Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Amsterdamse lokale zender AT5 voorlopig gered

    De Amsterdamse lokale omroep lijkt op korte termijn gered te zijn nu de gemeente Amsterdam eerder geld gaat betalen voor door hen financieel ondersteunde programma's.
    Jarco Kriek
    23 november 2008
    comments 0
    Amsterdamse lokale zender AT5 voorlopig gered

    De toekomst van de Amsterdamse commerciële lokale zender AT5 ziet er weer wat rooskleuriger uit nu de gemeente Amsterdam de omroep de helpende hand toereikt. Dit doet men bijvoorbeeld door programma’s die in opdracht van de gemeente Amsterdam worden gemaakt eerder dan normaal het geval is te betalen aan AT5.

    Dit moet de acute financiële situatie, AT5 staat namelijk in het rood, per direct verhelpen. Het Amsterdamse gemeentebestuur wil op deze manier garanderen dat AT5 in de toekomst kan overleven. Amsterdam is financier van de AT5 programma’s Amsterdam Inc en Aanbouw. Het was de bedoeling dat de rekeningen die voor deze programma’s aan de gemeente Amsterdam verstuurd zijn pas volgend jaar betaald zouden worden. Amsterdam gaat nu nog dit jaar tot betaling van de facturen over. AT5 kondigde onlangs aan dat de zender in zwaar financieel weer terecht was gekomen door een niet aan de inflatie gekoppelde gemeentesubsidie en door de economische crisis verminderde reclame-inkomsten.

    Of de gemeente Amsterdam AT5 structureel de hand blijft toereiken is nog niet bekend. De omroep moet in ieder geval zeker bezuinigen en doet dit door terug te gaan naar de roots van de zender namelijk het maken van nieuwsuitzendingen. Hierdoor is de samenwerking met diverse freelancers inmiddels opgezegd. AT5 wil voor het komende jaar een “realistische en recessie bestendige” begroting presenteren. Daarbij wordt zelfs het inperken van het aantal vaste banen bij de omroep op voorhand niet gegarandeerd.

    AT5

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview