1. Nieuws

  América Móvil bezit kwart KPN

  De Mexicaanse miljardair Carlos Slim bezit via zijn bedrijf América Móvil een kwart van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Slim bood aandeelhouders 8 euro per aandeel KPN.
  Jarco Kriek
  28 juni 2012
  comments 0
  América Móvil bezit kwart KPN

  De Mexicaanse miljardair Carlos Slim bezit via zijn bedrijf América Móvil een kwart van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Slim bood aandeelhouders 8 euro per aandeel KPN.

  América Móvil heeft nu 24,91 procent van de aandelen KPN in bezit. Maar het Mexicaanse bedrijf had de mogelijkheid om 40 procent van KPN in handen te krijgen. Dit waren alle aandelen KPN die América Móvil na de aankondiging om maximaal 27,7 procent van KPN in bezit te krijgen aangeboden kreeg. Tot gisteren bood América Móvil 8 euro per KPN-aandeel.

  Niet meer dan 30 procent aandelen KPN

  Analisten verwachten dat América Móvil op korte termijn wellicht nog aandelen KPN gaat kopen maar dat het belang van het Mexicaanse bedrijf in KPN onder de dertig procent blijft. Heeft een aandeelhouder dertig procent van de aandelen van het bedrijf in handen dient men volgens de geldende beursregels een bod op het hele bedrijf te doen. Verwacht wordt dat Carlos Slim eerst enige tijd de kat uit de boom willen kijken voordat hij deze stap zet.

  Positie Eelco Blok onder druk

  Ondanks het advies van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van KPN heeft América Móvil op dit moment 25 procent aandelen KPN in bezit. Hieruit blijkt dat aandeelhouders de huidige strategie van topman Eelco Blok niet zien zitten. Blok krijgt daarnaast te maken met groter wordende Mexicaanse druk. De verwachting is dat KPN één of twee commissarissen gaat aanstellen die van América Móvil afkomstig zijn.

  KPNAmérica MóvilCarlos SlimEelco Blokaandelenbeurs beurskoersAEXAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Murder at 1600

  Murder at 1600
  SBS9 om 20:30 uur
  De vrouw blijkt een medewerkster van de president te zijn en Regis wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Dat is praktisch onmogelijk, want de overheidsdienst overvleugeld Regis' bevoegdheden en de bekende doofpot staat al klaar. Regis weet de hulp los te peuteren van regerings-ambtenaar Nina Chance (Diane Lane), die de opdracht heeft gekregen het onderzoek 'geruisloos' te laten verlopen. Samen komen ze erachter dat de moord slechts een kleine schakel is in een politiek complot.

  Zappen.blog.nl