Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Al kwart satelliethuishoudens kan Astra3 zien

    Van de 800.000 satelliethuishoudens die Nederland rijk is kunnen er meer dan 200.000 gelijktijdig de Astra1 en Astra3 uitzendpositie ontvangen.
    Jarco Kriek
    21 januari 2008
    comments 0
    Al kwart satelliethuishoudens kan Astra3 zien
    Van de 800.000 satelliethuishoudens die Nederland rijk is kunnen er nu al meer dan 200.000 gelijktijdig de Astra1 en Astra3 uitzendpositie ontvangen. Dat heeft Astra Benelux bekendgemaakt tijdens de officiële opening van haar kantoor in Hilversum.
    In 5 maanden tijd zijn er meer dan 125.000 DUO LNB’s verkocht in Nederland. Met deze LNB kan via één schotelantenne gelijktijdig en zelfstandig gekeken worden naar de twee satellietposities die voor de Nederlandse en Vlaamse markt belangrijk zijn.
    Daarnaast zijn er in Nederland minimaal 75.000 huishoudens die beschikken over een draaibare schotelinstallatie of een zogenaamde multisat schotelantenne waarmee meerdere satellieten tegelijk ontvangen kunnen worden. “We kunnen geen exacte getallen noemen omdat het aantal draaibare en multisat schotelinstallatie een schatting is, maar we gaan er zeker van uit dat er minimaal 200.000 satelliethuishoudens in Nederland naar de Astra3-positie kunnen kijken. Een geweldig resultaat, dat ons veel vertrouwen geeft voor de verdere ontwikkeling van Astra3,” aldus Astra Benelux directeur Bill Wijdeveld.
    In zijn openingstoespraak benadrukte Wijdeveld daarnaast de goede resultaten die de Vlaamse satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen in de afgelopen periode heeft behaald in een televisiemarkt waar de kabelsector nog steviger geworteld is dan in Nederland het geval is. Op dit moment heeft TV Vlaanderen rond de 50.000 abonnees. Het bedrijf is een zusteronderneming van het Nederlandse CanalDigitaal.
    De Astra3-positie is voor Nederland sinds 1 september van belang omdat sinds die datum de Nederlandse regionale omroepen alleen nog maar op deze satellietpositie uitzenden. Daarnaast zijn CanalDigitaal en TV Vlaanderen op deze positie een digitaal themakanalen zenderpakket gestart en zal in de loop van 2008 via deze positie met een HDTV-zenderpakket begonnen worden.
    Alexander Oudendijk, Senior Vice President & Chief Commercial Officer van SES-Astra, benadrukte in zijn toespraak de rol die HDTV in het toekomstige televisielandschap gaat spelen. Op dit moment worden er via de SES satellieten rond de 30 HD-kanalen uitgezonden. Binnen enkele jaren moet dit doorgegroeid zijn tot meer dan 100 kanalen. Natuurlijk zal hier ook het startende HDTV-zenderpakket van CanalDigitaal en TV Vlaanderen aandeel in hebben. Daarnaast noemde Oudendijk de nieuwe tweeweg breedbanddienst Astra2Connect een belangrijke nieuwe technologische stap.
    De komst van Astra Benelux was nodig omdat, boven alle verwachtingen, de positie van satelliettelevisie in de televisiemarkt in Nederland en België te belangrijk werd om vanuit Luxemburg te kunnen blijven observeren en regisseren. “Via gerichte marketing- en PR-aktiviteiten willen we onze bestaande klanten zo goed mogelijk ondersteunen bij het opbouwen van het ontvangstbereik in Nederland en Vlaanderen. Met de komst van de nieuwe Astra3-positie is het belang daarvan nog groter. En door de opbouw van het ontvangstbereik hopen we uiteraard nog meer programma-aanbieders te overtuigen om via Astra te gaan uitzenden,” aldus Wijdeveld.
    Astra BeneluxSes-AstraAstra 3Astra 1DUO LNB

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview