1. Nieuws

  BBC Three en BBC Four in België van de kabel

  Telenet heeft haar klanten begin juni geïnformeerd over het verdwijnen van BBC Three en BBC Four uit het zenderaanbod. Net als bij KPN vervangt BBC First deze zenders.
  Jan-Hein Visser
  9 juni 2015
  comments 15
  BBC Three en BBC Four in België van de kabel
  Telenet heeft haar klanten begin juni geïnformeerd over het verdwijnen van BBC Three en BBC Four uit het zenderaanbod. Net als bij KPN vervangt BBC First deze zenders.

  BBC Three verdwijnt vanaf juli bij Telenet net als BBC Four en de kinderzenders CbbC en Cbeebies. Het verdwijnen van deze BBC-zenders volgt snel na de introductie van de nieuwe abonneezender BBC First.

  Kijkers niet onverdeeld gelukkig met BBC First

  BBC First is een zender van de commerciële tak BBC Worldwide en is recent in de Benelux geïntroduceerd. KPN had in Nederland de primeur en in België is dit kabelaar Telenet. BBC First brengt recente eigen producties, vooral series, van de BBC met Nederlandse ondertiteling. Het is geen publieke zender en in Engeland ook niet te zien. Dat de introductie samenvalt met het verdwijnen van het vooral veelgewaardeerde BBC Four maakt dat niet alle abonnees even gelukkig zijn met de introductie van BBC First. De BBC kiest daarmee voor een betaalmodel. BBC Three brengt ondermeer concerten van Glastonbury en BBC Four brengt veel muziekspecials, waaronder ook zeer uitgebreid de BBC Proms. De kijkers die deze zenders zijn kwijtgeraakt,  kunnen dit nu niet meer volgen.

  Satelliet alternatief ontvangst BBC Four

  In ieder geval is BBC Three tot het einde van dit jaar in HD te zien via de satelliet. Dat geldt ook voor BBC Four. Ontvangst is ongecodeerd via de Astra 2 satelliet met een geschikte ontvangstinstallatie en al dan niet gecombineerd met een abonnement op CanalDigitaal of TV Vlaanderen Digitaal. Andere providers, zoals Proximus in België en in Nederland Caiway en Ziggo, hebben al aangegeven BBC Three en Four voorlopig te blijven doorgeven. Deze providers bieden BBC First voorlopig niet aan, maar indien BBC First ook daar in het aanbod komt, valt niet uit te sluiten dat de binnenlandse themazenders gaan verdwijnen.
  BBCBBC FourBBC PromsCbbcTelenetProximusZiggoCaiwaySatellietAstra 2CanalDigitaalTV VlaanderenGlastonburyBBC FirstKPN

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl