Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Arrow Classic Rock en Arrow Jazz maken doorstart

    Arrow Classic Rock en Arrow Jazz maken doorstart en gaan verder als kabel- en internetradio.
    Jarco Kriek
    28 mei 2009
    comments 0
    Arrow Classic Rock en Arrow Jazz maken doorstart

    De beide Arrow zenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz maken een doorstart. Dat maakte eigenaar Ad Ossendrijver vandaag op het Kabelraden congres bekend. “Ik ben Arrow” was de duidelijke taal uit de mond van Ossendrijver.

    Daarmee doelt Nederlands meest besproken radioman van de afgelopen maanden op het merkrecht op de namen van de beide zenders die zijn ondergebracht is Ossendrijvers bedrijf Mediad BV, dat geheel buiten het faillissement van de twee bedrijven waarin de zenders Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en CAZ vallen. De doorstart is mede mogelijk doordat Ossendrijver de inboedel van de failliete bedrijven heeft gekocht. CAZ verdwijnt definitief van de kabel en alle andere uitzendplatformen waarop deze zender actief was. Hierdoor is CAZ alleen nog via internet beschikbaar. Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM gaat volgens Ossendrijver door als kabelradio. Zeker is dat men niet meer gaat terugkeren op FM. Wel gaat men internationaal deze zenders via internet positioneren. Om dit mogelijk te maken heeft Ossendrijver overeenstemming bereikt met de curator en twee sterke aandeelhouders. Wie dat zijn maakt Ossendrijver in de komende dagen bekend.

    Op het Kabelraden congres bleef Ossendrijver bij zijn standpunt zich niet vergist te hebben in de aankoop van CAZ van SBS Broadcasting en de terugkoop van Arrow van PCM. De financiële onderbouwing van deze aankopen was goed. “Alleen hebben er partijen die toezeggingen hadden gedaan deze afgezegd in verband met de financiële crisis” liet Ossendrijver nogmaals weten. Niet alleen de kredietcrisis maar ook de kortstondige flirt met Adam Curry met een ochtendshow bij Arrow Classic Rock wordt door hem als de pech gezien die zijn zenders de afgelopen tijd over zich heen heeft gehad. De huidige doorstart omschrijft  Ossendrijver als geluk. Ossendrijver liet ook weten dat men inmiddels een akkoord heeft bereikt met kabelaanbieders over de blijvende doorgifte van beide Arrow zenders. Ronald Sutmuller verklaarde vanmiddag namens UPC dat de onderhandelingen met Ossendrijver over de Arrow zenders nog lopende zijn.

    Arrow Classic RockArrow Jazz FMCAZAd Ossendrijver

    Reacties