1. Nieuws

  América Móvil bezit kwart KPN

  De Mexicaanse miljardair Carlos Slim bezit via zijn bedrijf América Móvil een kwart van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Slim bood aandeelhouders 8 euro per aandeel KPN.
  Jarco Kriek
  28 juni 2012
  comments 0
  América Móvil bezit kwart KPN

  De Mexicaanse miljardair Carlos Slim bezit via zijn bedrijf América Móvil een kwart van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Slim bood aandeelhouders 8 euro per aandeel KPN.

  América Móvil heeft nu 24,91 procent van de aandelen KPN in bezit. Maar het Mexicaanse bedrijf had de mogelijkheid om 40 procent van KPN in handen te krijgen. Dit waren alle aandelen KPN die América Móvil na de aankondiging om maximaal 27,7 procent van KPN in bezit te krijgen aangeboden kreeg. Tot gisteren bood América Móvil 8 euro per KPN-aandeel.

  Niet meer dan 30 procent aandelen KPN

  Analisten verwachten dat América Móvil op korte termijn wellicht nog aandelen KPN gaat kopen maar dat het belang van het Mexicaanse bedrijf in KPN onder de dertig procent blijft. Heeft een aandeelhouder dertig procent van de aandelen van het bedrijf in handen dient men volgens de geldende beursregels een bod op het hele bedrijf te doen. Verwacht wordt dat Carlos Slim eerst enige tijd de kat uit de boom willen kijken voordat hij deze stap zet.

  Positie Eelco Blok onder druk

  Ondanks het advies van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van KPN heeft América Móvil op dit moment 25 procent aandelen KPN in bezit. Hieruit blijkt dat aandeelhouders de huidige strategie van topman Eelco Blok niet zien zitten. Blok krijgt daarnaast te maken met groter wordende Mexicaanse druk. De verwachting is dat KPN één of twee commissarissen gaat aanstellen die van América Móvil afkomstig zijn.

  KPNAmérica MóvilCarlos SlimEelco Blokaandelenbeurs beurskoersAEXAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl