1. Nieuws

  América Móvil handhaaft overnamebod KPN

  KPN blijft voorlopig in Nederlandse handen. Een stichting die over speciale aandelen beschikt om de belangen en het voorbestaan van KPN te waarborgen, heeft dit besloten.
  Jarco Kriek
  30 augustus 2013
  comments 0
  América Móvil handhaaft overnamebod KPN

  KPN blijft voorlopig in Nederlandse handen. Een stichting die over speciale aandelen beschikt om de belangen en het voorbestaan van KPN te waarborgen, heeft dit besloten.

  De Stichting Preferente Aandelen B heeft volgens KPN gebruikgemaakt van een zogenaamde call-optie. De stichting kreeg deze mogelijkheid bij de privatisering van KPN in handen met het doel om de belangen en de continuïteit van het telecombedrijf te garanderen. Door het uitvoeren van de call-optie kan men tijdelijk – voor een maximale periode van 24 maanden – beschikken over een stemrecht van 49,9 procent binnen KPN. Hierdoor kan een complete overname van KPN geblokkeerd worden.

  Vijandig overnamebod KPN

  De stichting heeft het beschermingsmechanisme in werking gezet omdat het vindt dat América Móvil bewust voor een vijandig overnamebod heeft gekozen. De stichting had het beter gevonden als het bedrijf van de Mexicaan Carlos Slim samen met KPN overeenstemming over een bieding op alle KPN-aandelen had bereikt. Omdat dit niet gebeurd is, heeft men tot deze interventie besloten om de belangen van KPN, de aandeelhouders, werknemers, klanten, vakbonden en de Nederlandse samenleving als geheel veilig te stellen. De verkoop van de E-Plus – de Duitse tak van KPN – aan Telefonica komt hierdoor niet in gevaar. Stichting Preferente Aandelen B steunt KPN hierin.

  Schijnwerpers op América Móvil

  Analisten zijn benieuwd naar de reactie van América Móvil op de interventie van de Stichting Preferente Aandelen B. Een overname op korte termijn is volgens analisten nu van de baan. Maar de kans dat KPN op langere termijn door América Móvil voor een hogere prijs wordt overgenomen, blijft reëel.

  KPNAmérica MóvilCarlos SlimEelco Blokaandelenbeurs beurskoersAEXAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl