1. Nieuws

  Alleen Omrop Fryslân krijgt gewenste aparte status

  Steeds meer regionale omroepen hebben de afgelopen tijd een poging ondernomen om een aparte status aan te vragen. De staatssecretaris gaat die enkel aan Omrop Fryslân geven.
  Jan-Hein Visser
  9 maart 2016
  comments 9
  Alleen Omrop Fryslân krijgt gewenste aparte status
  Steeds meer regionale omroepen hebben de afgelopen tijd een poging ondernomen om een aparte status aan te vragen. De staatssecretaris gaat die enkel aan Omrop Fryslân geven.

  Staatssecretaris Dekker is uitsluitend in het geval van Omrop Fryslân bereid een aparte positie te creëren in de nieuwe Mediawet. Dat houdt in dat de nieuwe RPO uit dertien omroepen gaat bestaan, maar dat Omrop Fryslân een eigen mediaraad krijgt. De aparte status hangt samen met de Friese taal en cultuur. De Friese Mediaraad krijgt instemmingsrecht bij de benoeming van de hoofdredacteur van Omrop Fryslân en mag zwaarwegend advies geven bij de vaststelling van jaarplannen en het verstrekken van geld aan radio, televisie en internet. Dekker belooft dat ook voor de andere omroepen kan worden bekeken hoe het publiek hierbij kan worden betrokken. Omroep Zeeland, RTV Oost, L1 en RTV Drenthe wensten een aparte status. 
  Omrop FryslânL1DekkerRPONPOMediawetregionale omroep

  Reacties

 1. TV-TIP Safe

  Safe
  Veronica om 20:30 uur
  Wanneer een jong Chinees meisje hulp nodig heeft, staat voormalig politieagent Luke Wright (Jason Statham) haar terzijde. Zij wordt gezocht door de maffia, omdat ze in bezit is van een code die toegang verschaft tot een belangrijke kluis. Wat volgt is een bloedstollende achtervolging, waarbij Wright alle risico’s neemt om de criminelen tegen te houden en het meisje te redden. Het jonge meisje Mei (Catherine Chan) beschikt over een bijzondere gave; ze heeft een onvoorstelbaar goed geheugen. Wanneer er een levensbelangrijke code opgeslagen wordt in haar geheugen, gaan de Russische en Chinese maffia achter haar aan. Die hebben maar één doel: de speciale code van het meisje om een kluis te kunnen openen. Wanneer ze weet te ontsnappen aan de keiharde criminelen, komt ze in aanraking met Luke Wright, een ex-politieagent die vanaf dan alles op alles zet om Mei te beschermen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Arbitrage

  Arbitrage
  RTL 8 om 20:31 uur
  Robert Miller (Richard Gere) is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter (Brit Marling), die in zijn bedrijf werkt. Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg verongelukt hun auto waarna Robert de fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn glanzende façade instort. Robert moet tot het uiterste gaan om te behouden wat hem dierbaarder is dan zijn vermogen; zijn familie.