1. Nieuws

    Apple boekt recordwinst ondanks economische crisis

    Ondanks het feit dat zowel Noord-Amerika als Europa onder een economische recessie lijdt, blijkt Apple hier geen last van te hebben.
    Jan-Hein Visser
    25 januari 2012
    comments 0
    Apple boekt recordwinst ondanks economische crisis
    Ondanks het feit dat zowel Noord-Amerika als Europa onder een economische recessie lijdt, blijkt Apple, de producent van het toch duurdere segment pc's, laptops en randapparatuur, hier totaal geen last van te hebben.

    De producent van iPads, iMacs, iPhones en Apple TV heeft in het laatste kwartaal van 2011 een recordwinst van minstens 13 miljard dollar geboekt. Oprichter Steve Jobs heeft dit gigantische succes zelf niet meer mogen meemaken, maar het staat vast dat hij er medeverantwoordelijk voor is. De verkoop van iPhones en iPads verdubbelde onder leiding van de nieuwe topman Tim Cook.

    Het zijn vooral de nieuwe generatie iPhones en de opkomst van de tablet computers die hebben bijgedragen aan de buitengewoon positieve cijfers. Het technologieconcern verkocht in de periode oktober tot en met december maar liefst 37 miljoen iPhones, 15 miljoen iPads en 5 miljoen Mac-pc's. Dat leverde Apple een omzet op van 46,3 miljard dollar. De iPhone nam daarbij meer dan de helft van de omzet voor zijn rekening.
    CrisisAppleiPhoneiPadApple TVSteve JobsTim Cook

    Reacties

  1. TV-TIP Sporza: Omloop het Nieuwsblad

    Sporza: Omloop het Nieuwsblad
    Een om 13:30 uur
    Rechtstreekse reportage van de openingswedstrijd van het Belgische wielerseizoen.

    Doe mee en win!

    • *

      5X2 BIOSCOOPKAARTEN T2: TRAINSPOTTING

      Regisseur Danny Boyle is terug met de originele cast van Trainspotting: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller en Robert Carlyle. Oftewel, wat krijgen Spud, Begbie, Sick Boy en Mark Renton nú weer voor hun kiezen? Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes weggeven.

    TV-TIP Sterren.nl Special

    Sterren.nl Special
    NPO 1 om 16:00 uur
    Ieder jaar geeft Omroep Brabant de aftrap voor het jaarlijkse carnavalsgedruis met de uitzending van hun live-evenement 3 Uurkes Vurraf. Bij Sterren NL zie je een compilatie van dit druk bezochte spektakel. Met optredens van onder anderen Gebroeders Ko, Deurzakkers, John de Bever, Lammer Frans, René Schuurmans en Vader Abraham.

    Zappen.blog.nl