1. Nieuws

  Astra Benelux: “Satelliet is maar deels concurrerend”

  Hoewel het College van Beroep satelliettelevisie in Nederland als concurrerend ten opzichte van kabelaars kenmerkt ligt dat volgens Astra Benelux toch iets genuanceerder.
  Jarco Kriek
  19 augustus 2010
  comments 0
  Astra Benelux: “Satelliet is maar deels concurrerend”

  Een belangrijk onderdeel van het besluit van het College van Beroep om de kabelmarkt weer te sluiten was dat kabelaars voldoende landelijke concurrentie hebben van andere televisieaanbieders. Satelliet is met zijn landelijke dekking een belangrijke concurrent.

  Toch stelt Astra Benelux-directeur Bill Wijdeveld in een column die vanmorgen op de internetsite Satellite Magazine is geplaatst dat satelliet slechts als deels concurrerend moet worden gezien. Daarbij doelt Wijdeveld op de vele schotelverboden die woningbouwcorporaties willen opleggen. In sommige gevallen stapten deze woningbouwcorporaties, met overigens zeer wisselend succes, naar de rechter om deze af te dwingen. Wijdeveld in de column: “Qua programma-aanbod (en prijs) is de satelliet inderdaad concurrerend te noemen. Het feit dat satelliet bepaalde kanalen biedt die kabelaars of andere providers niet in hun pakket hebben is dan ook vaak het kernissue bij de belangenafweging rond schotelverboden.” Anders is het volgens Bill Wijdeveld als het gaat om de toegankelijkheid van satelliettelevisie. Gemeenten en woningbouwcorporaties hebben volgens Wijdeveld boter op het hoofd. Ook moet de landelijke politiek meer open moeten staan om concurrentie tussen infrastructuren te bevorderen. “Het zou de politiek dan ook sieren als ze vanaf nu daadwerkelijk concurrentie tussen infrastructuren gaat bevorderen, te beginnen met de actieve bevordering van GSO. Dat vergroot niet alleen keuzevrijheid maar vermindert ook nog eens de noodzaak van individuele schotelantennes. Ik kan me geen enkele politieke partij voorstellen die het daarmee oneens kan zijn” sluit Wijdeveld zijn column af.

  Astra Benelux is het regiokantoor van de Luxemburgse satellietoperator SES Astra voor de Benelux landen. De gehele column van Bill Wijdeveld is HIER te lezen.

   
  Astra BeneluxsatellietkabelOPTACollege van BeroepZiggoUPCDeltaCaiwayCanalDigitaalSES Astra

  Reacties

 1. TV-TIP The Hunger Games

  The Hunger Games
  RTL 7 om 20:30 uur
  Het voormalige Noord Amerika is nu het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP District 9

  District 9
  RTL 7 om 23:30 uur
  Meer dan twintig jaar geleden maakten aliens voor het eerst contact met de aarde. Mensen zaten te wachten op de vijandige aanval, of de gigantische vooruitgang in technologie. Geen van beiden kwam. In plaats daarvan werden de aliens vluchtelingen van hun thuiswereld. De aliens werden geplaatst in een geimproviseerd vluchtelingenkamp in Zuid-Afrika, District 9, terwijl de wereld's naties aan het overleggen waren wat ze met de aliens gingen doen. Nu is het geduld opgeraakt. De controle over de situatie is uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een zelfstandige organisatie ongeinteresseerd in het welzijn van de aliens. MNU maakt enorme winst wanneer zij de krachtige wapens van de aliens werkend krijgen. Tot nu toe hebben zij gefaald, het activeren van de wapens vereist alien DNA. De spanning tussen de aliens en de mensen komt tot een hoogtepunt wanneer MNU medewerker, Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), een alien virus oploopt waardoor zijn DNA begint te veranderen. Wikus wordt al snel de meest gezochte man ter wereld, en tevens de meest waardevolle - hij is de sleutel tot het ontrafelen van het geheim van alien technologie. Weggejaagd en zonder vrienden is er maar één plek voor hem om te schuilen: District 9.

  Zappen.blog.nl