1. Nieuws

  BBC beëindigt 3D-experiment met jubileum Dr Who

  Echte fans weten wat met Daleks wordt bedoeld en wie er in een blauwe telefooncel door de tijd reist. Dr. Who bestaat vandaag vijftig jaar. Een speciale uitzending is er in 75 landen.
  Jan-Hein Visser
  23 november 2013
  comments 0
  BBC beëindigt 3D-experiment met jubileum Dr Who
  De echte fans weten wat met Daleks wordt bedoeld en wie er in een blauwe telefooncel door de tijd reist. Dr. Who bestaat vandaag vijftig jaar. Een speciale uitzending is er in 75 landen.

  Dr. Who is in Nederland en België niet bij iedereen even populair en bekend, maar in veel landen is de serie al vijftig jaar een dooslaand succes. Op 23 november 1963 werd de allereerste aflevering door de BBC uitgezonden. Zelfs Google heeft er een spelletje voor ontworpen.

  Jubileum Dr. Who in 75 landen

  Sci-fi fans in Groot-Brittannië en in de rest van de wereld zitten vanavond dan ook voor de buis om een stuk tv-geschiedenis mee te maken. De BBC maakte een spectaculaire jubileum-aflevering over de buitenaardse mensenvriend die door de tijd kan reizen. In landen in Afrika en Zuid-Amerika, maar ook Canada en de VS (BBC America) of Australië (ABC TV) kan via televisie en in vele landen via BBC Entertainment, in Finland via YLE , Rusland op de zender Karousel en zelfs in Duitsland via Fox Germany worden gekeken. Ook in honderden bioscopen wereldwijd kan in 2D en 3D worden meegekeken op hetzelfde tijdstip dat de uitzending op BBC One komt. The Day of the Doctor wordt gespeeld door de befaamde David Tennant en daarnaast onder meer Matt Smith, Jenna Coleman with Billie Piper en John Hurt

  Dr. Who beëindigt 3D-experiment BBC

  Deze speciale aflevering van Dr. Who wordt zaterdag 23 november ook uitgezonden op BBC Red Button HD via de Astra 2 satelliet op 28,2 graden oost (freq. 11023 Hor. - SR 23000 - fec. 2/3 DVB-S2 8PSK - BBC RB HD) en dat in 3D. Dit is wel voorlopig meteen de allerlaatste 3D-uitzending van de BBC, want deze omroep ziet op dit moment weinig in het verder ontwikkelen van en investeren in 3D. De uitzending begint om 20:45 en wordt bovendien herhaald zondagavond 24 november om 20:10 uur. De uitzending is uiteraard ook op de gewone BBC One en daarnaast via BBC One HD te zien, dat naast de satelliet ook door enkele kabelbedrijven zoals UPC wordt aangeboden.
  Dr. WhoBBCDavid TennantFoxYleBBC EntertainmentBBC One HDUPCSatellietAstra 2BBC 3DBBC HDDaleks

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl