1. Nieuws

  Asteroïde kan tv-ontvangst tijdelijk storen

  De kans dat planetoïde 2012 DA14 de aarde gaat raken is volgens wetenschappers uitgesloten. De tv-kijker kan vrijdagavond mogelijk wel last van gestoorde tv-ontvangst hebben
  Jarco Kriek
  15 februari 2013
  comments 0
  Asteroïde kan tv-ontvangst tijdelijk storen

  De kans dat planetoïde 2012 DA14 de aarde gaat raken is volgens wetenschappers uitgesloten. De tv-kijker kan vrijdagavond mogelijk wel last van gestoorde tv-ontvangst hebben.

  In de Russische Oeral zijn vannacht wel vierhonderd mensen gewond geraakt toen - naar nu blijkt - hoogstwaarschijnlijk een meteoriet die in de buurt van de aarde kwam en voor een explosie zorgde. Dit gebeurde rond half vijf Nederlandse tijd. Een meteorietinslag van deze omvang is een zeldzaamheid. Wanneer de planetoïde 2012 DA14 op de aarde had ingeslagen waren de gevolgen veel groter geweest. Wetenschappers hebben berekend dat het een stad ter grootte van London had vernietigd en dat de kracht duizendmaal groter als de atoombom op Hiroshima was geweest.

  Communicatiesatellieten niet in gevaar

  De planetoïde blijft ongeveer 27.000 kilometer van de aarde verwijderd. Hierdoor vormt het ook geen gevaar voor communicatiesatellieten die op 36.000 kilometer boven de aarde actief zijn. Via deze satellieten worden onder meer tv-, radio- en datadiensten uitgezonden. Omdat tv-aanbieders veel tv- en radiozenders in het zenderaanbod hebben opgenomen waarvan het aanvoersignaal via de satelliet wordt uitgezonden is er wel kans op tijdelijke storingen van tv-ontvangst op vrijdagavond. Dit komt omdat de planetoïde dan in de uitzendstraal die communicatiesatellieten naar de aarde zenden komt.

  Asteroïdeplanetoïde2012 DA14meteoriettvstoringsatellietcommunicatiesatellietkabelsatellietglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl