1. Nieuws

  BBC One in de ether in Südtirol

  Opmerkelijk nieuws vanuit Noord-Italië alwaar BBC 1 naar verluidt via de ether zal gaan uitzenden. Vakantiegangers die naar Südtirol gaan en aldaar over DVB-T ontvangst kunnen beschikken zullen wel eens heel verrast kunnen zijn indien zij daar de Britse zender BBC One in de ether zullen aantreffen.
  Jan-Hein Visser
  7 april 2010
  comments 0
  BBC One in de ether in Südtirol
  De RAS, Rundfunk Anstalt Südtirol, gaat in de Noord-Italiaanse autonome regio Südtirol/Bozen de zender BBC One binnenkort via de ether verspreiden. Ook zullen naast de al bestaande signalen van de Duitse ARD, ZDF, BR3, Zwitserse SF1 en SF Zwei en Oostenrijkse ORF 1 en 2, diverse HD zenders de lucht ingaan waaronder HD Suisse en ORF1 HD.

  De RAS gaat daar nu echter ook BBC One aan toevoegen en beweert bovendien hiervoor toestemming te hebben van de BBC. Dit is tamelijk opmerkelijk nieuws omdat BBC One in principe helemaal nergens buiten het Verenigd Koninkrijk in de ether mag worden verspreid. In de Benelux mogen kabelaanbieders, in België ook Belgacom, de signalen wel aanbieden aan hun abonnees. Dit zou hiermee voor het eerst zijn dat in Europa de zender BBC One ongecodeerd via de ether zal worden verspreid en dan dus buiten de Britse Eilanden.

  In veel andere gebieden (ook in Oostenrijk, Zwitserland en Italië) wordt meestal het signaal van BBC Entertainment aangeboden. Er zijn wel in Zwitserland diverse kabelaanbieders (waaronder het grote Cablecom van UPC maar ook IPTV aanbieders) die de binnenlandse BBC signalen doorgeven. Zonder toestemming van de BBC maar met steun van de lokale wetten die het doorzenden van 'vrij te ontvangen signalen' altijd toestaan. En de zender BBC One is dus vrij ontvangbaar omdat de ongecodeerde. satellietsignalen deze regio ook bereiken (vermits een secuur uitgerichte en voldoende grote schotelantenne wordt gebruikt).

  Update: de BBC heeft géén licentie verleend voor uitzending in de ether, buiten Groot-Brittannië en daarom zal als vervangend programma 3Sat worden doorgegeven. Ook HD Suisse kan om 'technische redenen' niet in de ether en daarom zal RSI La 1 worden doorgegeven.
  BBC OneSüdtirolRAS

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl