1. Nieuws

  Astra Benelux: “Satelliet is maar deels concurrerend”

  Hoewel het College van Beroep satelliettelevisie in Nederland als concurrerend ten opzichte van kabelaars kenmerkt ligt dat volgens Astra Benelux toch iets genuanceerder.
  Jarco Kriek
  19 augustus 2010
  comments 0
  Astra Benelux: “Satelliet is maar deels concurrerend”

  Een belangrijk onderdeel van het besluit van het College van Beroep om de kabelmarkt weer te sluiten was dat kabelaars voldoende landelijke concurrentie hebben van andere televisieaanbieders. Satelliet is met zijn landelijke dekking een belangrijke concurrent.

  Toch stelt Astra Benelux-directeur Bill Wijdeveld in een column die vanmorgen op de internetsite Satellite Magazine is geplaatst dat satelliet slechts als deels concurrerend moet worden gezien. Daarbij doelt Wijdeveld op de vele schotelverboden die woningbouwcorporaties willen opleggen. In sommige gevallen stapten deze woningbouwcorporaties, met overigens zeer wisselend succes, naar de rechter om deze af te dwingen. Wijdeveld in de column: “Qua programma-aanbod (en prijs) is de satelliet inderdaad concurrerend te noemen. Het feit dat satelliet bepaalde kanalen biedt die kabelaars of andere providers niet in hun pakket hebben is dan ook vaak het kernissue bij de belangenafweging rond schotelverboden.” Anders is het volgens Bill Wijdeveld als het gaat om de toegankelijkheid van satelliettelevisie. Gemeenten en woningbouwcorporaties hebben volgens Wijdeveld boter op het hoofd. Ook moet de landelijke politiek meer open moeten staan om concurrentie tussen infrastructuren te bevorderen. “Het zou de politiek dan ook sieren als ze vanaf nu daadwerkelijk concurrentie tussen infrastructuren gaat bevorderen, te beginnen met de actieve bevordering van GSO. Dat vergroot niet alleen keuzevrijheid maar vermindert ook nog eens de noodzaak van individuele schotelantennes. Ik kan me geen enkele politieke partij voorstellen die het daarmee oneens kan zijn” sluit Wijdeveld zijn column af.

  Astra Benelux is het regiokantoor van de Luxemburgse satellietoperator SES Astra voor de Benelux landen. De gehele column van Bill Wijdeveld is HIER te lezen.

   
  Astra BeneluxsatellietkabelOPTACollege van BeroepZiggoUPCDeltaCaiwayCanalDigitaalSES Astra

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl