1. Nieuws

  Al Jazeera verstoord door overheid Libië

  Nieuwszender Al Jazeera beweert dat hun signalen via de satelliet door de geheime dienst van Libië worden verstoord. Volgens Al Jazeera hebben zij de storingsbron kunnen herleiden naar de hoofdstad Tripoli.
  Jan-Hein Visser
  22 februari 2011
  comments 0
  Al Jazeera verstoord door overheid Libië
  Nieuwszender Al Jazeera beweert dat hun signalen via de satelliet door de geheime dienst van Libië worden verstoord. Volgens Al Jazeera hebben zij de storingsbron kunnen herleiden naar de hoofdstad Tripoli en zelfs naar een gebouw dat eigendom is van de geheime dienst van Libië.

  Al Jazeera is daarom op de Arabsat zelfs van frequentie gewisseld om zo weer goed te ontvangen te zijn. Al Jazeera is zowel met haar Arabischtalige als Engelstalige versie een baken voor informatie voor vele inwoners van Arabische staten waar het onrustig is. Dit geldt deze dagen voornamelijk dan voor Libië waar dictator Ghadaffi, bekend van zijn terroristische verleden, momenteel met extreem harde hand de opstand probeert neer te slaan.

  Volgens Al Jazeera heeft de Libische geheime dienst signalen de lucht in gestuurd die interfereren met die van Al Jazeera via de satelliet om te voorkomen dat burgers door hen op de hoogte worden gebracht van nieuws. Dit heet satellite-jamming waarbij dus gericht naar een satelliet en transponder stoorsignalen worden verzonden. Gebleken is dat dit een zwak punt is bij satellietdistributie en het doet zelfs een beetje terugdenken aan tijden van het 'IJzeren Gordijn' waarbij vanuit Oost-Duitsland opzettelijk West-Duitse zenders werden gestoord door met hoger vermogen op dezelfde frequentie zendsignalen een bepaalde kant uit te richten.

  Al JazeerastoringLibië

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl