Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Anixe HD wisselt van frequentie

    De Duitse High Definition zender Anixe HD zendt vanaf vandaag uit op een nieuwe frequentie op de Astra1-satellietpositie.
    Jarco Kriek
    27 februari 2008
    comments 0
    Anixe HD wisselt  van frequentie

    De Duitse High Definition zender Anixe HD zendt vanaf vandaag uit op een nieuwe frequentie op de Astra1-positie. De verhuizing was noodzakelijk omdat de oude transponder mede werd gebruikt door ProSieben HD en Sat.1 HD. Deze staakten onlangs onverwacht de uitzendingen om economische redenen.

    Anixe HD is vanaf vandaag te ontvangen op transponder 75 op de Astra 1H satelliet. Dit is dezelfde transponder waarop de twee HD-zenders, Premiere HD en Discovery HD, van de Duitse betaaltelevisieaanbieder Premiere uitzenden. Anixe HD neemt op deze transponder de plaats in van het Astra HD promotiekanaal. De nieuwe frequentie van Anixe HD is 11914 MHz, horizontaal, symbolrate 27500, FEC 9/10.

    Tot en met 14 maart blijft Anixe HD nog wel uitzenden op de oude frequentie: gedurende deze periode is het kanaal op twee frequenties te ontvangen. Op de oude frequentie zal wel een nieuwsticker te zien zijn met de mededeling dat Anixe HD gaat verhuizen.

    Anixe HDHDTVAstra 1

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview