalen via de satelliet door de geheime dienst van Libië worden verstoord. Volgens Al Jazeera hebben zij de storingsbron kunnen herleiden naar de hoofdstad Tripoli en zelfs naar een gebouw dat eigendom is van de geheime dienst van Libië.

  Al Jazeera is daarom op de Arabsat zelfs van frequentie gewisseld om zo weer goed te ontvangen te zijn. Al Jazeera is zowel met haar Arabischtalige als Engelstalige versie een baken voor informatie voor vele inwoners van Arabische staten waar het onrustig is. Dit geldt deze dagen voornamelijk dan voor Libië waar dictator Ghadaffi, bekend van zijn terroristische verleden, momenteel met extreem harde hand de opstand probeert neer te slaan.

  Volgens Al Jazeera heeft de Libische geheime dienst signalen de lucht in gestuurd die interfereren met die van Al Jazeera via de satelliet om te voorkomen dat burgers door hen op de hoogte worden gebracht van nieuws. Dit heet satellite-jamming waarbij dus gericht naar een satelliet en transponder stoorsignalen worden verzonden. Gebleken is dat dit een zwak punt is bij satellietdistributie en het doet zelfs een beetje terugdenken aan tijden van het 'IJzeren Gordijn' waarbij vanuit Oost-Duitsland opzettelijk West-Duitse zenders werden gestoord door met hoger vermogen op dezelfde frequentie zendsignalen een bepaalde kant uit te richten.

  Al JazeerastoringLibië

  Reacties

 1. TV-TIP Foute vrienden

  Foute vrienden
  RTL 5 om 22:00 uur
  De 'Foute vrienden' gaan aan de slag als receptiemedewerkers in Hotel Mijdrecht. Dankzij de rake opmerkingen zorgen ze ervoor dat de gasten waarschijnlijk liever uitchecken dan inchecken.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 morgen om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Zappen.blog.nl