1. Nieuws

  BBC prominenten moeten groot deel loon inleveren

  Iedereen moet fors bezuinigen. Radiozender 100%NL stopt binnnenkort met al haar bekende vrouwelijke presentatrices maar bij de BBC moeten ze liefst 40% van hun salaris inleveren.
  Jan-Hein Visser
  12 juni 2009
  comments 0
  BBC prominenten moeten groot deel loon inleveren
  Bij RTL moet worden bezuinigd, bij 100%NL moet worden bezuinigd, eigenlijk moet vrijwel overal worden bezuinigd en ook de BBC moet bezuinigen. De omroep wil althans een bedrag van bijna 2 miljard Britse pond gaan besparen tot en met 2010. Grootverdieners zullen dit ook gaan merken.

  Met name sterren die populaire shows op BBC One presenteren moeten eraan geloven en maar liefst 40% van hun loon gaan inleveren. Entertainer Graham Norton en Jonathan Ross verdienen meer dan een miljoen tot soms zelfs meerdere miljoenen per jaar maar daaraan moet dus een einde komen.

  Ook grootverdieners die meer dan een ton per jaar verdienen zullen 25% van hun salaris gaan moeten inleveren. Daarnaast staan volgens algemeen directeur Mark Thompson nog eens 1200 arbeidsplaatsen in de planning om te laten vervallen. Daarbij heeft de BBC het nog lang niet zo slecht als hun commerciële collega's bij ITV en Channel 4 die zich geconfronteerd zien met een inzakkende reclamemarkt.


  BBCChannel 4ITVGraham NortonJonathan Ross

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.