1. Nieuws

  BBC prominenten moeten groot deel loon inleveren

  Iedereen moet fors bezuinigen. Radiozender 100%NL stopt binnnenkort met al haar bekende vrouwelijke presentatrices maar bij de BBC moeten ze liefst 40% van hun salaris inleveren.
  Jan-Hein Visser
  12 juni 2009
  comments 0
  BBC prominenten moeten groot deel loon inleveren
  Bij RTL moet worden bezuinigd, bij 100%NL moet worden bezuinigd, eigenlijk moet vrijwel overal worden bezuinigd en ook de BBC moet bezuinigen. De omroep wil althans een bedrag van bijna 2 miljard Britse pond gaan besparen tot en met 2010. Grootverdieners zullen dit ook gaan merken.

  Met name sterren die populaire shows op BBC One presenteren moeten eraan geloven en maar liefst 40% van hun loon gaan inleveren. Entertainer Graham Norton en Jonathan Ross verdienen meer dan een miljoen tot soms zelfs meerdere miljoenen per jaar maar daaraan moet dus een einde komen.

  Ook grootverdieners die meer dan een ton per jaar verdienen zullen 25% van hun salaris gaan moeten inleveren. Daarnaast staan volgens algemeen directeur Mark Thompson nog eens 1200 arbeidsplaatsen in de planning om te laten vervallen. Daarbij heeft de BBC het nog lang niet zo slecht als hun commerciële collega's bij ITV en Channel 4 die zich geconfronteerd zien met een inzakkende reclamemarkt.


  BBCChannel 4ITVGraham NortonJonathan Ross

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl