1. Nieuws

  Amerikaanse HDTV-strijd beïnvloed door satelliet

  De AMC-14 satelliet van Echostar kampt met serieuze problemen. Concurrent DirectTV gaat van start met een nieuw pakket op haar eigen nieuwe satelliet.
  Jarco Kriek
  31 maart 2008
  comments 0
  Amerikaanse HDTV-strijd beïnvloed door satelliet
  De strijd tussen de Amerikaanse HDTV-aanbieders Echostar en DirecTV lijkt voorlopig in het voordeel van DirecTV uit te vallen. Beide televisieaanbieders zenden het zenderpakket uit via de satelliet. Voor uitbreiding van het zenderaanbod zouden beide bedrijven gebruik gaan maken van een nieuwe satelliet. De door Echostar te gebruiken AMC-14 satelliet heeft echter te maken met serieuze problemen.

  DirecTV maakte deze week bekend dat men binnenkort een HDTV-zenderpakket gaat aanbieden van meer dan 150 kanalen. Dat zal men gaan doen via de afgelopen week met succes gelanceerde DirectTV-11 satelliet, die op 99,2 graden west gaat uitzenden.

  De DirecTV-11 satelliet is voorzien van de nieuwste technologie. Zo zal het HDTV-aanbod via de Ka-band worden uitgestraald via één van de aanwezige Ka-spotbeams. Deze kunnen zeer smal gericht worden op een bepaald ontvangstgebied. In dit gebied kan men met speciale satellietontvangers de aangeboden content ontvangen in het frequentiegebied tussen 26 en 40 GHz. DirecTV zal de Ka-band spotbeams gebruiken voor het uitstralen van lokale HD-zenders. De landelijke HD-zenders zullen via de Ku band worden aangeboden voor geheel Noord-Amerika.

  Televisieaanbieder Echostar had soortgelijke plannen voor het eigen HDTV-aanbod, maar na de lancering van de AMC-14 satelliet raakte deze in problemen. De satelliet kan niet in het gewenste tempo naar zijn uiteindelijke positie worden gebracht, en eenmaal daar aangekomen zal hij eerste nog enkele belangrijke testen moeten doorstaan. Pas wanneer deze succesvol zijn verlopen kan Echostar gebruik gaan maken van de nieuwe satelliet.
  EchostarDirecTVHDTVAMC-14DirecTV-11

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Murder at 1600

  Murder at 1600
  SBS9 om 20:30 uur
  De vrouw blijkt een medewerkster van de president te zijn en Regis wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Dat is praktisch onmogelijk, want de overheidsdienst overvleugeld Regis' bevoegdheden en de bekende doofpot staat al klaar. Regis weet de hulp los te peuteren van regerings-ambtenaar Nina Chance (Diane Lane), die de opdracht heeft gekregen het onderzoek 'geruisloos' te laten verlopen. Samen komen ze erachter dat de moord slechts een kleine schakel is in een politiek complot.

  Zappen.blog.nl