1. Nieuws

  América Móvil handhaaft overnamebod KPN

  KPN blijft voorlopig in Nederlandse handen. Een stichting die over speciale aandelen beschikt om de belangen en het voorbestaan van KPN te waarborgen, heeft dit besloten.
  Jarco Kriek
  30 augustus 2013
  comments 0
  América Móvil handhaaft overnamebod KPN

  KPN blijft voorlopig in Nederlandse handen. Een stichting die over speciale aandelen beschikt om de belangen en het voorbestaan van KPN te waarborgen, heeft dit besloten.

  De Stichting Preferente Aandelen B heeft volgens KPN gebruikgemaakt van een zogenaamde call-optie. De stichting kreeg deze mogelijkheid bij de privatisering van KPN in handen met het doel om de belangen en de continuïteit van het telecombedrijf te garanderen. Door het uitvoeren van de call-optie kan men tijdelijk – voor een maximale periode van 24 maanden – beschikken over een stemrecht van 49,9 procent binnen KPN. Hierdoor kan een complete overname van KPN geblokkeerd worden.

  Vijandig overnamebod KPN

  De stichting heeft het beschermingsmechanisme in werking gezet omdat het vindt dat América Móvil bewust voor een vijandig overnamebod heeft gekozen. De stichting had het beter gevonden als het bedrijf van de Mexicaan Carlos Slim samen met KPN overeenstemming over een bieding op alle KPN-aandelen had bereikt. Omdat dit niet gebeurd is, heeft men tot deze interventie besloten om de belangen van KPN, de aandeelhouders, werknemers, klanten, vakbonden en de Nederlandse samenleving als geheel veilig te stellen. De verkoop van de E-Plus – de Duitse tak van KPN – aan Telefonica komt hierdoor niet in gevaar. Stichting Preferente Aandelen B steunt KPN hierin.

  Schijnwerpers op América Móvil

  Analisten zijn benieuwd naar de reactie van América Móvil op de interventie van de Stichting Preferente Aandelen B. Een overname op korte termijn is volgens analisten nu van de baan. Maar de kans dat KPN op langere termijn door América Móvil voor een hogere prijs wordt overgenomen, blijft reëel.

  KPNAmérica MóvilCarlos SlimEelco Blokaandelenbeurs beurskoersAEXAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Dark Knight

  The Dark Knight
  Veronica om 20:30 uur
  Met de hulp van luitenant Jim Gordon (Gary Oldman) en openbaar aanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart) wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Het drietal gaat doeltreffend te werk, maar ze vallen al snel ten prooi aan een opkomend meesterbrein, The Joker (Heath Ledger). Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt The Dark Knight steeds verder over de delicate grens te stappen tussen held en burgerwacht.

  Zappen.blog.nl