1. Nieuws

  América Móvil mag KPN overnemen

  Door het eenzijdig opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst mag América Móvil het Nederlandse telecombedrijf overnemen. América Móvil heeft op dit moment 28,5 procent van KPN in bezit.
  Jarco Kriek
  30 juli 2013
  comments 0
  América Móvil mag KPN overnemen

  Door het eenzijdig opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst mag América Móvil het Nederlandse telecombedrijf overnemen. América Móvil heeft op dit moment 28,5 procent van KPN in bezit.

  América Móvil – het bedrijf van de Mexicaan Carlos Slim – had met KPN een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin was afgesproken dat América Móvil geen overnamebod op KPN doet. Wanneer men meer dan dertig procent van de aandelen in bezit heeft, moet een men een algeheel overnamebod op een bedrijf doen. De afspraak dat Carlos Slim het belang in KPN niet verder zou uitbreiden is door het opzeggen van de overeenkomst niet meer van toepassing. Het staat América Móvil nu vrij om het belang in KPN uit te breiden en dus een overnamebod op KPN te doen.

  Onduidelijkheid over toekomst KPN

  Of Carlos Slim dit ook daadwerkelijk gaat doen, blijft de vraag. Naar verluidt is het opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst met KPN het gevolg van de voorgenomen verkoop van de Duitse KPN-dochter E-Plus aan het Spaanse Telefónica. E-Plus staat er financieel gezonder voor dan KPN en opereerde in de lucratieve Duitse markt. Analisten houden er zelfs rekening mee dat het opzeggen van de overeenkomst een voorteken is dat Carlos Slim zijn belang in KPN wil afbouwen.

  KPNAmérica MóvilCarlos SlimEelco Blokaandelenbeurs beurskoersAEXAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Voice of Holland

  The Voice of Holland
  RTL 4 om 20:38 uur
  Spectaculaire muzikale zoektocht van Guus Meeuwis, Ali B, Waylon en Sanne Hans naar de beste nieuwe zangstem van Nederland. Als coach scouten zij blind de talenten en leiden ze de kandidaten op voor de weg naar de finale.

  Zappen.blog.nl