Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BBC overweegt wegbezuinigen Formule 1 en Wimbledon

    De Britse publieke omroep BBC overweegt om de uitzendingen van Wimbledon en de Formule 1 helemaal te schrappen om zo besparingen te realiseren. Als de plannen doorgaan blijft er echter niet echt veel sport meer over.
    Jan-Hein Visser
    22 maart 2011
    comments 0
    BBC overweegt wegbezuinigen Formule 1 en Wimbledon
    De Britse publieke omroep BBC overweegt om de live-uitzendingen van Wimbledon en de Formule 1 helemaal te gaan schrappen om zo besparingen te realiseren. Als de plannen doorgaan blijft er niet echt veel sport meer over op de BBC. Vooral HD-kijkende Formule-1 fans zouden dan wel eens teleurgesteld kunnen worden.

    De motivatie van de BBC voor het eventueel stoppen met de verslaggeving en live-beelden van de Formule 1 ligt in het feit dat die £40 miljoen (€46 miljoen) per jaar kost Dit bedrag moet de BBC aan rechten afdragen sinds het in 2009 de Formule 1 overnam van ITV, dat het daarvoor 9 seizoenen lang uitzond. De BBC heeft in principe een deal voor vijf jaar maar het management overweegt om als bezuiniging ermee te stoppen. Zelfs de verslaggeving van het befaamde tennistoernooi Wimbledon zou er ook aan moeten geloven als er geen andere oplossingen worden gevonden om te besparen.

    De BBC moet zoveel besparen omdat de komende jaren de zogeheten license fee wordt 'bevroren' en dat terwijl er toch toenemende kosten zijn, met name in verband met digitalisering en het uitzenden in HD. De BBC poogt overigens nog de Britse overheid ervan te overtuigen dat het geen goed plan is om de kijk-en luistergelden gelijk te laten. Volgens de BBC heeft dat maatschappelijke en economische gevolgen omdat de omroep met het maken van programma's juist meer opbrengsten genereert dan dat het aan publieke gelden kost.


    BBCFormule 1Wimbledon

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview