1. Nieuws

  Bayern München TV als troostprijs op Sport1

  Het lijkt uitgesloten dat op een Nederlandse zender live het Duitse Bundesliga voetbal te zien is. Daarom is betaal sportzender Sport1 blij met de belangrijkste troostprijs.
  Jarco Kriek
  18 augustus 2009
  comments 0
  Bayern München TV als troostprijs op Sport1

  Het live voetbalaanbod op Sport1 heeft een gevoelige aderlating moeten doen nu live wedstrijden van de Duitse Bundesliga niet meer te zien zijn op de betaal sportzender. Nu de hoofdprijs ver weg lijkt is Sport1 blij met een troostprijs.

  Sport1 heeft namelijk de Nederlandse uitzendrechten weten binnen te halen van het clubkanaal van de Duitse voetbalclub Bayern München. Deze is op dit moment vooral voor de Nederlandse kijker belangrijk omdat Louis van Gaal dit voetbalseizoen voor het eerst trainer van de club is. Ook de Nederlandse internationals Mark van Bommel en Edson Braafheid spelen bij Bayern München. Op Bayern München TV zijn onder andere de gehele wedstrijden van de voetbalclub in de Duitse competitie en bekerstrijd te zien. Echter niet live maar later in de week.

  Sport1 had liever de uitzendrechten voor de live wedstrijden van de gehele Bundesliga willen binnenhalen. Echter gaan de kosten voor het in bezit krijgen ver boven het beschikbare budget van de sportzender. Zelfs een gezamenlijk bod met de betaal voetbalzender Eredivisie Live bleef onder het minimum bedrag dat Sportfive, die de rechten verkoopt, hiervoor de Nederlandse markt verlangt. Vooral het moeten afnemen van het gehele rechtenpakket blijkt één van de grote oorzaken te zijn van het mislukken van de onderhandelingen. “Het pakket is dusdanig groot dat het zowel voor Sport1 als Eredivisie Live niet mogelijk is alles uit te zenden. Daarbij bleek het bod niet genoeg” aldus Michiel Gosens van Chellomedia, de eigenaar van Sport1. Ook volgens Maarten van Rooijen, woordvoerder van de Eredivisie CV en Eredivisie Live, speelde het te grote pakket aan voetbalrechten en geld een grote rol. “We hebben inderdaad enige tijd geleden met Sport 1 een gezamenlijk bod gedaan op een pakket live rechten van de Bundesliga. Dat bod is afgewezen. Dat is wellicht jammer maar ook niet meer dan dat. In onze ogen was de vraagprijs te hoog maar wat vooral ook zwaar weegt is dat wij op geen enkele wijze de live uitzendingen van onze eigen Eredivisie wedstrijden in de weg willen zitten met een te groot pakket Duits voetbal.”

  De kans dat de deur wat betreft de live uitzendrechten van de Bundesliga nog op een kier staat voor zowel Sport1 als Eredivisie Live is bijkans uitgesloten. “Wij zijn blij dat we, ondanks het feit dat Sport1 komend seizoen geen Bundesligarechten heeft, we de Nederlanders Louis van Gaal, Mark van Bommel en Edson Braafheid op de voet kunnen blijven volgen'', aldus Kees Jansma, directeur van Sport1, over het binnenhalen van de uitzendrechten van Bayern München TV.

  BundesligaSport1Eredivisie LiveBayern München TV

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl