1. Nieuws

  BBC beëindigt 3D-experiment met jubileum Dr Who

  Echte fans weten wat met Daleks wordt bedoeld en wie er in een blauwe telefooncel door de tijd reist. Dr. Who bestaat vandaag vijftig jaar. Een speciale uitzending is er in 75 landen.
  Jan-Hein Visser
  23 november 2013
  comments 0
  BBC beëindigt 3D-experiment met jubileum Dr Who
  De echte fans weten wat met Daleks wordt bedoeld en wie er in een blauwe telefooncel door de tijd reist. Dr. Who bestaat vandaag vijftig jaar. Een speciale uitzending is er in 75 landen.

  Dr. Who is in Nederland en België niet bij iedereen even populair en bekend, maar in veel landen is de serie al vijftig jaar een dooslaand succes. Op 23 november 1963 werd de allereerste aflevering door de BBC uitgezonden. Zelfs Google heeft er een spelletje voor ontworpen.

  Jubileum Dr. Who in 75 landen

  Sci-fi fans in Groot-Brittannië en in de rest van de wereld zitten vanavond dan ook voor de buis om een stuk tv-geschiedenis mee te maken. De BBC maakte een spectaculaire jubileum-aflevering over de buitenaardse mensenvriend die door de tijd kan reizen. In landen in Afrika en Zuid-Amerika, maar ook Canada en de VS (BBC America) of Australië (ABC TV) kan via televisie en in vele landen via BBC Entertainment, in Finland via YLE , Rusland op de zender Karousel en zelfs in Duitsland via Fox Germany worden gekeken. Ook in honderden bioscopen wereldwijd kan in 2D en 3D worden meegekeken op hetzelfde tijdstip dat de uitzending op BBC One komt. The Day of the Doctor wordt gespeeld door de befaamde David Tennant en daarnaast onder meer Matt Smith, Jenna Coleman with Billie Piper en John Hurt

  Dr. Who beëindigt 3D-experiment BBC

  Deze speciale aflevering van Dr. Who wordt zaterdag 23 november ook uitgezonden op BBC Red Button HD via de Astra 2 satelliet op 28,2 graden oost (freq. 11023 Hor. - SR 23000 - fec. 2/3 DVB-S2 8PSK - BBC RB HD) en dat in 3D. Dit is wel voorlopig meteen de allerlaatste 3D-uitzending van de BBC, want deze omroep ziet op dit moment weinig in het verder ontwikkelen van en investeren in 3D. De uitzending begint om 20:45 en wordt bovendien herhaald zondagavond 24 november om 20:10 uur. De uitzending is uiteraard ook op de gewone BBC One en daarnaast via BBC One HD te zien, dat naast de satelliet ook door enkele kabelbedrijven zoals UPC wordt aangeboden.
  Dr. WhoBBCDavid TennantFoxYleBBC EntertainmentBBC One HDUPCSatellietAstra 2BBC 3DBBC HDDaleks

  Reacties

 1. TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Trust

  Trust
  SBS9 om 20:30 uur
  De familie Cameron is het perfecte voorbeeld van een gelukkig gezin. Alles loopt voorspoedig tot het moment dat de veertien jaar oude Annie (Liana Liberato) haar eerste vriendje Charlie leert kennen via internet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie, in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie (Chris Henry Coffey) niet is wie hij aanvankelijk leek te zijn. Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annies ouders (Clive Owen en Catherine Keener) de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is.

  Zappen.blog.nl