Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BBC Horizons bezoekt Nederland in kader bescherming water

    De Britse serie Horizons op BBC World News staat in het teken van de stijgende zeespiegel en juist daarom bezoekt presentator Adam Shaw Nederland in de aflevering die dit weekeinde te zien is.
    Jan-Hein Visser
    27 mei 2011
    comments 0
    BBC Horizons bezoekt Nederland in kader bescherming water
    De Britse serie Horizons op BBC World News staat in het teken van de stijgende zeespiegel en juist daarom bezoekt presentator Adam Shaw Nederland in de aflevering die dit weekeinde te zien is op de internationale zender van de BBC.

    Stijgende zeespiegels zorgen ervoor dat grotere gedeeltes van de wereld een risico lopen op overstromingen. Het Intergovernmental Panel on Climate Change gelooft dat in de loop van deze eeuw mogelijk 187 miljoen mensen moeten verhuizen. Gigantische steden zoals New York in de VS en Dhaka in Bangladesh en de steeds groter wordende kuststeden in Azië worden bedreigd.

    Waterbeheer is al eeuwenlang een integraal onderdeel van de Nederlandse samenleving, een land dat voor een kwart onder zeeniveau ligt. Het programma kijkt naar toekomstige Nederlandse verdedigingswapens tegen water. Hoe kunnen de Nederlandse expertise en technologie andere gebieden in de wereld helpen? Adam Shaw spreekt met Urban Flood, TNO, Dura Vermeer, Room for the River & ARCADIS.

    Deze vierde aflevering van Horizons wordt uitgezonden door BBC World News op zaterdag 28 mei om 01.30, 04.30 en 17.30 en op zondag 29 mei om 11.30 en 23.30 Nederlandse tijd. Kijkers kunnen de onderwerpen over de serie ook volgen op www.faceook.com/HorizonsTVseries en op Twitter via www.twitter.com@horizonsbiz.
    BBCwaterNederlandHorizonsBBC World News

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview