1. Nieuws

  Astra2Connect uitkomst voor agrariërs

  Hoewel de tweeweg-internetdienst via de satelliet nog niet in Nederland beschikbaar is, ziet Astra Belelux hier wel mogelijkheden voor Astra2Connect.
  Jarco Kriek
  9 februari 2008
  comments 0
  Astra2Connect uitkomst voor agrariërs
  Hoewel de tweeweg-internetdienst via de satelliet nog niet in Nederland beschikbaar is, ziet Astra Belelux hier wel mogelijkheden voor Astra2Connect.
   
  Veel boerengezinnen in Nederland wonen in zogenaamde buitengebieden waar geen breedband internet via telefoonlijnen mogelijk is. Dit wordt veroorzaakt doordat deze gezinnen te ver van de telefooncentrale wonen waarop de analoge telefoonlijn is aangesloten. Hierdoor is internet via ADSL niet mogelijk. Ook zijn dit onbekabelde gebieden waar geen diensten van kabelexploitanten verkrijgbaar zijn.

  Op dit moment maken deze gezinnen, vaak met een eigen boerenbedrijf, nog gebruik van een inbelverbinding. Nadelen zijn een lage datasnelheid en hoge telefoonkosten, omdat bij een inbelverbinding betaald wordt per tik. Telefoonnota’s van meer dan 500 euro zijn bij deze gezinnen heel gebruikelijk.

  Naast dure oplossingen zoals UMTS en Wimax lijkt ook breedbandinternet via de satelliet een goede oplossing voor deze bedrijven en gezinnen. Satelliet heeft in Nederland een landelijke dekking. Satellietoperator SES-Astra heeft in diverse Europese landen, in samenwerking met lokale bedrijven, de breedbandinternet dienst Astra2Connect in de markt gezet. Hiermee is via een speciale LNB die op de schotelantenne gemonteerd wordt tweeweg breedbandig internetverkeer via de satelliet mogelijk.

  In Nederland is Astra2Connect nog niet beschikbaar. Astra Benelux directeur Bill Wijdeveld ziet echter wel een markt voor satellietinternet in Nederland, en wil zich niet alleen richten op de huishoudens die in de zogenaamde buitengebieden wonen, leven en werken. “Een eerste inschatting leert dat dit een segment is van minimaal 100.000 huishoudens. En dan heb je ook nog de markt van recreanten, binnenschippers en andere mobiele gebruikers. Ik denk dat voor deze doelgroep Astra2Connect een prachtige oplossing kan zijn."

  Astra2Connect kan in Nederland worden uitgerold via de Astra3-positie waarop dit moment de dienst al aanwezig is voor bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Ierland. Het mooie van de Astra3 is dat deze satelliet ook gebruikt wordt voor verspreiding van satelliettelevisie door de Nederlandse regionale omroepen en CanalDigitaal. Wijdeveld ziet potentie in de breedband satelliet internetdienst in Nederland “De reacties die ik over de afgelopen tijd vanuit diverse hoeken heb mogen ontvangen bevestigen dat alleen maar, dus wat mij betreft de moeite van het verder onderzoeken waard,” aldus Wijdeveld in een reactie tegen Totaal TV.

  Wijdeveld grapt zelfs over een leuke slagzin voor de mogelijke uitrol van Astra2Connect in Nederland: Boer zoekt internet? Met ASTRA2Connect heb je altijd de juiste klick.
  Astra2ConnectAstra BeneluxBill Wijdeveld

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League: Celta de Vigo - Ajax

  UEFA Europa League: Celta de Vigo - Ajax
  RTL 7 om 18:00 uur
  Voorbeschouwing op en rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Celta de Vigo en Ajax.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Expeditie T.rex

  Expeditie T.rex
  NPO 2 om 20:25 uur
  Nederland pakt uit met een wereldprimeur: een échte T.rex in het Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

  Zappen.blog.nl