1. Nieuws

  América Móvil mag KPN overnemen

  Door het eenzijdig opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst mag América Móvil het Nederlandse telecombedrijf overnemen. América Móvil heeft op dit moment 28,5 procent van KPN in bezit.
  Jarco Kriek
  30 juli 2013
  comments 0
  América Móvil mag KPN overnemen

  Door het eenzijdig opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst mag América Móvil het Nederlandse telecombedrijf overnemen. América Móvil heeft op dit moment 28,5 procent van KPN in bezit.

  América Móvil – het bedrijf van de Mexicaan Carlos Slim – had met KPN een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin was afgesproken dat América Móvil geen overnamebod op KPN doet. Wanneer men meer dan dertig procent van de aandelen in bezit heeft, moet een men een algeheel overnamebod op een bedrijf doen. De afspraak dat Carlos Slim het belang in KPN niet verder zou uitbreiden is door het opzeggen van de overeenkomst niet meer van toepassing. Het staat América Móvil nu vrij om het belang in KPN uit te breiden en dus een overnamebod op KPN te doen.

  Onduidelijkheid over toekomst KPN

  Of Carlos Slim dit ook daadwerkelijk gaat doen, blijft de vraag. Naar verluidt is het opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst met KPN het gevolg van de voorgenomen verkoop van de Duitse KPN-dochter E-Plus aan het Spaanse Telefónica. E-Plus staat er financieel gezonder voor dan KPN en opereerde in de lucratieve Duitse markt. Analisten houden er zelfs rekening mee dat het opzeggen van de overeenkomst een voorteken is dat Carlos Slim zijn belang in KPN wil afbouwen.

  KPNAmérica MóvilCarlos SlimEelco Blokaandelenbeurs beurskoersAEXAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP CSI: Cyber

  CSI: Cyber
  RTL 5 om 20:30 uur
  Het team onderzoekt de dood van een hardloopster. Daarvoor gebruiken de rechercheurs de smartwatch die zij droeg tijdens het fatale trainingsrondje. Ze stuiten op een illegale handel in organen.

  Zappen.blog.nl