1. Nieuws

  BBC gaat voor het eerst in Creools uitzenden voor Haïti

  De BBC Worldservice zal voor het eerst in haar bestaan in het Creools gaan uitzenden, in de lokale taal van Haïtitaanse bevolking. De uitzendingen zullen worden verspreid via 6 FM relays en per satelliet via Canal Satellite Antilles.
  Jan-Hein Visser
  22 januari 2010
  comments 0
  BBC gaat voor het eerst in Creools uitzenden voor Haïti
  De BBC Worldservice zal voor het eerst in haar bestaan gaan uitzenden in het Haïtiaanse Creoolse dialect en daar op zaterdag 23 januari mee starten. Naast Frans is Creools de nationale taal van het zwaar getroffen land. De BBC heeft al speciale programma's in de lucht voor Haïti in het Frans, Spaans en Engels.

  Het 20 minuten durende dagelijkse programma in het Creools zal bestaan uit het laatste nieuws over de hulp en reddingoperaties en berichten van mensen die vermiste personen zoeken. Daarnaast wordt veel praktische informatie verspreid. Een aanvulling zal Twitter zijn via @bbccarribean.

  Het programma zal tussen 9.10 uur en 9.30 uur Haïtiaanse tijd worden doorgegeven en wordt uitgezonden via bbccaribbean.com, via Canal Satellites Antilles, kortegolf en 6 FM-relays op Haïti (Port-au-Prince 89.3 FM; Cap-Haïtien 105.5 FM; Gonaïves 90.5 FM; Las Cayes 106.9 FM; Jacmel 96.9 FM; and Jérémie 92.7 FM. Eveneens via Radio Lumière zodra die weer de lucht in kan komen.
  BBCCaribbeanCanal Satellites AntillesHaïtiBBC Worldservice

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl