1. Nieuws

  Asteroïde kan tv-ontvangst tijdelijk storen

  De kans dat planetoïde 2012 DA14 de aarde gaat raken is volgens wetenschappers uitgesloten. De tv-kijker kan vrijdagavond mogelijk wel last van gestoorde tv-ontvangst hebben
  Jarco Kriek
  15 februari 2013
  comments 0
  Asteroïde kan tv-ontvangst tijdelijk storen

  De kans dat planetoïde 2012 DA14 de aarde gaat raken is volgens wetenschappers uitgesloten. De tv-kijker kan vrijdagavond mogelijk wel last van gestoorde tv-ontvangst hebben.

  In de Russische Oeral zijn vannacht wel vierhonderd mensen gewond geraakt toen - naar nu blijkt - hoogstwaarschijnlijk een meteoriet die in de buurt van de aarde kwam en voor een explosie zorgde. Dit gebeurde rond half vijf Nederlandse tijd. Een meteorietinslag van deze omvang is een zeldzaamheid. Wanneer de planetoïde 2012 DA14 op de aarde had ingeslagen waren de gevolgen veel groter geweest. Wetenschappers hebben berekend dat het een stad ter grootte van London had vernietigd en dat de kracht duizendmaal groter als de atoombom op Hiroshima was geweest.

  Communicatiesatellieten niet in gevaar

  De planetoïde blijft ongeveer 27.000 kilometer van de aarde verwijderd. Hierdoor vormt het ook geen gevaar voor communicatiesatellieten die op 36.000 kilometer boven de aarde actief zijn. Via deze satellieten worden onder meer tv-, radio- en datadiensten uitgezonden. Omdat tv-aanbieders veel tv- en radiozenders in het zenderaanbod hebben opgenomen waarvan het aanvoersignaal via de satelliet wordt uitgezonden is er wel kans op tijdelijke storingen van tv-ontvangst op vrijdagavond. Dit komt omdat de planetoïde dan in de uitzendstraal die communicatiesatellieten naar de aarde zenden komt.

  Asteroïdeplanetoïde2012 DA14meteoriettvstoringsatellietcommunicatiesatellietkabelsatellietglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl