1. Nieuws

  Bayern München TV als troostprijs op Sport1

  Het lijkt uitgesloten dat op een Nederlandse zender live het Duitse Bundesliga voetbal te zien is. Daarom is betaal sportzender Sport1 blij met de belangrijkste troostprijs.
  Jarco Kriek
  18 augustus 2009
  comments 0
  Bayern München TV als troostprijs op Sport1

  Het live voetbalaanbod op Sport1 heeft een gevoelige aderlating moeten doen nu live wedstrijden van de Duitse Bundesliga niet meer te zien zijn op de betaal sportzender. Nu de hoofdprijs ver weg lijkt is Sport1 blij met een troostprijs.

  Sport1 heeft namelijk de Nederlandse uitzendrechten weten binnen te halen van het clubkanaal van de Duitse voetbalclub Bayern München. Deze is op dit moment vooral voor de Nederlandse kijker belangrijk omdat Louis van Gaal dit voetbalseizoen voor het eerst trainer van de club is. Ook de Nederlandse internationals Mark van Bommel en Edson Braafheid spelen bij Bayern München. Op Bayern München TV zijn onder andere de gehele wedstrijden van de voetbalclub in de Duitse competitie en bekerstrijd te zien. Echter niet live maar later in de week.

  Sport1 had liever de uitzendrechten voor de live wedstrijden van de gehele Bundesliga willen binnenhalen. Echter gaan de kosten voor het in bezit krijgen ver boven het beschikbare budget van de sportzender. Zelfs een gezamenlijk bod met de betaal voetbalzender Eredivisie Live bleef onder het minimum bedrag dat Sportfive, die de rechten verkoopt, hiervoor de Nederlandse markt verlangt. Vooral het moeten afnemen van het gehele rechtenpakket blijkt één van de grote oorzaken te zijn van het mislukken van de onderhandelingen. “Het pakket is dusdanig groot dat het zowel voor Sport1 als Eredivisie Live niet mogelijk is alles uit te zenden. Daarbij bleek het bod niet genoeg” aldus Michiel Gosens van Chellomedia, de eigenaar van Sport1. Ook volgens Maarten van Rooijen, woordvoerder van de Eredivisie CV en Eredivisie Live, speelde het te grote pakket aan voetbalrechten en geld een grote rol. “We hebben inderdaad enige tijd geleden met Sport 1 een gezamenlijk bod gedaan op een pakket live rechten van de Bundesliga. Dat bod is afgewezen. Dat is wellicht jammer maar ook niet meer dan dat. In onze ogen was de vraagprijs te hoog maar wat vooral ook zwaar weegt is dat wij op geen enkele wijze de live uitzendingen van onze eigen Eredivisie wedstrijden in de weg willen zitten met een te groot pakket Duits voetbal.”

  De kans dat de deur wat betreft de live uitzendrechten van de Bundesliga nog op een kier staat voor zowel Sport1 als Eredivisie Live is bijkans uitgesloten. “Wij zijn blij dat we, ondanks het feit dat Sport1 komend seizoen geen Bundesligarechten heeft, we de Nederlanders Louis van Gaal, Mark van Bommel en Edson Braafheid op de voet kunnen blijven volgen'', aldus Kees Jansma, directeur van Sport1, over het binnenhalen van de uitzendrechten van Bayern München TV.

  BundesligaSport1Eredivisie LiveBayern München TV

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl